Herhangi bir spor dalında doğru bilenen yanlışlıkları biliyor musunuz?
Fitnessta kas gelişiminde yağların kasa çevirilmesi konusu büyük bir yanlıştan ibarettir. Yağ dokusu sebebiyle kasa çevirilmez bu mümkün değildir. Sadece yağlar erir ve kas belirginleşmeye başlar.
Önce kilo alarak kas kütlesi kazanıp, sonradan definasyona girmek mesela. Neden iki iş yapıp çirkin bir görüntüye sahip olalım ki?
Clean bulking yaparak sadece sağlıklı kilo almak ve bu alınan kilonun direk kas olarak gelmesi mümkündür. Tabi bu esnada yağ da yakılabilir.
Bir de 2 günde 1 spor yapmak var. Bölgesel çalışıyorsan her gün yapabilirsin. Çünkü diğer gün başka bir bölgeyi çalıştırarak, en az bir gün kaslarını dinlendirmiş oluyorsun.
en çok bilinen yanlış sizin önerdiğiniz yanlıştır yağların kasa dönmesidir
insanda iki tabaka vardır yağ tabakası ve yağın altında ise kas tabakası yağlar eridikçe yağın altındaki kas kütlesi ortaya çıkar yani aslında kas yapmaya gerek yoktur her insanda kas vardır ama yap oranı yüksek olduğu için kaslar belirgin değildir
1 yağlar kasa dönüşmez 2 saf protein tüketmemelisiniz 3 sadece spor yaparak kilo verilmez 4 2 ay yaptığınız vücut çalışması ömür boyu sürmez 5 yorgunluk ile verim doğru orantılı değildir 6 ağırlık kaldırmak herşeyin çözümü değildir 7 egzersiz sırasında su tüketmelisiniz sporla ilgili doğru bilinen yanlışlar bunlardır.
Ben mesela şunu yanlış biliyormuşum ; Koşu yaptıktan sonra karın vs. bölgelerin hareketlerini yapıyordum meğersem o yanlışmış. İlk o egzersizler sonra koşu yapılırmış çünkü o tarz egzersizlerde kan sadece o bölgede biriktiği için ardındaki koşu o kanı tüm vücuda yayarmış
Az yersem kilo veririm, çok kardiyo ve koşu yağ yakımı demek, şekeri kesersem zayıflarım, aşırı ağırlık kaldırırsam şişerim. protein tozu kullanırsam kas yaparım, gibi gibi bir çok yanlış düşünce var
Tozlar zararlıdır denmesi :) Steroid saniyorlar kullanılan supplementleri ve öcü gibi bakıyorlar ama bunu söyleyenler genellikle spor yapmayıp günde 1 paket sigara içen tipler oluyor…
Dövüş sanatlarında bilinenin aksine Filimsel olan artistik hareketlerle galibiyet kazanılmaz Etkili ve hızlı vuruşlar Basit hareketlerden çıkar Artistik hareketler yorar Ve karşıda ki rakip tecrübeli ise bu fırsatı değerlendirip işi bitirir Uzak doğu sporlari çok azı hari c bir halta yaramaz Diğerlerinin de yarama ihtimali düşüktür
kilo vermek için hem kardiyo ve ağırlık çalışanlar tartıda çok bir azalma görmeyince kilo vermediklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar ağırlık antremanı kas kütlelerini arttırdığı için yakılan yağlardan daha fazla kütle yapar bu sayede daha fit ve kütleli bir vücuda sahip olursunuz
Yatay egzersizlerde bel ve mat arasında boşluk olması Egzersizi doğru yapmaktan çok hızlı yapmak Yalnış nefes alımı Vücudu kontrol edememek ve egzersizi yarim yapmak Vücudunun kaldiramayacagi ağırlık kaldırarak kas yapmaya çalışmak
Omuzlar agir girince daha hizli gelisir mesela Bilek buyumesi icin agir agirlik yapilmali yanlis bir kere bilek inatci kastir ve zor gelisir gerica agir yapmak sakatlanmana neden olabilir
Gerçekten enteresan ben 3-4 gün spor yapamasam vücudum bozulacak diye stres yapıyorum bu insanlar ömür boyu aynı kalacağını nasıl düşünüyor acaba onlara bunu düşündüren ne 😅
Kesinlikle doğru bir noktaya değindin çoğu kişinin en çok düştüğü hatalardan biridir. Çok ağırlıkla antrenman yaptığı için havalara giren insanları bile görüyorum. Önemli olan hareketi doğru ağırlıkla ve verimli bir şekilde yapabilmek.