Ben spor yaparken rahat kıyafetlere çok önem veririm. Sıkıyorsa ya da rahatsız ediyorsa direkt çıkarır rahat bir şey giyerim. Genelde tayt ya da mini şortlardan tercih ediyorum. Bu açıdan rahatlık benim için çok önemli. Tabii bir de spor yaptığım ortamın sıcaklık oranı çok önemli. Sıcak bir ortamda spor yapamam aşırı terlerim 🙄 Siz ne düşünüyorsunuz?
Aslanlar genelde alt katlarda oluyor. O yüzden soguk oluyor. Değilse zaten koku sorunu oluyor. Biz erkekler şort ya da eşofmanla o işi çözüyoruz. Bence kadınlarda da rahat bol eşofmanlar daha uygun. Tayt çok rağbet görüyor. Ama biz erkekleri zor durumda bırakıyorsunuz tayt ile. Şortta kabulümüz.
Kendi konfor alanımızı kendimiz belirleriz. Bu yüzden kendimizi rahat hissetmediğimiz ortamda spor yapmamalıyız. Ortamın hava koşulları olsun, diğer sporcular olsun. Rahatsızlık veren bir şey varsa ve bunu düzeltemiyorsak ortamı değiştirmek en doğrusudur.
Antrenmana göre giyinmek beni rahat hissettiriyor. Alt bölge çalışacaksam şort tercih ederim. Üst bölge çalışacaksam salaş atlet giyerim. Kıyafet sıkarsa daralırım ve antrenmanıma olumsuz yansır. Havalandırma da önemli unsurlardan..
Benim için de kesinlikle rahatlık önemli genelde oversize eşofman + atlet üzerine de hoodie giyiyorum. Sıcak olduğu zamanlar hoodie cıkıyor tabii. Ortamin aldığı oksijen oranı da önemli. Yapılan bazı ikili ve üçlü setler sonrası vücut ekstra oksijene ihtiyaç duyabiliyor ve bazen soluğu salonun balkonunda alıyorum 😂
Ortamın ısısı gerçekten çok önemli. Spor yaparken ekstra terliyor zaten insan ısınma hareketleri sonra egzersizler derken vücut ısısı sıcacık oluyor ortam soğukta olsa terliyorsun.
Kesinlike, bazı zamanlar üstünü değiştirirken bile terlemeye başlıyorsun. Isınırken bile o yüzden önemli. Gerçi çok terlemeyi de seviyorum o da ayrı bir gerçek
Yaa bende terlemeye bayılıyorum 🙂. Daha bir hırslandırıyor insanı emeğinin karşılığını aldığını hissettiriyor. Özellikle karın antrenmanı yaptığım günler spor korsesini çıkardığımda bazen terden ıslak oluyor ve hoşuma gidiyor.
Spor yaparken yalnız olmayı tercih ediyorum sıkan dar veya aşırı açık kıyafetlerle spor yapamam kesinlikle müzik olmazsa olmazım beni harekete geçirecek müzikler dinlerim sıcaklık soğuktan biraz hallice olmalı sıcak ortamlar beni basıyor sanki göğüs kafesimde bir baskı varmış gibi hissediyorum ve aşırı terliyorum ayna olması güzel oluyor aynada hareketlerimi izlemek beni motive ediyor
bir hocam konforlu spor spor değil olsa olsa eğlencedir demişti. spor denen şey nabzını yükseltip sınırlarını zorlamalı ki gelişesin derdi selam olsun. videoları var youtube ta ergin kırbaç eşi de mehtap kırbaç o da traniner takip edebilirsiniz
O halde konforun kisiye ozel oldugunuda biliyor olman lazim. Konfor senin dusunceni bile etkiler. Spor ne kadar bedensel bi aktivite olsada. Ruhsal olarak stresi sikintiyi sevmez odak kaybettirir. Atiyorum ben shortla severim iyi hissederim bir baskasi esorfman giyer. Ben dar thisortle rahat ederim pumpi daha iyi hissetmek beni motive eder. Bir baskasi bol sever. ya da atiyorum. Sen dine bagli bir dusunceye sahipsindir. Tayt ne kadar rahatta olsa seni rahatsiz eder. Bla bla bla. Kisacasi kendi konforunu kendine ozel yaratmali herkes. Bunun bir standarti yok. Bu yuzden basligi okuyunca detaya gerek duymadim...
burada amacim ergen gibi elestirmek laf sokmak degil. Zaten sevdigim bi uyesin. Dusuncelerin durusun vs. Ama yanlis bakiyosun spora. Cogu insan burdan eleniyor. Hep baska insanlarin programlari hep sagdan soldan ogrendikleri ile yuruyolar. Buda bir zaman sonra yurumuyor. Bu yuzden hep derim. Kendi programini. Kendi tarzini kendi saat dilimini kullanmali herkes. Ben yalnizligi severim ve sabahin erken saatlerinde kahvaltidan 1 saat sonra giderim bos salonda rahat bi sekilde yaparim. Ama bazilari var illa yogun zamanda yapicak kadinlari gorunce motive olucak vs. Onunda konfor anlayisi o
Hic okumadim soruyu... sen giyim ve ortam dedin. Bende sana giyim ve ortam konforu kisiye ozeldir degisiklilik gosterir demek istedim yaptigim goruslerde. Bence sen benim ne demek istedigimi anlamadin. 🙏