Selamm. Sizce spor gereksiz bir öz güven mi yaratıyor? Bence gereksiz değil ama tehlikeli bir öz güven diyebiliriz. Karakteri oturmuş kişilerde güzel etkileri oluyor ama sporu yalnızca gösteriş yapanlarda gereksize dönüşebiliyor. Sizin fikirleriniz ne bu konuda?
Sporu hayat felsefesi haline getiren birinini bu durumu normalleştireceğine inanıyorum. Gereksiz özgüven diyemem. Yıllar sonra ilk defa spora başlayan birinini bile olumlu özgüven kazanacağı inancındayım. Bir insanın kendinde olumlu davranışlar görmesi hem ruhen hemde fiziken kendini kabullenmesi fazlasıyla gerekli bir özgvendir. Her bireyin ihtiyacı vardır buna
Gösteriş için olmadığı sürece sporun özgüvene çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Gösteriş için yapan insanlar kas yapmaya çalışırken yanlışlıkla beyin kaslarını harcadıklarını düşündüğüm için onlardan uzak durmaya özen gösteriyorum.
Gösterişl için yapanlarda biraz özgüven yaratıyor ya da yeni başlayanlarda, bu sporun içinde olanlar ya da bu sporu diğer mental sıkıntılardan arınmak için yapanlarda zannetmiyorum. Özgüven yaratsa da yine de gereksiz denemez çünkü kişinin ne kadr sıkı çalışıp fedakarlık yaptığını gösteriyor.
Akıllı mantıklı biri ise kazanmış olduğu özgüveni doğru bir şekilde kullanabilir. Bu ona çok fazla getiri sağlayacaktır. Kullanamayan ise pek hoş görüntü vermiyor.
gereksiz özgüven dediğimiz body yapan abilermimiz ise evet ama genel anlamda vücüdu şekillendirip yağı azalttığı için aynada yansımamızı beğeniriz. o kadarına da fazlasıyla hakkı var insanların emek edin özgüveniniz olsun kime ne
Detayda belirttiğin şeylere bende aynen katılıyorum. Sporu yapıp ego kasan tipler illa ki vardır. Zaten kendini bilen kibri olmayan insan da bu gereksiz özgüvene dönüşmez.
Sadece beyni gelişmemiş kişiler kas yapınca kendini bi halt sanarlar. Spor sağlıklı bir yaşam için gereklidir özgüven için ise dış görünüş değil bilgi ve kültür gereklidir.
Kimse uzmedi uzemez zaten anasinin karnindan cikmadi oyle biri henuz ayrica konumuzla alakasi yok iki kas yapinca kariski daglari ben yarattim havasina giren aptal beyinsizlerden oldugun icin uzuldum sana