En sevdiğiniz spor aktivitesi nedir?

En sevdiğiniz spor aktivitesi nedir?
Selamlar 🪂
Sanırım hepimiz çocukluğumuzdan beri bir tane de olsa bir spor dalıyla ilgilenmişizdir. Benim spor geçmişim biraz karışık olsa da bugün hem ülkemizde hem de dünyada en popüler spor dallarını açıklayarak bu defteri biraz netleştirmeyi planlıyorum. Hemen başlayalım. 🤩
Popüler sporlar denilince hepimizin aklına ilk olarak tabii ki futbol, basketbol ya da voleybol geliyor. Ama dünyada herkes tarafından konuşulan birçok farklı spor dalı var. Ben de bugün sizler için dünyadaki en popüler sporları listeledim. 🎉
Dünyanın en popüler sporu, aynı zamanda da en büyük izleyici kitlesine sahip olan bir spor yani futbol. ⚽️ 11 kişilik 2 takımla oynanan futbol, rakip takımların birbirine gol atmak ya da birbirinden gol yememek için ayakla mücadele ettiği 90 dakikalık bir maçtan oluşuyor. Futbol topunu rakip kaleyle en fazla buluşturan ise maçı kazanıyor. Bahsettiğim 90 dakika, 45 dakikalık 2 devreden oluşuyor.
Futbol, kapalı alanlarda, plajlarda, toprak ya da çimen sahada oynanabilen bir spor olmakla birlikte hem kadınlar hem de erkekler arasında yıllardır popülerliğini koruyor.
Basketbol da aynı futbol gibi dünyanın en popüler takım sporlarından biridir. Basketbol, futboldan farklı olarak 5'er kişilik 2 takımın mücadelesinden oluşur. Sadece el kullanılarak oynan basketbol, üçlük veya ikilik sayılarla skor kazandırır ve 10 dakikalık 4 çeyrek şeklinde oynanır.
Dünyadaki en popüler sporlardan biri olan kriket, futbol gibi 11 kişilik 2 farklı takımla oynanır. Sopa ve top yardımıyla oynanan bu spor, 20 metre uzunluğunda bir alanda oynanır ve oyunun amacı sopaları kullanarak gelen topu karşı takımın kalesine yollamaktır.
Sıradaki popüler spor dalımız olan tenis, bu zamana kadar bahsettiğim diğer 3 spordan biraz daha farklı. Karşılıklı 2 kişinin ya da 2'şer gruptan 4 kişinin oynayabildiği tenis, raketler yardımıyla topu ağ üzerinden rakibin sahasına atmaya çalışarak oynanır. Teniste puanlama "15-30-40 ve Oyun" şeklinde yapılır ve 4 sayı alan tenisçi bir oyunu, 6 oyunu kazanan tenisçi bir seti, 3 setin ikisini veya 5 setin üçünü kazanan sporcu da o günkü maçı kazanmış olur.
Atletizm, bir pistte ya da alanda yapılan dünyanın en popüler sporlarından biridir ve kendi içerisinde atlama, yürüme, atma ve koşma gibi birçok farklı gruba ayrılır. Örneğin bu grubun içerisindeki koşu; kısa mesafe, uzun mesafe, orta mesafe, engelli koşu ve bayrak koşuları gibi yine kendi içinde dallara ayrılır.
Ragbi'yi kısaca özetlemek gerekirse futbolun elle oynanan dalı diyebiliriz. 15 kişilik 2 takımın 40'ar dakikadan 2 devre boyunca mücadele ettiği bu spor dalı, yakın temas içerdiği için bazen normalinden daha sert olabiliyor. Ragbi'yi diğer spor dallarından ayıran en büyük özellik ise bu maçta hakeme itirazın kesinlikle yasak olması.
Geldik dünyadaki popüler sporları sıraladığım listemin son maddesine. 🤩 Dünyada en çok izleyiciye sahip olan sporlardan biri olan Formula 1'in, diğer adıyla "F1"in, tek kişilik, açık tekerlekli otomobil yarışlarının en yüksek düzeyi olduğunu söyleyebiliriz.
Yarış pilotları girdikleri her yarışta sezon boyunca sıralamalarına göre puanlanıyor ve sezon sonunda en fazla puanı kazanmış olan pilot birinciliği üstleniyor.
Dünyadaki popüler sporlardan bahsettik, biraz da kendi ülkemizden bahsedelim mi?
Ülkemizde de dünyada olduğu gibi birçok farklı spor dalı ilgi görüyor ve milli sporcularımız sayesinde her yıl farklı alanlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Peki Türkiye'de en popüler sporlar neler?
Tabii ki ülkemizde de ilk sırada futbol yer alıyor popülerlik denilince. Ama voleybol ve basketbol da en az futbol kadar popülerleşmeye başladı son dönemlerde. Aynı zamanda halter, boks, güreş gibi güç sporları da ülkemizde bambaşka bir yere sahip. Ayrıca su sporları da ülkemizde oldukça fazla ilgi görüyor diyebiliriz.
Görüş
31Görüş
Merhaba, en çok sevdiğim ve verim aldığım spor aktiviteleri yüzme ve fitness. Kondisyonlarını ve fiziğini yetersiz bulanların, değiştirmek isteyenlerin kesinlikle bu iki sporuda yapmalarını tavsiye ederim.
Yıllardır fitness yapıyorum öncesinde uğraştığım boks vardı o hoşuma gidiyordu ama aralarında en çok fitness oldu. Fizik olarak iyi bir konuma geldim ve kafamı dağıtmak içinde birebir.
Voleybol ve basketbol daha keyif verici hanımefendi
Muaytha, kickboxing ve Systema SAMBO...
Ağırlık kaldırmak ve bisiklet
yüzme, koşu, bazende fitnes yapmaya çalışırım
Yürüyüş futbol voleybol felan
Taebo, suqash, ve yüzme.
Fitness
Voleybol ve yüzme
Basketbol bisiklet tenis
futbol seninki? yüzmek bide 😅😅
Pek spor sevmiyorum artık
Ağırlık çalışmak
Futbol oynamak
voleybol
Fitness
Fitness ve yüzmek
Yürüyüş
Yürüyüş
Siz yarı güney amerikalı yarı Türk müsünüz?
En İyi Görüşler