Yemek yemek kas yapar mı?

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Başlık saçma gözükebilir ama kendimden bahsedip öyle soruya geçmek istiyorum. Ben 1 yılda spor ile 40 kilodan fazla verdim. Sarkma falan da olmadı ve kendimi arkadaşlarıma göre güçlü görüyorum. Sporu da evde youtube videoları ile yaptım aynı zaman da bol bol yürüyüş ile destekledim. Değerlerim çok kötüydü ve bir yılda spor ve sağlıklı beslenme ile mükemmel değerlere ulaştım. Şu an kilomu bilmiyorum ama 167 boyunda 64 kilo idim 5 ay önce. 1 yıldır eskisi kadar spor yapmıyorum yürüyüş hariç. Fazla yattığım gün yoktur. İki işte çalışıyorum ve ikisi de az çok aktif olmamı gerektiriyor. Sporu bırakınca derim yumuşadı maalesef ama kendimi kassız biri olarak da nitelendirmezdim. Lakin bugün 3. doz aşıyı vurmaya gittiğimde hemşire "hiç kasın yok, bu ne yemek yemiyor musun yoksa?" dedi. Şu ana kadar kası sadece spor ile elde edebileceğimizi düşünürdüm. Yetersiz beslenme kas erimesi yapıyor ama yemek = kas olarak hiç düşünmemiştim. Kilo almaktan korktuğum için beslenmem biraz kötü ya da sorunlu diyebilirim. Eğer iş yerinde öğle yemeği yiyeceksem kahvaltı yapmamaya çalışıyorum bana gıda israfı gibi geliyor, biliyorum yanlış bir düşünce. Evdeysem de saat 11'den önce yemek yemek beni korkutuyor aynı şekilde akşam 20:30dan sonra bir şey yememeye çalışıyorum. Diyet kültürünün kazandırdığı yanlış düşünceler işte. Kilomda bir problem görmüyorum aslında ama bazen kendimi çok kilolu hissediyorum özellikle o gün fazla yemek yediysem. Size sorum kalorimi proteinden arttırırsam kas kazanır mıyım? Spor yapmak istiyorum çünkü yorgun ve bitkin hissetmekten yoruldum ama bir türlü başlayamıyorum, üşeniyorum ve erteliyorum. Öğrenci olduğum için de öyle tavukdur, ettir vs buna verecek param yok. Spor salonuna da yazılamam. Yurtta yaşadığım için de fazla ses çıkarmamaya çalışıyorum. Spor yaptığım zamanlar evdeydim ve rahatça hoplayıp zıplayabiliyordum. Biliyorum bunlar hep bahane ama fikirlerinizi ve düşünceleriniz benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Yemek yemek kas yapar mı?