Kesinlikle göbek için işe yarayacak egzersizler yapmalısın. Öncelikle mekik, ama sana fikir versin diye bir link koyuyorum.https://www.youtube.com/embed/MZPsZQz42BYBu sayede sıkı ve hatta hafif kaslı biçimli bir karnın olur. Ama çok sıkı ve düzrnli bir program yapmalısın.
şimdi sırf göbeğin kalmış ise.. zaten yağların o bölgede daha çok toplanıyor demektir.. buda şu demek.. tüm vucuduna 5 birim yağ dağıldığını düşün.. orada 10 birim var.. ama yağlar yakılırken eşit oranda yakılır.. bu yüzden heryerde 0 kalsa bile göbeğinde 5 birim kalacak... taa ki 0 yağ oranına yaklaştıkça.. bu çok zor bir durumdur aslında kolay kolay gitmez.. spora devam kas yapmaya devam aynı oranda da zayıflamaya devam etmen gerek.
Göbek en zor eriyen bölgeymiş mekik çekmen lazım sonra 1 kase yoğurda limon ve pulbiber koyup ye bide çekilmiş keten tohumu ve çekilmiş çörek otu da katabilirsin birini akşam birini gündüz bunlar diyetisyenimin önerdikleri başka bilmiom ben bıraktığım için sonuç yok 😂
Oradaki tabaka egzersiz ile erir fakat alt karın büyük bir sorun çoğu kişi için. Alt karnını sıkılaştırmak için tabiki egzersiz yapman lazım fakat yanında beslenmene özellikle dikkat etmelisin yoksa pek fazla birşey bekleme. Karın kası = beslenmek, birşey ters giderse tabuyu yıkarsın dikkatli olman lazım.
Şöyle bir beslenme, hamurişi vs bunları şüphesiz kesmen gerekiyor, şekeri falanda kesiceksin akşam saat 8 den sonra birşey yemiceksin. Ara öğün olarak genelde salata türü şeyler yiceksin, karbonhidratını almayı ihmal etmiceksin fakat karbonhidrat miktarı çok fazla olmucak ağırlıklı olarak protein alıcaksın. Toz veya aminoasit kullanırmısın bilmem ama kullanman faydana olacaktır, hiçbir şekilde zararlı şeylerde değil tam aksine yararı bile var, vücut geliştirmenin %50 si çalışma %50 si de takviyelerine bakıyor ve ''hergün olmamakla beraber'' haftada en az 3-4 gün alt karın egzersizleri yapıcaksın.
Benimde daha karın kasım yok :D Fakat araştırmasını baya yaptım, karın kası için tabiki en önemli olan yağ oranınıda düşürmen gerekir. Ben daha şişmek istediğim için şu aralar karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum öyle oluncada karın kası biraz daha yalan oluyor benim için fakat çıkartıcaz inş.
Hepsini Göster Daha Az Göster
Gizli Soran
4 ay
Ee cikarican zaman nasil. cikaricaksin planin ne aksam 8den sonra yiyorum sporum. bit. falan 9 10 oluyo 8de bitse bile spordan 1 2 saat sonra yiyorum protein tavuk falan toz ve amino nasil fayda saglar suanki amacim yag oranini dusurmek yani hergun omur boyu yukurta yulaf tavuk yiyemem
Gizli Soran
4 ay
Yag yakici cla ve carnitinde dusunuyorum aslinda evde kendim spor yapiyorum
Planım bol bol kardiyo yapmak, akşam 8 den sonra birşey yememek ve karbonhidrat değilde ''protein'' ağırlıklı beslenmek. Yani söylediğim gibi kardeş saat 8 den sonra mide iyi sindiremiyor yediğin şeyler sana yağ olarak dönebiliyor ve aynı zamanda 8 den sonra yemek yersen gece uyurken salgılanması gereken ''büyüme hormonu'' gibi hormonların salınımı çok az oluyor buda daha az gelişmene yol açıyor. Benim sana tavsiyem şu, eğer aklında dahada fazla gelişmek ve kas yapmak varsa ozaman karın kasını şöyle bir kenara koy, ilk olarak kol göğüs omuz çalış onlarda hacim kazan onlar artık tamam olduğu zaman kardiyoya başla kardiyoyla birlikte karbonhidratı kes proteine dahada aban. Yağ yakıcı, amino asit kullan onlar takviye zaten beslenmenede dediğim gibi dikkat etmen şart, ara öğünlerde salata tarzı şeyler ye.
Kardeşim yıllardır spor ile uğraşmaktayım fitness cross duatlon ve koşu yaptım halen devam etmekteyim ve besyo mülakâtlarına hazırlanıyorum bu konu hakkında gerekli birkaç bilgi verebilirim bölgesel yağ yakımında özellikke karın ve çevre kısımlarda yağ yakımı oldukça zahmetli bir iş ve zor cardiyo teknikleri var bunlardan birtabesi interval koşu tekniğidir ve bölgesel yağ yakımına birebirdir şimdi bir link atacam burdan bilgi alabilirsin...
Kardeşim ben halen yapmaktayım fakat aralarda dinlenme olmadığı için bellir bir nabız ve condüsyon gerekli kendini dazla yorma ve birden direk yüklenme vücuduna belli bir rolenti yakala ve zamanla yavaş yavaş arttır aksi takdirde kendine zarar vermekten başka bişey yapmazsın daha evvelden cardiyo condüsyonun iyise fazla zorlanacağını zannetmiyorum
foto daki göbek mi ? bölgesel zayıflama diye birsey aslında yok. düzenli beslenip düzenli spor yaparak vucudunun butununu forma sokabilirsin. ayrıca mekik ve diğer bel hareketleri de göbek bölgendeki kasları calıstırmanı saglar bu da durusunu düzeltir. ama 3-4 ay yapıp bırakmaktansa hayat boyu yapmak gibi bir prensibin olmalı.
Dediklerimi yap 1 haftada bişeyin kalmaz doymuş yağdan uzak dur ( margarin Tereyağ ) 2 şekerden uzak dur ( cola gazoz fanta meyveli soda çikolata gibi ) Karbon Hidrat tüketimini minimum seviyeye indir ( Ekmek yerine kepek ekmeği ) günde 3 litre su tüketimi https://www.youtube.com/watch?v=hDDYqMR4Rik ve yapa bileceksen bunları yap zor seviyedir yeni başlayan biri için ama dene
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Gizli Soran
4 ay
yeni başlamadım 1 yıldır spor yapıyorum :) teşekkür ederim
kilon aslında boyuna tam uygun olmamakla beraber az da olsa uygun; ama belli olduğu sürece sanki vücudunda değil de karın bölgende birikme inatçı yağlanma söz konusu gibi, sağlıklı beslemenin yanında kardiyovasküler ve direnç ağırlıklı spor yapman şart
Omurga yapisindan da olabilir bazen omurga yapisindan bel on tarafa dogru biraz dahs cikik oluyor ve gobek varmis gibi oluyor. Eğer ole bir şey değilse göbek bolgesi için bölgesel hareketler yaparak eritebilirsin
Ya gobek olarak sadece dusunmesen iyi olur senin direk fazla kilon var.Sekeri kes ekmegi azalt bir e indir tam bugday ekmegi olsun.sirf mekik ceksen hayatta dum duz yapamazsin bu karni beslenmene dikkat etmeden.
Yediğinizden fazla kalori yakarak kilo verirsiniz ve vermek istediğiniz bölgeyi çalıştırmalısınız ve daha sonra tempolu yürüyüşler yaparak daha etkili bir şekilde kilo verirsiniz. Bol bol su tüketmeyi de unutmayın. Beslenmenizde de lifli ve protein yönünden zengin gıdalar tüketin, karbonhidrat ve şekerden uzak durun. Beslenme şekliniz bile çok etkili olabiliyor.
Plank hareketi sihir gibidir tavsiye ediyorum... 2 dakika boyunca yapman lazım ama ilk başlayacağın için 2 çarpı 30 yap sadece karını eritmek istiyosan hergün yapabilirsin... Bunun yanında Cardio lazım sana... Yürüyüş, zumba ya da Cardio yu karşılayacak youtubeden hareketler öğrenebilirsin... Şekeri azalt... Karbonhidrat olarak, yulaf, kepekli pirinç, kepekli makarna, basmati v. s kullanabilirsin... Sabahları arada 1 tatlı kaşığı pekmez tüketebilirsin ya da fıstık ezmesi...
Bölgesel yağ yakma yoktur unutmayın. Yağ yakarken her yerden gider. Karın kası belirginleştirmek için yağ yakmanız lazım. Vücut yağ oranınızı hemen hemen %6-7'ye kadar düşümelisiniz eğer gelişmemişse. Günlük yüzlerce kalori kaybedin.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Gizli Soran
4 ay
Karin. kasi var. temelinde. var. ici. tas. gibi ama. goruntude. biraz. problem. var
Youtubede Chloe ting adında bir kadın var onun 2 haftalık karın eritme kas yapma gibi videoları var. Baya zorluyor ama iyi sonuç alıyorsun sitesinden uygulayarak yaparsan daha çok sonuç alırsın Googleye Chloe ting 2 week shred challange yazarsan çıkar
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Gizli Soran
4 ay
Denedim ama en fazla iki gun dayanabildim cok zorluyodu
Onun dışında Google Play'de zayıflayabileceğin uygulamalar var onları da deneyebilirsin. Veya squatgirl'in bel inceltme karın eritme gibi videoları var onlara da bakabilirsin
Gizli Soran
4 ay
En iyisi chloe thing diyolar tekrar yapmaya calishicam galiba
ben kozmetik ürünü kullanıyorum, ve sadece bol su tüketmeni öneriyorlar kullanırken, aslında sivilcelerim için bir ürün aldım yanında önermişlerdi bende işe yaramaz kremlemi zayıflayacağız yok artık diyordum. fakat bir beden inceldiğimi farkettimBiraz öncede bir arkadaşa sivilce için olan kremini önermiştim bir dene istersen fiyatları da uygun. secret age marka
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
61229Mekikler (crunches, sit ups),
• Bacak çekme ve uzatmalar (leg raises),
• Asılarak bacak çekme ve uzatmalar (hanging leg raises),
• Kalça kaldırmalar, savurmalar (hip thrusts),
• Yanal hareketler (side bends),
• Karın çevirmeler (ab twists),
• Yüzüstü doğrularak yapılan duruşlar (planks),
• Tekerlek, top ya da halter yuvarlayarak uzanmalar (ab roll-outs),
• Yüzlerce farklı karın hareketi ve karın egzersiz makineleri ile yapılan hareketler.
bunları yaparken dikkatli ol ama bir yerini acıtma anladın sen onu. Umarım inşallah eritirsin yağlarını.
Çsg için teşekkürlerrr 😊
Nasil. bir beslenme bu
Şöyle bir beslenme, hamurişi vs bunları şüphesiz kesmen gerekiyor, şekeri falanda kesiceksin akşam saat 8 den sonra birşey yemiceksin. Ara öğün olarak genelde salata türü şeyler yiceksin, karbonhidratını almayı ihmal etmiceksin fakat karbonhidrat miktarı çok fazla olmucak ağırlıklı olarak protein alıcaksın. Toz veya aminoasit kullanırmısın bilmem ama kullanman faydana olacaktır, hiçbir şekilde zararlı şeylerde değil tam aksine yararı bile var, vücut geliştirmenin %50 si çalışma %50 si de takviyelerine bakıyor ve ''hergün olmamakla beraber'' haftada en az 3-4 gün alt karın egzersizleri yapıcaksın.
Benimde daha karın kasım yok :D Fakat araştırmasını baya yaptım, karın kası için tabiki en önemli olan yağ oranınıda düşürmen gerekir. Ben daha şişmek istediğim için şu aralar karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum öyle oluncada karın kası biraz daha yalan oluyor benim için fakat çıkartıcaz inş.
Ee cikarican zaman nasil. cikaricaksin planin ne aksam 8den sonra yiyorum sporum. bit. falan 9 10 oluyo 8de bitse bile spordan 1 2 saat sonra yiyorum protein tavuk falan toz ve amino nasil fayda saglar suanki amacim yag oranini dusurmek yani hergun omur boyu yukurta yulaf tavuk yiyemem
Yag yakici cla ve carnitinde dusunuyorum aslinda evde kendim spor yapiyorum
Ve diyeti birakinca nasil. beslenmem gerekicek
Planım bol bol kardiyo yapmak, akşam 8 den sonra birşey yememek ve karbonhidrat değilde ''protein'' ağırlıklı beslenmek. Yani söylediğim gibi kardeş saat 8 den sonra mide iyi sindiremiyor yediğin şeyler sana yağ olarak dönebiliyor ve aynı zamanda 8 den sonra yemek yersen gece uyurken salgılanması gereken ''büyüme hormonu'' gibi hormonların salınımı çok az oluyor buda daha az gelişmene yol açıyor. Benim sana tavsiyem şu, eğer aklında dahada fazla gelişmek ve kas yapmak varsa ozaman karın kasını şöyle bir kenara koy, ilk olarak kol göğüs omuz çalış onlarda hacim kazan onlar artık tamam olduğu zaman kardiyoya başla kardiyoyla birlikte karbonhidratı kes proteine dahada aban. Yağ yakıcı, amino asit kullan onlar takviye zaten beslenmenede dediğim gibi dikkat etmen şart, ara öğünlerde salata tarzı şeyler ye.
https: //www.antreman.net/interval-cardio-antrenmani/
Evy kardesim. hemen. inceliyorum
Rica ederim kardeşim
Unutmadan yağ yakımı, ve beslenme ile alakalı birçok soruya cevap bulabilirsin okuduğum güvendiğim nadir sitelerden
Umarim. yapabilirim
Kardeşim ben halen yapmaktayım fakat aralarda dinlenme olmadığı için bellir bir nabız ve condüsyon gerekli kendini dazla yorma ve birden direk yüklenme vücuduna belli bir rolenti yakala ve zamanla yavaş yavaş arttır aksi takdirde kendine zarar vermekten başka bişey yapmazsın daha evvelden cardiyo condüsyonun iyise fazla zorlanacağını zannetmiyorum
Bakicaz. artik
Karın kaslarını inanılmaz çalıştırıyor.
oha çok zor:/
yeni başlamadım 1 yıldır spor yapıyorum :) teşekkür ederim
Rica ederim supplement kullanmayı deneye bilirsin birde
bakarım :) bu arada plank iyi bir hareket midir örneğin bunu düzenli olarak yapsam sonuç alır mıyım? Plank hiç yapmadımda.. https://www.youtube.com/watch?v=6mV-c3u2KAQ
Alırsın tabiki 1 yıldır yeni sayılırsın istersen ileri derece kendi çalışma programımıda verebilirim ama yapa bilceğini sanmıyorum
https://www.youtube.com/watch?v=Lz93D6a366E ben bu haraketle çalışıyorum yapabilirsen en iyi haraket budur
https://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474 bu hareketlerı yapabılırsın. zordur ama ılerleyen zamanlarda kolayca yapabılırsın.
En önemli kısımda diyettir. Şekerden, hamur işinden, kızartmalardan ve alkolden uzak dur.
Karin. kasi var. temelinde. var. ici. tas. gibi ama. goruntude. biraz. problem. var
Denedim ama en fazla iki gun dayanabildim cok zorluyodu
Onun dışında Google Play'de zayıflayabileceğin uygulamalar var onları da deneyebilirsin. Veya squatgirl'in bel inceltme karın eritme gibi videoları var onlara da bakabilirsin
En iyisi chloe thing diyolar tekrar yapmaya calishicam galiba