2. Robert Lewandowski ( Bayern Münih )
3. Jorginho ( Chelsea )
- Yılın Forveti : Robert Lewandowski
- Yılın Kulübü : Chelsea
- Yılın Genç Oyuncusu : Pedri
- Yılın Kalecisi : Donnarumma
- Kadınlar Ballon d'Or : Alexia Putellas

Messi bu sene ballon d'or u haketmedi, aynı modric'in 2018 de aldığı ödül gibi! Bu sene bu ödülü son 5 yılda yaklaşık 250 gol atan lewandowski hakediyordu ve bu sene kesinlikle hakkıydı! Messi bana göre son 10 yılda ki performansının en kötüsünü bu sene yaşadı ve copa america'yı kazandı diye altın top'u o na vermek lewandowski'yi büyük haksızlık! Bu sene hak yediler...
İşte bu yüzden senin dediğin faktörlere bakınca yine kazananın Lewandowski olması gerekiyordu. @Reorada Messi'nin son barça sezonu çok kötü geçtiğini biliyorsundur, takım kötü olunca Messi bile yetmez. Bunun aksine Bayern Münih makine gibi çalışıyor. Son 10 yıl içerisinde Messi ve Ronaldo'nun önüne geçen tek oyuncu Lewandowski olabilir.
O bahsetiklerime göre nasıl Lewandowski kazanabilir bana açıklayabilir misiniz?
Futbol izlediğinizden emin misiniz?
14 gol ile ceza sahası dışında en fazla gol atmış, 27 maç sayısı ile en fazla maçın adamı olmuş, 113 kilit pas ile en fazla kilit pas yapmış, 210 başarılı diripling ile yani top sürme ile en fazla diripling yapmış, 5 freekick golü ile en çok freekick golü atmış, 98 gibi bir sayı ile en çok şanslı oluşturan, ortalama reytingi en yüksek oyuncu olan Messi'yi lewa hangi yönden geçiyormuş? Tabi buraya copa Amerika'da en fazla gol ve asist yapmış, Copa Amerika yılın futbolcusu seçilmesini de ekleyebilirim.
Messi Bu Defa Haketti mi? İşte 2021 Ballon d'Or Analizi! ↗
Ballon d'Or ödülünde istatistiklere bu kadar detaylı bakılmaz gol ve asist sayılarında özellikle 2020 yılında lewanın üstünlüğü var, ayrıca her şey gol demekte değil tabi mesela fair play da Lewanın hakkı yendi.
Ben futbol izlemediğini düşünüyorum keza gelip te bana santrfor mevkisinde gol atan bir oyuncunun saha içinde bütün bir futbolcu olarak sahip olduğu faktörlerin Messi'nin kinden daha fazla olduğunu söylemezdin. Ballon D'or sadece fair olay üzerine değerldirilmiyor kaldı ki messi hayatında direkt olarak ilk defa kırmızı kart yedi, yani sıra oyuncunun özgeçmişide önemli. Lewandowski'nin öz gecmisi ile Messi'nin aynı olamaz.
Kupa sayısında eşitler, futbol olarak messi daha iyiydi, fair play de Lewandowski. Öz gecmis olarak messi. Ronaldocu ve lewacılar gözünden bakınca da messi 2-1 yeniyor. Şunu de ekleyeyim 2016, 2017, 2018 yılında messi aday olan diğer oyunculardan daha fazla gol atıp balon dor alamamıştı.
Anlayamıyorsun işte hala bir iki faktörlerden lewa daha iyi olamaz diyorsun skor tutuyorsan adil davran 2-2 oluyor ama 2020 yılı da dahil olmak üzere çünkü orada verilmeyen bir ödül var. Lewa daha önde oluyor. tüm faktörler sonucunda Lewandowski daha öndeki sanki tamamında istatistiklere yer vermişim gibi bir de laf söylemeye kalkıyorsun. Çok gülünç bir hal almaya başladın. Gerçi bir messiciden messiyi eleştirmesini bekleyemem zaten.
Sen sadece Messici olduğun için messiyi savunuyormuşsun gibi bir izlenim veriyorsun ama ben tamamen tarafsız olarak ele aldım bu konuyu. @Reorada futbolu bilenlerin hepsi birer messici değildir öyle değil mi? Tarafsız olarak olaya bakamıyorsan kendini çok biliyormuş gibi yapma çünkü olmuyor, yapamıyorsun.
Bu arada kendinle çelişiyorsun.
Sen diyorsun Yani googleden istatistik bakarak futbol yorumlanmaz..
bundan önce yine sen diyon ki;
O bahsetiklerime göre nasıl Lewandowski kazanabilir bana açıklayabilir misiniz?
Futbol izlediğinizden emin misiniz?
14 gol ile ceza sahası dışında en fazla gol atmış, 27 maç sayısı ile en fazla maçın adamı olmuş, 113 kilit pas ile en fazla kilit pas yapmış, 210 başarılı diripling ile yani top sürme ile en fazla diripling yapmış, 5 freekick golü ile en çok freekick golü atmış, 98 gibi bir sayı ile en çok şanslı oluşturan, ortalama reytingi en yüksek oyuncu olan Messi'yi lewa hangi yönden geçiyormuş? Tabi buraya copa Amerika'da en fazla gol ve asist yapmış, Copa Amerika yılın futbolcusu seçilmesini de ekleyebilirim.
Ha yani Messi'nin istatistikleri tüm detaylarına kadar bakılmalı da ben sadece gol ve asistlerine yer verdim diye istatistik mi araştırmış oluyorum? Bu noktada kimin istatistik peşinde koştuğunu görmüş olduk.
Googleden istatistik bakıyorsun dememden kasıt gol ve asisttir. Oyuncu profilinede her sezon attığı gol geçer ve senin ona göre yorumladigini söyledim. Ben bu istatiskleri izleye izleye biliyorum, gidip googlede araştır bulabiluyorsan. Ayrıca önceden görüş sahibi kullanıcıya balon D'or un bütün futbol istatistiklerini ele aldigini söyledim, sen bunun üzerine yine bilmeden robaldoculuk yapıp Lewandowski'nin önde olduğunu söyleyince biraz futbol bilgimden size pay biçmek istedim. Bana tarafsız tartışmam gerektiğini söylüyorsun bunu sen yapamıyorsun. Ayrıca futbolcu olarak kimseyi tutmuyorum.
Eğer o attığım linke bakıp okuyduysan senin dediklerin bazılarına zaten yer vermişim, bu %100 Lewa'ya yönelik bir içerik değil. Bak orada Jorginho var Benzema var, Kante var, sonrası iki ismi kıyaslamada kupa başarısında eşitler fakat Copa America hepsinden daha anlamlı olduğundan ki Polonya ile Lewa başarılı olması pek mümkün değil, burada messi önde. İstatistik olarak Barçanın son sezonunda kötü olduğunun farkındasındır ama bunu söylemek yerine turnuvadaki istatistikten bahsediyorsun çünkü kulüp bazında bakarsak Bayern Münih'in Barçayı nasıl ezdiğini, sonra Messi psg'ye gittiğinden beri bir çıkış yapamadığını yani hala kötü olduğu göz önüne geleceğini biliyorsun. Kısacası işine geleni söylüyon da gelmeyeni göz ardı ediyorsun.
Konumuz 2016 - 2017 değil ama bak bir tarafta olmadan yorumumu yapıyorum. Ayrıca konuyu geçmişe çekme. Gol ve asist ise bahsettiğin istatistik ondan önce detaylı istatistik vermen niye? Ben üzerine basa basa Lewa şunu yaptı bunu yaptı diye konuşmadım, senin yaptığın gibi. Messi'nin de hangi konularda daha iyi olduğunun farkındayım, Lewandowski için de öyle. Bunun sonucunda Lewa her konuda olmasa da tüm değerlendirmeler sonucunda daha önde oluyor. Bazı şeyleri görmezden gelme. Lewa ile Bayern Münih'den bahsederken bana taraf tuttuğumu iddia ediyorsun. Ronaldocu lafın niye? sırf Messi ile yan yana getirdiğim için mi söylüyorsun? Genel kariyer faktörü haksız bir değerlendirmedir! Buna göre Messi ve Ronaldo dışındaki futbolcular ne güne duruyor? Genel kariyere bakınca kimse bu ikisini geçemez ki tıpkı senin dediğin gibi lewanın kariyeri Messi'nin ki gibi değil diyor olman. Öyleyse her sene Messi olsun ha kariyeri bitene kadar Messi alsın, Eee ne anladım ben bu işten? Bu noktada sana bişey demiyorum ama öte yandan Lewa'ya haksızlık edildiğini kabul etmeliyiz, daha eskilere gitme bi de buna da taraflısın diye görme bak.
Ben Balon D'orun kriterlerini doğruluğu ve yanlışı üzerine yorum yapamadım zaten kuralları değişti, iyileştirilidi. 2014 yılında neuer adaydı mesela. Alsaydı 0 gol aldı demek saçma olurdu. Çünkü oyuncunun genel performansi ve saha içindeki reytinge bakılıyor. Messi en yüksek reytinge sahipken niye herkes messi haketmedi diyor?
Fair playin tek başına yeterli olmadığını demen gibi reyting de yeterli değil. İki oyuncunun son iki sezonuna bir bakacak olursan kupadır, istatistikdir özellikle 2020 Lewa her alanda gol kralı olmuştu ki bunun aksine Messi Barça ile kötü bir sezon geçiyordu. Bir de neden herkes öyle düşünüyor şöyle deyim bahsettiğim şu 2020'de hem Almanya'da hemde avrupa'da kupa bırakmaması ve gol krallıklarının üzerine herkes Ballon d'Or almasını bekliyordu en azından çoğunlukla böyleydi ki bu organizasyon düzenlenmedi ve bir sonraki sezon yılın forveti diye bir ödül çıkararak Lewa'ya verdiler. Bu ne saçma bir iştir, yıllardır süren bu ödül bu defa düzenlenemeyince bir sonraki yıl telafisi olması gerekirdi. İşte bu yüzden herkes lewa'nın ballon d'Or almasını bekliyordu.
@Reorada Kimse messi'nin futbolculuğuna falan laf etmiyor ve messi bana göre ronaldo ile beraber dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi iki oyuncusundan biridir! Ancak son 15 yıla bakarsak modric hariç ballon d'or'u hep en çok gol atan oyuncu kazanmış... Lewandowski'de son 5 yılda yaklaşık 250 gol attığına göre bana göre ödülü kazanmalıydı! Iddia ediyorum Lewandowski'nin ismi levent ve türk olsaydı ülke olarak dünyayı ayağa kaldırırdık! 😅 Messi geçen sene ödülü haketmedi aksini iddia eden futbolu takip etmiyordur...
Hangisinin daha değerli hangisinin diğerlerine göre daha değersiz duruyor olmasının bir önemi yok ki aynı değeri taşımıyor dediklerinden birinde daha geride olsa ( ki bu Flair play ve istatistiklerde öyleydi ) ödülü alamaz. Özgeçmiş tamamen haksız rekabet unsuru gibi bir şey ama ismin eğer Messi ve Ronaldo ise otomatik olarak zaten aday oluyorlar.
@Reorada Artı messi hala çok üst düzey oyuncu olsaydı barcelona gitmesine kesinlikle izin vermezdi! Geçen seneki performasından memnun olmadıkları için maaşını bahane edip gitmesine izin verilmiştir ve bu seneki performansıda geçen seneden daha düşüktür ki kadrosu barcelona'dan daha iyi olan ve mbappe neymar gibi yıldızların olmasına rağmen real madrid karşında bir şey yapamadılar! Eski messi olsaydı psg o stattan öne geçtikten sonra real'i kontralardan en az 3'lük yapardı! Ama dediğim gibi messi'nin düşüşü devam ediyor ve buda gayet normal, adam artık 25 değil 35 yaşında! @SkrErd37 Hoş bulduk rasim 😅
Messi'ye ödül vermek için "Yılın Forveti" diye uydurma bir ödül çıkarıp, Ballon' d'or sonuna kadar hakeden Lewandowski'ye yılın forveti ödülünü verip, Messi'ye Baloon dor verdiler..
Messi ne yaptı ki?
Messi bile kollanıyor..
Cristiano Ronaldo'ya helal olsun..
Adam bunu bildiği için katılmadı bile..
Lewandowski'nin hakkını yediler..
Benim için Baloon dor bitmiştir..
#Vesselam
Messi Copa America'da takımı tek başına sırtladı. Tam bir istikrar abidesi. Şu adam birkaç sene sonra futbolu bırakacak ve hala canlı izlediğimiz için çok şanslıyız. Ronaldo ve Messi futbolu bıraktıktan sonra gerçek değerleri daha iyi anlaşılacak. Ben bu güne kadar aldığı tüm ödülleri terinin son damlasına kadar hak ettiğini düşünüyorum.
Lewandowski veya Jorginho ödülü almalıydı. Messi ne yaptı ki bu sene? Copa America'yı ve barçada ispanya kral kupasını aldı diye biliyorum. Attığı gollere göre mi yoksa aldığı kupalara, başarılara göre mi veriyorlar ödülü anlamadım. Oylama çok saçma olmuş bence...
Cevap
47Cevap
burada Ronaldo yok, soruyu hiç sevmedim.
Kalbimizin şampiyonu Ronaldo diyerek bir fotosunu koysaydın bari. 😅
İnsani değerlere önem veren bir Futbolcu olduğu için seviyorum ben Ronaldoyu😊
Tabi sonuçta 1.87 boyunda.
Messi gibi kısa boylu değil
Ronaldoyu ayrı messiyi ayrı severim eşleride olduğu için yürüme şansımızda yok hak eden kazansın😂😂
O zaman gidip bir kulağını çekeyim haylazın😂😂
😂😂😂 eşi gitsin ronaldonun karısına messinin fotosunun altına atdığı kalbin ateşin hesabını sorsun😁😁😁
Net hemde kıyamet kopardı😂
Barcelona gitmesine 8zin vermedi, aksine la liga nın koymuş olduğu kisıtlamalardan dolayı yine Futbol bilmeyen bir şahıstan bir futbol yorumu. La liga yönetimi global bir şirketin hisselerina ait olduğu için seküler, kurallar koyulmuştur. Barcelona'nin veya Messi'nin suçu değil. Ayrıca bitmiş dediğin oyuncu en yaşlı balondor alan 2. Oyuncu. Psg de adaptasyon problemi ve teknik direktör sorunları yaşandığı için mbappe nin bile istatistikleri düştü.
Futboldan anlamayanlar lewandowski diyor beni çıldırtıyor
Yahu bu ödülü son 1 aylık performansa bakarak mı veriyorlar? Sizde akıl yok galiba
Messi varken diğerleri sadece aday adayı olur
Futbol dahi oynamayan Lionel Messi Ballon D'or Sahibi oldu Hakketmedigini düşünüyoruz Bayern münih ın Oyuncusu Robert Lewandowski Ballon d'or Oylamasında 2 oldu Güç sporu yendi?
Ballon dor ödülü benim için bitmiştir. Artık isteyen 30 tane alsın ciddiyeti kalmamıştır. Messi vasat bir oyuncu bunu PSG deki performansından çok net görüyoruz haketmedi sırf vermek için verdiler
Kesinlikle haketmedi. Hakkımızı helal etmiyoruz. Bu sene bu ödülün tek bir sahibi vardı. Oda, Goat Enner Valenciaydı
Lewanın hakkıydı..
Hadi kupaysa mesele jorginho da olabilirsi modrice verilen ödülden daha başarılı bir yıl geçirmişti..
Lobisi olan alıyor ödülü..
Vallahi tüm toplar Messi'nin olmalı. Benimde hayatımda bir Messi olsa ben de tüm portaka- aman toplarımı verirdim messiye.
Saçmalık tamamen kurgu ne alaka ak Messi bir s2m yaptığı yok niye Kante almadı niye Salah almadı futboluda siyasete çevirdiler
Messi nin geçmişi ve bugününe bakınca bu ödülün messiye adanmasina ve başka hiç bir oyuncuya verilmemesini isterim
Messinin tam kalenin ortasına attığı yüksek matematiksel zekasını öpeyim, seviyorum seniiii❤️
Müslümanlara yardım etmediği için ödüle layık görülmüş psg de harikalar yaratmadı açıkçası
Messi iyi yalan yok
Ama şu an Messi olma yolunda ilerleyen bir sürü genç futbolcularımız var 🔥
Copa America'dan dolayı verdiler ama kesinlikle yanlış bi karardı. Ödül Lewandowski'ye gitmeliydi..
Lewandowski'nin hakkı yendi. Ribery'nin hakkının yendiği gibi
Bence haketmez , Lewandowski ya da Salah olmalıydı
Ne olursa olsun Ronaldo abim adamdır. Lewanin hakkını yediler messiye vermek için öylesine yılın forveti diye ödül çıkardılar yediler adami
Lewo nün hakkiydi o olmasa bile Ronaldo veya Salah olması lazımdı Messi sadece Copa america kupasını aldı o kadar
Önümüzdeki sene Ronaldo alır ve yarışma devam eder.
Bence Mohammed Salah ta en azından aday olmalıydı.
Hee bilmiyordum aday olsa kesin seçilirdi diye düşündüm😅
Tamam teşekkür ederim
Bu ödüllerde çok büyük haksızlıklar yapılıyor. Leva bu kadar gol atacak ama bir ödül alamayacak olacak şey değil
İşte bu yüzden Messi diyorum 😂
bence haketmedi robertlewan varken siparis uzere odul aliyorlar
Daha çok istatistik va messi çoğunda öndeydi. Her şey gol değil maalesef
Lewandowski olmalıydı.
Lewy reisin hakkı yendi. Messi bile şaşırmıştır.
Halk oylasaydı Ronaldo kazanırdı
Lewandowski olmalıydı
LEWANDOWSKİ hak etti.
Hak etmediğini söylememe gerek yok sanırım
Her zaman RONALDO diyorum
Lewo yine hortladı. Adam bi var bi yok
Lewandovskinin hakkıydı veya Benzema
Adam hakkıyla aldı. Bu yıl onun yılıydı.
Murryp körmüsün aga yaa
Tek kelime: Haketmedi. Robert Lewandowski'nin hakkıydı.
Ayrıca bizim yiğido Ronaldo nerde? 😂🤣
ben başarılı bir sezon geçirdiğini düşünmüyorum..
Salah hak ediyordu bence bu sene
Aferin ona kskssks
Haketti. Helal olsun.
Bu kez haketmiyordu.
Sonuna kadar hak ediyor messi sonuçta.
Haketti Aslanım benim be 🦁
Bu kez hak etmedi bence
Ronaldonun hakkıydı
Siiiüüüü diyorum 😃
Salaha ayip oldu o daha cirkin aslin da 🤣
Levaya üzülenler like
Ronaldo kocam nerde
Kocama haksızlık olmuş kdjfj
😰🥺ama niden🥺 kocam çok üzülüyor saatlerce durmadan bıkmadan gol atan adam dün sadece 12 saat yaptı kdjfj kocamı düzeltin çabuk kıskanmayın herifimi🤣kocamın madalyasını verin kfkfk
Şaaaptı cjfnc
👉👈
Helal olsun hakettimi bilmem ama cok istiyordu
Hak etti adam
Neden bu oluyor hep
Messi her zaman hak ediyor
Hak etti
Hak eden kazandı (:
bu yıl hakettiğini düşünmüyorum
Bu nasıl alıyor MK
Lewandowski
Pessi