Macfit gibi bir ortam ise çok kasma. Yeni başlayanlar da genelde siklet ezikliği hisseder vs. Ortamda ki bir çok erkeğin üreme alanına sokulmadan hem cinslerin arasınsa takıl usul usul ve zihnini sporla doldur. Grup egzersizleri seni rahatlatır, katıl.. Temel hareketleri iyi uygula, çünkü hatalı yapılan her kas hareketi, kası geliştirmez. Aylarca çalışacaksın o yüzden acele etmeden, zevk alarak hissederek çalış. Ortamı bir haftada çözersin, duş, pandemi, gelenlerin standartı vs.. Bunlar etkisi az şeyler..
Son olarak, mutfakta yeterince iyi değilsen, bu sporu yapma. Çünkü mutfakta gelişir kas veya fizik yapın salonda değil.. Dinlenecek vaktin yoksada yapma.. Gelişim dinlenirken olur. Salon sadece dejenerasyon yeri. Hocalar para ile çalışır. YouTube da yeterli temel kas hareketleri var öğrenirsin. Nasıl bir vücut istiyorum diye düşün, sonra git..
1 gün spor - 1 gün istirahat.. bu şekilde devam etmeli.. güzel bir beslenme.. kırmızı et , süt , yumurta , peynir , hindi eti , gerektiğinde karbonhidrat.. spor yapan insan iyi beslenir.. hocalar beslenme programı yazarlar.. protein tozu falan filan bunlara bulaşma... gerek yok... bodybuilding yapmıyorsun. hareketleri doğru öğren.. yanlış uygulama... 1 ayda sıkılıp bırakma.. sonuçlar 3 aydan sonra görülmeye başlar.. 6 ay ila 1 yıl arasında muhteşem bir fiziğe kavuşursun.
Yanına su, spor havlusu, duş havlusu, temiz spor ayakkabı almalı. Spora gitmeden 1 saat önce yemek yenmiş olmalı. Antrenman esnasında telefonu eline almamalı. Antrenmana tam anlamıyla odaklanmalı...
Zorla yaptıramazlar.. Yapmaman gerekir.. Eklem yönünden herhangi bir sağlık sorunu yaşamayabilirsin ama bunların yazdığı programlar ve ilk zamanlarda yaptırdıkları crossfit antrenmaları ile insanların sakatlanmaması bir mucize..
İlk tavsiyem şu olur: Utanmayın! Utanmayın abii. Diğer insanlar yokmuş gibi davranın. Yanınıza bi kaç tane havlu götürün, suyunuzda keza fazlaca bulunsun yanınızda. Temiz kıyafetler götürün yanınızda, terleyeceğiniz için ya duş alırsınız ya da temiz giyinip çıkarsınız. Parfüm, deodorant bulundurun mutlaka. Eklenecek birçok şey vardır belki ama benden bu kadar.
Hareket gösterme bahanesiyle konuşanlara yüz verme. Her söylenene inanma. Programına uy fantezi yapma. Ağır kaldırcam diye hareketi bozma. Su elinden eksik olmasın. Yavaş yavaş beslenmeyi düzelt. Şimdilik yeterli
Havlunu spor ayakkabı mutlaka temiz olsun. Suyunu ihmal etme. İlk başladığın zamanlar temel egzersizler ile 2-4 hafta arası devam et. Daha sonra program yazdır kendine i.
Bu salonları hiç sevmiyorum, antipatik bir kasvet var. Bence açık havada yürüyüş yapmak en iyisi. Hiç gitme spor salonu denen gıcık yerlere. Covid bulaşma riski de cabası.
Sporu, vücudunu başkalarına beğendirmek ve hava atmak için değil, kendi sağlığınız ve kendi benliğiniz için yapın. Aksi taktirde en fazla 1 ay sonra ben yapamıyorum, pes ettim dersiniz
Kasmayın aga. Yavaş yavaş. İlk baştaki hantallık normal, hemen sağım solum ağrıdı diye de bırakmayın. Birde yemeğe dikkat etmezsen sporun bir anlamı kalmaz.
Tamamen Sabır Ve Emek 2 3 Ay Sonra Sıkılıp Bırakacaksan Olmuyor Diyeceksen Başlama Bu Arada Serdar Aktolga'nın Dediği Gibi Karbonhidrat Yemezsen Bi Cacık Olmaz Senden Hareketin Düzenini Bozmadığı Sürece Max Ağırlıkda Çalışın Tekrar Sayısı Sayan Top'dur Acıyı Hissedene Kadar Bırakma.
Her kas gurubunu haftada en az iki gün çalış, ve beslenmene dikkat et, spor salonunda 1 saatten fazla kalma 1 ay sonra farklılıkları görmeye başlıcaksın