Bu sözü kim söyledi bilmiyorum ama şehrin dışında olsa bu seferde ulaşım zor diyorlar bence statlar imkan varsa şehir merkezinde olmalı hem ulaşımı kolay oluyor hem geç saatte bitebilen bir maçtan sonra insanların evine dönmesi kolay oluyor şehir merkezinden uzak olması çok saçma olur.
Sadece gülüyorum. Deveye sormuşlar; Neren eğri diye, o da nerem doğru ki demiş.
Ya arkadaş şehir içinde Akaryakıt İstasyonları 1,5 kilometre yerleşim yerine uzak olması gerekir. İstanbul da Binanın altında İstasyon var. Diğer konulara girmiyorum. Bizleri canım yerine koymaya çalışanlara bu millet bir kırmızı kart gösterecek. Ama hepsine
En kötü örneklerden birisi Bursa bu konuda. Rant uğruna. Merkezdan alınıp yeni bir merkez olan yere ulaşım altyapısı düşünülmeden yapıldı. Yeni stadının tam karşısına Bursa’nın en büyük hastanelerinden biri yapılıyor. Yol yok, caddeler yetersiz. Hastanin karşısında stat ve hastalar rahatsız olacak. her şey mantık dışı. Çok sıkıntı var
Olmuyor çünkü trafiğin içine ediyor mesela biz de fuar alanı denince bilen bilir şimdi orası fuar zamanı bizim trafiği kitliyordu maç olunca da öyle oluyor bu yüzden fuarı başka yere taşıdılar stadyum işi daha kötü binlerce insanı tahliye etmek saatleri buluyor.
Maç Kadıköy’ü çok zorlamıyor bizzat Kadıköylü olarak söyleyebilirim asıl çileden çıkartan Beşiktaş’a gittiğinde Beşiktaş maçı olması. Beşiktaş daha merkez de ve sıkıntılı örnek gösterilmesi gereken bir stad varsa o da odur.
Bu stadlar artık sembol haline gelmiştir. Belirli semtlerin sembolleri olmuştur , keşke Galatasaray stadyumu aynı yerde kalsaydı. Boşuna heykel dikmeye gerek yok , bu sembolleri yerlerinden kaldırmayalım yeterlidir. Bu stadı yıksan yarın rezidanstan gökyüzünü göremeyiz.
Bir fenerli olarak harbi ne işi var onun orada... Yerine daha güzel, daha anlamlı bir şey kurulsa millete fayda sağlar... Alışveriş merkezi bile daha anlamlı mk... Atın bu stadları çölün ortasına orada yapsınlar maçı... ne sesi biter, ne trafiği, ne fanatiği, ne kavgası...
Mantık olarak evet. Ayda 2 kez kullanılan bir yapının İstanbul'un göbeğinde işi yok ama ornek yanlış. Fenerbahçe Kadıköy de, İnönü Beşiktaş sahilde, Türk Telekom de Galatasaray için tem in dibinde. Hangisi şehir dışında ki? Ayrica sehir dışına alirsan metro ile ulasim sağlamak lazım.
asıl stad şehrin ortasında olur. havalimanı şehrin ortasında olur aynı yeşilköydeki gibi olmaması gereken iga'nın şimdi olduğu yer. hadi dış hatlar için kullanılabilir ama iç hatlar için hiçde uygun değil. biz bu konuda haklıyız şehrin ortasına stad yapmadık, stadın etrafında şehir kuruldu merkez stad'dır yani.. ha devlet derseki size uygun yerde 80.000 kişilik stad yapalım burasınıda başka amaç ile kullanalım oturup konuşuruz olabilirmi diye, böyle uygun yer var mı diye bakarız.
Stada ulaşımı araçlara engellenmeli. Toplu taşıma ile ulaşım sağlanırsa, o vakit şehrin göbeği de olsa, stat olur. Londra'yı örnek gösterebilirim, keza Münih, Dortmund, Barcelona, Madrid de ki statlar da şehrin göbeğinde.
O statların varlığı, o bölgelere gelir kaynağı sağlıyor.
İstanbul'da şehrin ortasında olmayan yermi varmış😄 dağ başınada yapsan stadı bir kaç sene sonra o stad şehrin ortasında kalır, her sorunu halletiiler bu mu sorun olmuş, bunu söyleyen vatandaşa sormak lazım. Şehrin ortasına tarihi dokunun önüne dikilen şehrin siluetini bozan gökdelenler uygunmuymuş
Ya bence şehrin içinde olması güzel. Ben Antepliyim 15 sene kadar Antepte yaşadım. Antepsporun stadının yeri çok güzeldi sonra orası yıkıldı yeni Antep stadı açıldı o stad şehrin dışına doğru bi yerde. Ulaşımı biraz zor. Bence şehrin içinde stadyum olması çok güzel bişey. Bu arada Fenerbahçeli değilim ama böyle Bi nedenden dolayı stadı yıkmaya falan kalkışırlarsa cidden üzülürüm.
bu stada yenileme izinlerini rte hapse girdiginde ali mufut gurtuna verdi ve siyasi hayati bitti :))) rte nin en buyuk projesiydi kadikoyu samiyeni ve inonuyu kaldirmak yani coook uzun ve derin bir mevzu bu :)
Kaldırılmalı diyen taraftayım. Hatta çim gibi biten saçma sapan yapılan binalar da yıkılmalı. Şöyle havadan bakınca cetvelle çizilmiş gibi olmalı her şehir.
Trafik İstanbul'un en büyük problemi.. Gerçekten de şehir içinde trafiği çığırından çıkaracak yapılar mevcut özellikle stadlar bunun en büyük örneği benim düşüncem şu ki; stadlar trafik akışına müdahale edilmeyecek noktalara taşınmalı.
Normalde olmaz, ama söz konusu İstanbul ise bıraksınlar kalsın, bir deprem anında en azından toplanma alanı olarak işe yarar. İnsanlar yıkılan beton parçalarından kurulursa burası bir sığınak olabilir. 🙂🙂
Katılıyorum. Hastaneler ve stadlar şehir merkezinde olmamalı. Hastane nasıl olacak derseniz ise ; Hastanelere erişim açısından alternatif güzergahlar oluşturulmalı. Hatta sadece hastanelere özel yol bile olabilir.
Şehir yerinde durmuyor ki deseler stadı denizin üstüne yapicaz 10-15yila denizi doldura doldura statin etrafına yine şehir kurulur yine şehrin ortasında kalır önce çarpık kentleşmeye son versinler bence
Aynısı Beşiktaş ve Galatasaray için de geçerli. Maç günleri dehşet trafik oluyor. Ben motorla 25 dakikada gittiğim yolu 1 saatte gidiyorum. Otobüsle gidenler 1:30 saatte gittiği yolu rahat 3 saatte gidiyorlar. Bu eziyet resmen...
Ben Fenerbahçe taraftarı olarak şehrin ortasında stad olmasın diyorum. Dün Fenerbahçe maçı yüzünden saatlerce trafikte kaldım çok can sıkıcı bir durum arabalar kitlendi işi olan insanlar mağdur oldu.
O stat yapılırken orada şehir yokmustur ama evet artik statlar konusu var ama vodofone arena yeni stad oda şehrin ortasında. Yani İstanbul'da şehrin uzağı diye bir yer kalmadı ki napcan
Mantık olarak katılıyorum. Oraya yeşil bir alan çok güzel olurdu. Ama muhtemelen beton yığını olacağı için kalması taraftarıyım. Hiç değilse fotosentez yapan çimler var.
Kesinlikle kaldırılması doğru bir karar olur. İpini salan İstanbul'a geliyor, Hindistan gibi bir yere döndü burası. Trafik desen almış başını gidiyor. Üç şehrin kaldirabileceği insan nüfusunu İstanbul tek başına karşılıyor. Keşke bu konut artışının önüne geçilse de yeşil alanlara iş makineleriyle girmek yerine nefes alacak orman tanınsa bizler için.
Muhalefet partisi gençlik kolları böyle bir çıkış yaptı, saçmaladığını cümle alem biliyor, stadlar insanların gittiği yerlerdir, cözüm bulunabilir kolaylıkla..
O stadı kimse kaldıramaz oradan insanların canı sıkıldı gündem olmak için böyle saçma şeyler buluyorlar konuşacak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şehir dediğinin yeşilliği, parkı, bahçesi de olur. Çok umurlarında sanki şehir planlaması falan. Bir sürü insanın anısının olduğu ve Türkiye'nin en büyük takımlarından birinin sembolü olan stada kimse ağzını açmasın bence.
Futbolla ilgilenmiyorum ama şehrin ortasına stad koymak trafiği ve yoğunluğu negatif şekilde etkileyebilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
fenerbahçe stadı konumu gereği güzel yerde. sadece maç günü otopark sorunu oluyor en iyisi toplu taşımayla gitmek. ordada ulaşım iyi olunca bence gayet stad güzel yerde denizede yakın. ona bakarsak vodafone parkta şehirin ortasında.
o stadı ordan fetoo alamadı o stad ordan kalkmaz 3 temmuzu planlayanlar yine iş başında
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence İstanbul'da onca sorun varken stadı sorun etmek yersiz. İstanbul 'un problemi çok kalabalık olmasından ileri geliyor. İnsanları İstanbul Ankara bursa İzmir gibi şehirlere gitmesi ise ülkenin sorunu. Her yerde iş imkanı olmadığı için oluyor bu. Ben almanyada yaşıyorum, burada öyle bir şey yok. İlla şu şehre gideyim deniyor burada insanlar. Çünkü her yerde iş imkanı var. Hasılı kelam, türkiye denilen yer tam bir bok çukuru.
büyük bir hata olur.. tüm avrupa da şehrin içinde.. tabi tek farkla, stadları yaşayan bir turizm merkezi haline getirmek lazım..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Apartman altında dükkan olmaz Otoban kenarında AVM olmaz Yaya geçidinde park etmiş araç olmaz.
Bu ülkeden adam olmaz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Görsele bir baksınlar adamlar deniz kenarına stad yapmış ama zamanla her her bina olduğu için binaların arasına stad yapılmış gibi duruyor. En büyük Fener
İstanbul'da şehrin ortasında tonla stad var şimdi mi akillarina gelmiş
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gs ali sami yen'den şehrin çok içinde diye yerinde yenilemez bahanesiyle kovulmuştu resmen. Evet artık bu tarz statlar şehrin çok içinde olmamalı... stat çevresinde yaşayan halk için çok sıkıntı olabiliyor.