Ciao🍀🦇 Trans kadınların, biyolojik (doğuştan, tam ifade edecek kelimeyi bulamadım) kadınlarla rekabet etmesinin adil olduğunu düşünmüyorum. Peki ya siz?(Bunu ayrım olarak algılamayın tabii ki trans bireyler toplumumuzun parçası) #dalinlivodkaa #adalet
Trans kadınların, artık olimpiyatlarda kadınlarla rekabet edebilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce adaletli mi?
trans hastalık değildir özentidir ayrıca asıl çift cinsiyet yani (Hermafrodit) (ya da intersekslenmiş bir kişi), her iki cinsiyetten de (örneğin, bir penis ve bir vulva) birincil seks özelliklerinin bazılarına ya da tümüne sahip olan kişidir. Yani dış ve iç cinsel ve genital organlar arasında bir uyuşmazlık olduğu bir durumdur. ki bu hastalıktır onun dışında Trans bir bireyin özenti duyması ya da kendini kadın gibi gören ama biyolojik olarak erkek olan kişilerdir
ayrıca sorunun cevabına gelirse adil olmaz kadınlar tuvaletine ya da soyunma odasına kendini kadın gibi hisseden ama biyolojik olarak erkek olan birinin girmesi pek doğal değil :)
yıllarca kadınların testosteron alması doping olarak kabul edilmişken, vücudu yıllarca doğal testosteron ile daha çok gelişmiş kişilerin, trans birey olup artık hormonları baskılanacak olsa dahi avantajlarının çok net olacağını görmemek mümkün değil. spor müsabakasında önemli olan biyolojik cinsiyet olmalı. politik doğruculuğa kurban edilemeyecek bir mesele bu. elbette trans bireylerin toplumsal yaşamın zorluğunu aşıp profesyonel sporcu olabilmesi çok ama çok takdir edilesi ama çözüm yolu bu olmamalı. tabi buna bir zahmet sporcu olmayan bir erkek olarak benim değil, biyolojik cinsiyeti kadın olan sporcuların itiraz etmesi gerekiyor. az buz değil bu sayı, dünyadaki sporcuların yarısı.
Yasaklanmalı trans erkek olursa daha hızlı veya güçlü olur kız kulvarlarında. Trans kadın olursa daha esnek ve çevik olur erkek kulvarında. Haliyle bilinçli olarak daha çok madalya kazanmak için ülkeler avantajlarına göre yarışçı çıkarırlar ve yine adaletsizlik olur.
kesinlikle adil bulmuyorum. ne kadar kadın olsalarda biolojik olarak erkekler. benim bir kadına karşı kazanma şansım olabilir ama trans bir kadında bu ciddi oranda düşüyor. aynı fiziksel ayrıcalıklarla doğmadık. aynı güç seviyemiz yok. bu olaya nasıl çözüm getirilir bilmiyorum ama adaletli bir çözüm getirilmelidir. evet hormon seviyelerine bakıyorlar, ama tek başına ne kadar yeterli olduğuna dair şüphelerim var.
3
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Katılıyorum, kadınların testosteron alması doping kabul edilirken o kişiler yıllarca doğal olarak daha fazla gelişmiş , hormonlarını baskılasa dahi kazanması daha olası görsel de en büyük örneği
Ya trans bireyleri ayrı bir kadın / erkek gibi gruplandırma yapsınlar ya da ayrı bir olimpiyat düzenlensin eşit şartlarda yarışma imkanı olmaz aksi takdirde
Kime ve neye göre adil değil? Mantıklı olarak evet adil değil ama lgbt savunucularının sistemine, yani savunmada kullandıkları stratejilere göre gayet adil. Evet bu bireylere saygı duyuyorum destekliyorum deyip, hayır trans bir bireyin kullandığı tuvaleti kullanmak istemiyorum demek mantıklı mıdır mesela?
Kesinlikle adaletsiz olur, erkek kaslarıyla kadın koşusu olmaz ! Düşün şimdi Bülent Ersoy çok adamı tek tokatta yere serer, görüntü kadın olsada cüsse ve kaslar erkek
Şimdi gelir lgbt yancıları seni taşlarlar... Ulan o erkek doğmuş mk erkek gücü var, kalkıp tamamı ile kadın bünyesine sahip olan kadınlarla yarıştırıyorlar... Tabii ki adil değil.