Son zamanların en çok tartışılan konularından biri de bu. Trans bireylerin spor müsabakalarına katılması insanları ikiye bölen bir konu. 2015'te açıklanan yeni kurala göre, cinsiyet geçiş ameliyatı zorunlu kılınmadı; sadece sporcuların belli bir testosteron seviyesinde olması ve dört yıl boyunca cinsiyetlerini değiştirmemeleri kural konuldu. Yani bir erkek ben kendimi kadın gibi hissediyorum demesi yeterli. ilk trans sporcu: laurel hubbardBu yıl ise MMA dövüşlerine katılan trans birey Alana McLaughlin, rakibi Celine Provost'u ikinci roundda yendi. Alana McLaughlin, cinsiyet değiştirme sürecine girmeden önce Amerika Birleşik Devletleri Ordusu Özel Harekât Kuvvetleri'nde yer alıyordu.Alana McLaughlinTabi müsabakadan sonra konuyla alakalı paylaşımlar yapılmaya başlandı. Bu durumun kadın sporcular için haksızlık olduğunu ve biyolojik olarak erkek olan biriyle yarışmalarının onları zayıf kıldığını ve kazanma şanslarının çok düşürdüğünü söylüyorlar. trans sporcu
Saçmalığa bak ya. Testosteron alan bi insan kadınlardan fiziksel olarak üstün oluyor kas kütlesi ve kas yapısı olarak, bende kendimi kadın olarak hissediyorum diyerek gireyim kim ne diyebilir? https://t.co/OK0mY1IzOl— GOKI41 🇯🇵 (@Goki4131) September 12, 2021
Kadın olarak doğanların bir daha spor müsabakası kazanamayacağı bir dünyaya doğru ilerliyoruz. Adam komandoymuş yahu cinsiyet değiştirmeden önce. Nasıl bir adil yarış olabilir bu? https://t.co/dgTRaqTMyu— JackTorrance (@Sherlock_Hopes) September 12, 2021
Trans haklarına sonsuz saygı duyuyorum fakat bu kesinlikle adil değil. Bunu normalleştirmek, kadın haklarını gerekçe göstererek yine kadınların mağdur edilmesine, alanlarının kısıtlanmasını yol açacaktır. https://t.co/abFCA7EZkq— Av. Deniz Akbıyık (@denizakb3) September 11, 2021
Evet haksızlık.
Hayır haksızlık değil.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
MMA dövüşlerine katılan trans birey rakibini yendi! Trans sporcuların kadın sporlarına katılması kadınlar için haksızlık mı?
Ya bu gerçekten sıkıntı ama. Evet spekülatif paylaşım, evet provokasyon transgender bireyler adına - fakat işin doğrusu biyolojik üstünlüğün korunduğu bir durumda cinsel kimliği kadın olan yarışmacıların arasına dopingli yarışmacı karışmasının yanlış olması. Dopingten farkı yok şu durumun. Yalnızca cinsel kimliği erkek olan bireylerin katıldığı bir yarışmada transgender olmak da dezavantajdır mesela.
Benim Fikrime göre Haksızlık çünkü Kadınında Erkeğinde Güçlü Güçsüz olduğu yerler vardır Trans birey Vücutsal olarak Erkek Durumundadır bu sebepten ötürü bunun Haksızlık olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Trans olması kendi seçimidir asla ön yargılı değilim kimse için. Fakat bakıldığı zaman ruhsal olarak trans bir birey, biyolojik olarak kendi yaratılışı hakim. Haksızlık kesinlikle.
Biyolojik olarak bana haksızlık geldi 24 yaşına kadar erkek kas ve iskelet sistemi ona göre şekillenecek sonrasinda kadın olarak müsabakaya girecek pek adaletli gelmedi bana :)))
E hani ibineler on numaraydı, yaşasın legebeteydi? Hani ulan insan hissettiği cinsiyetteydi, sadece o bedene hapsolmuş minik sevgi pıtırcıklarıydı? Niye konu kas gücü olunca ''erkek o ya'' diyorsunuz müptezeller. Ne kadar kendinizle çeliştiğinizi kavrayın, translığın, travestiliğin ne denli mantık dışı olduğunu bu vaka üzerinden çözümleyin. Kişi hangi cinsiyetle doğduysa, o cinsiyete mensuptur. Dalgayı kestirince, karşı cinsin hormonunu alınca karşı cinse dönüşmez. Dönüşseydi, bu adama adam değil, kadın derdiniz. İbine sevici düşük zekalı dalyaraklar..
Yalnız I'bne diye pasif ya da aktif olarak erkek erkeğe ilişkiye giren kişilere deniyor yani senden bile maço erkeksi ıbneler var oğlan s'ken ya da AP olan 😊
Cinsiyet değiştirenlere denmez yani ıbne diye
o tıbben hukuken bir kadın.. bir trans kadın arkadaşım var Kemik ve kas yapısına kadar tamamen değişti
Tıbben ve hukuken demiş 🤣 hadi hukuken neysede tıbben hemde kemik yapısı 🤣 uydurmada son nokta dahada bir şey demiyorum bu ibinelikten başka bir şey değil
Kendini az belli et. Tıbbi olarak ne yaparlarsa yapsınlar o kafada bir kere erkek olarak çalışmaya başladı ise bunun dönüşü yoktur. Var oluşunu inkar eden canlı utanç kaynağıdır. Maço dediğin şeyleri dağa atalım bir hafta yapabiliyorlar mı
@DnZ007 senin cinsinin iq 'sunun düşük olduğu gerçeğini kabul et artık yaptığınız yorumlar bile saçma senin gibiler ucuz mahalle kezbanlığından öteye gidemiyor zaten yaptığın yorumla bile kaliteni belli etmişsin.
Efe Aydal abimiz bu konuları tartışıyordu podcast’lerinde dediği gibi de oldu. Sözde feministler nerede? Sözde LGBT savunucuları aktivistleri nerede? Cinsiyetçi diyorlardı bir de translar bütünüyle kadın gibi olamazlar. Kadın kadındır, translar transtır diye. Bundan sonra kadınların spor müsabakalarında birinci gelmesini falan unutun siz. A-m-k herif askermiş. Kadın liginde yarışıyor. Kendisi gibi aynı erkeklerle yarışsın bakalım. Bundan sonra kendi eşitindeki erkek rakiplerine üstünlük kuramayanlar bunlar sonra kadın liginde yarışacaklar. Bir de bunlar biz de kadınız, kadınlara tanınan iş hayatındaki pozitif ayrımcılıktan da faydalanmak istiyoruz diye çıkacaklar. Bunlar ilk Batıda başlar. Oradan da yavaş yavaş bize gelir.
Moronluktan başka bir şey değil. Bu mk Amerikalıları liberal sol grubunun sırf kapsayıcı olacağız diye şu saçmalığa cevaz vermesi insan haklarına aykırı.
Eğer kendilerine göre klasman açılırsa, kadın olmamış olurlar ve bu ayrımcılık olur düşüncesiyle bunu kadın sporculara dayatıyorlar.
İşte o en makul eleştirilere bile ''İnsanları yargılayamazsınız, ayıramazsınız, onlar kendilerini nasıl hissediyosa öyleler kabulleneceksiniz taaamm mıaaaaaaq'' diye anıran grizekalıların yaratacağı toplum aha bu
Evet şoyle duşn fabrika çıkışi porshe asil. ruhu porshe motoru orasi buraso her bir zerresi ve bh ben porshe gibi hissetmiyorum ben dogan slx gibi hissediyorum diyip onun sekline giriyor.
Sonra zaman geciyor bi yaris duzenleniyor " haksizlik" olmasin herkes esit olsun sadece deneyim. kazansin diye yarisa sadece dogan slx harici katilamaz diyorsun ve bu porshe cikisli eleman yarisa katiliyor herkesin hiz limiti 150 iken onun hiz limiti 500 haliyle kazaniyor yarisi simdi sence bu haksizlik mi değil mi?
adil değil elbette kendini kadın gibi hissetse bile erkek bedeninden bahsediyoruz mutlaka fiziksel olarak üstünlüğü oalcak ki bu örnekte bir de aradaki fizki fark bariz bence transbireyler kendi aralarında bir aktivite düzenlesinler adil olan odur
Bu konu yüzünden bir ara daha tartışma çıkmıştı. Trans bir birey kadını daha yenip bir dalda şampiyon olmuştu. Transların kadın dalında yarışması kadınlar için haksızlıktan öte değil. İsterlerse transfobi desinler. Bu fobi falan değil. Kadının kas yapısı ile onun ki bir mi?
Yarışmalarda erkek ve kadın kategorileri neden var sanıyorsunuz, veya doping neden yasak? Yarışmalarda yarışmacıların fizik denklikleri önemli olmasa neden kadın erkek diye ayırdıktan sonra bir de kilolarına göre sınıflandırılıyorlar? Erkek fiiği ile kadın kategorisinde yarışmanın doping kullanmaktan farkı yoktur. Fark paçasının arasında taşıdığı şeyde değil yaratılıştadır. Erkeklerle yarışabilen bazı kadınlar olsa dahi bunlar istisna teşkil ederler...
Hayatımda gördüğüm en saçma durum kendini isterse portakal sansın erkeksin nihayetinde erkek güç dengesi var. Sen kadın müsabakasına erkeği kadın hissediyor diye sok tabiki kazanır sonrada adalet cart curt. İsterse komple kadın vücudunu taşısın vücuduna yine erkek terlese erkek kokar
Konu için de şunu söyleyebilirim, belli bir testesteron seviyesinde olması gerektiğini sen söyledin belli sınırlar konulmuş zaten ben bir haksızlık göremiyorum Ayrıca bir insan sırf kazanmak için cinsiyet değiştirme sürecine giriyorsa bırakın kazansın zaten 🙄
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya kadın değil bir kere bunu kabullenmek neden bu kadar zor? Evet herkesin başına gelebilir yarın çocuğu gay olabilir, lezbiyen olabilir, bisex olabilir, trans olabilir ama kimse transin eskiden kadın veya erkek olduğunu değiştirmez. Annesinin vajinasından çıkarken neyse odur ve annesinin vajinasından kız olarak çıkanlara hakarettir bu. Translar kategorisinde yarışsın kadınlar kategorisinde değil.
Erkek kemiği ile kadın kemiği bir olmaz ki. İstediği kadar kas yapsın kadın. Güçlü ve sporcu bir erkeğin önünde şansı yok. Sırf lgbt yi göz önüne çıkarıcam diye translara yaptıkları ayrıcalık çok saçma
Aslında t-girl bireyleri karşılaştıran hem desteklemiş olursun hemde güzel maç seyretmiş oluruz.. Aklıma geldi ben bunu acun abiye söyliyim seneye LGBT li survivor yapsın..
Trans bireyler kadınlardan güçlü ama erkeklerden güçsüzdür. Onların kendi kulvarının oluşturulması şarttır. Bu sebeple bir trans birey erkek veya kadın sporcu ile müsabakaya çıkarılmamalı, her iki durumda haksızlıktır.
Bu şey gibi kendi yaşım ağır siklet rakiplerimden korkuyorum diyerek 30 yaşında birinin kendini 15 yaşına çektirerek o klasmanda dövüşmesi. Tamamen saçmalıktan ibaret böyle kararı neye dayanarak vermişler gerçekten hayret verici.
Ne yaparsa yapsın zamanında adam olarak doğmuş. Bildiğin adamı kadınlar dövüşüne sokmuşlar mk... Bunu verin Smackdown'a , ordakilerin hepsini devirsin...
Haksızlık olmuş, sonuçta yapı iğtibarıyla erkek olarak yaratılmış ve erkekler beden olarak kızlardan malesefki güçlüler.. kimse bunun aksini söylemesin..
Her ne kadar kadın olmayı tercih etmiş olsa da, hormon tedavisi görüyor olsa da bir erkeğin kas yapısına ve kemik yapısına sahip insanlar bunlar. Böyle bir durumda haksızlık olduğunu düşünüyorum.
Neden orantısız güç olsun ki, LGBT aktivistlerine göre cinsiyeti erkek değil artık o bir kız! Bilimi ve dini reddeden, kendilerine reddedenlere ise homofobik, gerici tabirlerini kullanan cahil sürüsünün normalleştirdikleri arasında..
Fiziksel biyolojik olarak dünyaya erkek gelmişsin çükü kestir 4 yıl bekle kadınlar ile yarış dövüş saçmalık başka bir şey. Nasıl dünyaya gelmişsen o cinsiyet kulvarında yarış trans olarak erkekler ile yarış.
Haksızlık bariz. Erkekler fiziksel özellik olarak bariz üstünlüğü var. Trans vs. katılımları zaten almamaları lazım. Ya erkeksindir ya kadın. Ayrı bir şey kurulur trans diye he o zaman ona katılsınlar.
Haksızlığın önde gideni. Zaten şu an Moda olmuş bu. Erkekler arasında kötü olanlar “Trans” olarak Kadınarla dövüşüyor ve tabi ki kazanıp başarılı oluyor. Kaç Kadın hastanelik oldu SAÇMALIK.
Bu hiç adil değil kas yapısından bahsetmek istiyorum sadece. Kaldı ki özel kuvvetler askeriymiş. İlla öyle bir kategori olacaksa diğer kategorisinde yarışsınlar.
Sporda şike uygulanması gibi bişey bu😒😒 Sonuç olarak bir erkek gücüyle kadın gücü bir mi. Tabi ki değil. Eşit şartlar sağlanmadan yapılan maç anlamsız..
Adam olayı betninde bitirmiş de ama bu spor bedenle yapılıyor. MMA'de bunu bilmiycek kadar aptal olamaz o müsabaka çok kazandırmıştı bunu bir reklam olarak kullandılar. Zavallı transitler
Haksızlık bence. Geçen Antalya'da trans kadının biri tüfekle erkek arkadaşını vurmaya çalışmıştı Jsjdjdjoekejfhfjdj Translar aslında tamamen karşı cinse dönüşemiyorlar bence.
Bakın bende trans bireyim. Trans kadinlar aldigi ostrojenden kaynaklı güç kaybederler kasları erir zmnla kemikleri kdınların kemik yapısına benzer. Macı izlemedim fakat stratejik olarak ta yenmiş olabilir. Hatta trans kafınların dezavantaji daha fazla. Kemikleri krılgandır
Bence bu konuda kas kemik ölçümü gibi standartlar koyup ona göre guruplandırılmaları lazım bir trans kadın arkadaşım var benden güçüz kemik yapısı kas yapısına kadar kadın oluyorlar sonuçta ilaçlarla...
Ayrımcılık yapacaklarsa kas kemik kütle falan gibi şeylere göre ayırsınlar bence cinsiyet ayrımcılığına göre değil
@Bowiee ben hiç bir zaman tamam insanların özel hayatı trans olsun ne olursa olsun ama benim kız evladım olduğunda kızımı öğrenci yurduna versem öyle bireylerle aynı odada kalmasını istemem sen ister misin allah aşkına fikrini sordum?
@DnZ007 böyle yaparsan ozaman herkese öyle yapman gerekir bur anlamı olmaz erkeler veya kadınlar kendi arlarında yarışırken buna bakilmiyoken burada bakmak olmaz
En mantıklısı o bence ya erkek kadın ayrımı da cinsiyet ayrımcılığı bence kadını erkekten daha güçsüz gören zihniyetin ürünü halbuki bazı erkeklerden çok daha güçlü kadınlar var yani 180 190 kaslı kadın var 150 160 kas yapısı kemik yapısı zayıf erkek var yani bence cinsiyet ayrımı saçma düzelmeli bu
Hormonların ne işe yaradığını bildiğini zannetmiyorum. Hani hormonlar kas gücünü ayarlar falan, hani erkek hormonlarını kadın hormonlarına dengelersen kasların da kadın gibi çalışır falan tabi ortaokul biyolojisi işte olabilir böyle şeyler.
Yalnız I'bne diye pasif ya da aktif olarak erkek erkeğe ilişkiye giren kişilere deniyor yani senden bile maço erkeksi ıbneler var oğlan s'ken ya da AP olan 😊
Cinsiyet değiştirenlere denmez yani ıbne diye
o tıbben hukuken bir kadın.. bir trans kadın arkadaşım var Kemik ve kas yapısına kadar tamamen değişti
Haksızlık tabii ki de bu işin suyunu çıkardılar iyice
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır haksızlık değil 🙂 onları da Allah yarattı, insanlar empati kuramıyor ve bu duygudan yoksunlar, kendilerini onların yerine koyduklarında anlayacaklar empati bu yüzden şart. Herkez insan olmasın Allahım. 🤲 😔
Ana Sayfa > Spor > Anketler > MMA dövüşlerine katılan trans birey rakibini yendi! Trans sporcuların kadın sporlarına katılması kadınlar için haksızlık mı?