Evet arkadaşlar şenol güneş'in çıkardığı yanlış kadro yüzünden bugünde galler'e 1-0 yenilerek bana göre turnuvaya veda ettik! Şimdi bazıları en iyi üçüncü olabiliriz hesabı yapacak ama bence bu oyunla biz isviçre'ye de yenilip 0 puanla grup sonuncusu oluruz! Ne düşünüyorsunuz?
Türkiye Galler'e 2-0 yenildi! Maçı nasıl buldunuz?
B*k gibi bir maç oldu. İki maçta iki yenilgi, atılan gol sıfır yenen gol 5, averaj -5. Son maçı kazansalar bile en iyi üçüncü olarak gruptan çıkabileceklerini hiç sanmıyorum. Ara sıra diyorum, bizim takımlar Türkiye adına Avrupalı takımlara karşı oynadığında tekniğe taktiğe antrenmana ihtiyaçları yok. Psikolog psikiyatrist psikoterapi falan lazım bu oyunculara. Sorun çok yüksek oranda psikolojik, hem oyuncular açısından hem de tüm toplum bazında öyle veya böyle oluşan ortam nedeniyle. Diğer takımlardaki oyunculara bakıyorum, adamlar pozitif ya. Geride olsalar, mutlaka gol atmaları gerekiyor olsa ve bu bakımdan biraz stresli olsalar yine pozitifler. Bizimkilerin ise ta TV'nin başından hissediliyor ki kafaları bin türlü şeyle dolu, "Ya hata yaparsam, ya komik duruma düşersem.." gibi. Hata yapmaktan bu kadar korkarsan elinin ayağına dolaşmasından bir şey yapamazsın. Toplum da bu durumu çok körüklüyor. Bu kadar üzerlerinde baskı kurmaya, maçları hayat memat meselesi gibi lanse etmeye gerek yok. Bu sanırım bizim ülkede ezelden beri böyle. Yoksa bu adamlar Avrupa kulüplerinde birer ikişer gayet iyi oynuyorlar da bir araya geldiklerinde mi top oynamayı unutuyolar? Kimseyi aynı anda mutlu da edemiyosun. Onu oynatırsın bu niye oynamadı, bunu oynatırsın o niye oynamadı oluyor. En küçük tökezlemede hakaret kusmak için hazır bekleyen bir sürü kişi de var sosyal medyada. Bu akşam Baküde kaybetmiş olmalarına ayrıca üzüldüm. Kim bilir kaç Azerbaycanlı gelmişti Türkiye'yi desteklemeye. Ne biçim takımmış bunlar demişlerdir. Galler maçında Türk milli takımında kendi oyunlarını sahaya en çok yansıtabilenler, dolayısı ile en iyi oynayanlar Cengiz ile Halil Dervişoğlu'ydu bence. Net bir hatası olsa da Uğurcan da fena değildi, adamlar yaldır yaldır geldi ne yapsın kaleci.
Kalecilik pek bir durum yok, ama mesela ilk yarıya merih ve orta sahaya en iyi top kullanan oyuncun irfancan ile başlasan bu maçı en kötü berabere bitirirdin! Ozan okay ikiside top kullanmayan adam, ve bu ikili aynı anda oynarsa orta sahada oyun kuramazsın! Yani iki tane yanlış oyuncu seçimi bana göre mağlubiyeti getirdi...
Korku bize hep kaybettiriyor. Çok fazla defansif-cevval adam oynatmak gol yeme ihtimalinin o kadar düşük olacağı anlamına gelmez. Biraz top oynayacak adam da lazım. Gelen topa bam güm vurmayla on dk on beş dk dayanırsın sonra yersin golü. Haklısın yani bu bakımdan. Fatih Terim müthiş bir taktisyen sayılmaz, dünyada en iyi teknik direktörler arasında esamesi bile okunmaz ama o adamın oynatmamaya değil de oynamaya yönelik anlayışını seviyorum ve takdir ediyorum. Adam diyor ki "Gücümüz yettiğince cikicaz ve oynicaz." Sen bu kadar sinersen en boktan takımı bile cesaretlendirirsin.
Ceza almayacağını bilsek Şenol hocanın yerinde olsam takımı zaten veda etmişiz son maça çıkartıp, olası sakatlık durumlarına karşı oyuncuları yormam çekerim.
Sıkı bir milli takım takipçisisin herhalde? Ama dediğin gibi çıktığımız gruba bakarsan turnuvaya böyle ucuz veda etmek insana hayal kırıklığı yaşatıyor!
Yurt dışında yaşayınca milli takımı yani Türkiye’yi her şekilde desteklemek ihtiyacı duyuyorum ve milli mallarını severim heyecanla izlerim belkide bu sebepten hayal kırıklığım🤷🏻♀️
😂 malları yazmışım maçları olacaktı o 😂😂😂🤦🏻♀️ hey allahim ya Yaşadığın ülke de katılıyor mu Avrupa şampiyonluğa? En azından bi takım daha tutma şansımız var böylece 😃
Ziyanı yok yazılım hatası olmuş :D Fransa'da yaşıyorum ama milli takım dışında kimseyi desteklemiyorum! Yani fransa milli takımı yüzde 90 afrika kökenli oyunculardan kurulu olduğu için bana çok itici geliyor! Senin tutuğun başka bir takım var mı?
▪️Marsilya, Lyon gibi kulüplerin peşinde olduğu ve maçlarına scoutlarını yolladığı; Avrupa basınında Türklerin Mbappe'si olarak söz edilen Kerem Aktürkoğlu, 2 maçtır süre bile alamıyor.
▪️Son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea'ye transferi konuşulan birçok dünya devinin peşinde olduğu Orkun Kökçü'ye kendini göstermesi için fırsat bile tanınmadı.
▪️Uygulanan yanlış sistemden dolayı sahamıza hapsedildiğimiz ve golün er ya da geç geleceği belli olan bir maçta kendi kalesine gol attı diye Juventus'un 40 milyon Euro değer biçtiği Merih Demiral, en ufak bir hatasında kesik yedi ve mental olarak düşüş yaşadı.
▪️Defansif yönleri eksik olsada yaptığı her ortası gol pozisyonu yaratan, kritik zamanlarda kilidi açabilecek ve kulübünün de asist yükünü çeken bir oyuncu tam kadroya bile alınmadı.
▪️2. Lig ayarında; hiçbir sprinter, çevik, dinamik kanat oyuncusu özellikleri taşımayan ve bu jenerasyona yakışmayan bir oyuncu neredeyse 90 dakika oyunda kalıyor.
kendimizi dev aynasında görünce sonuç böyle oluyor.. en başından belliydi zaten.. kendimizi bir b. k sanıyoruz ama değiliz.. futbolumuz bile futbol değil.. adamların oynadığı futbola bakın bir de bizim takımların oynadığına.. arada dağlar kadar fark var.. neyse.. keşke böyle olmasaydı ama yapacak bir şey yok.. Allah bu dünyayı gavurlara verdi ama onların da ahiretten nasibi yok.. üzülmeye gerek yok yani..
Turnuvada bizim kadroya göre kat kat kötü takımlar bile çatır çatır oynuyorsa sorun takımda değil sistemdedir Şenolun acil istifa etmesi lazım. İki maçı da defansif oynadığımız halde çok kötü bir şekilde kaybettik. Galler ile 0-0 berabere kalsak İsviçreyi yenmemiz halinde tur atlayan biz olacaktık şenol daha ısrarla takımı ileri çekiyor al işte ileri çıktın da noldu?
Dorukhan milli takımı haketmiyordu! Top yapabilen iki adam vardı orta sahada, biri irfancan iki maçtır yedek diğeri ise mahmut tekdemir onuda geniş kadrodan çıkardı hoca! Yani şenol güneş'in kesinlikle gönderilmesi lazım!
Burak yerine cenk olsaydı en azından şimdiye kadar 1 gol atardık. Bu karşılaştırmayı yapınca çok linç yiyorum ama neyse cenkin en azından oyuna katkısı burak ilerde top beklemekten başka birşey yapmıyor. Cenk > Burak
Yaş ortalaması 25 turnuvanın en genç takımı Türkiye ama hepsi 45 yaşında gibi koşmakdan mücadele etmek den aciz, teknik olarak bireysel yetenek olarak da varlık göstermediler halı sahada oynar gibi top oynadılar tüm turnuva takımları arasında en kötüsü olduğunu kanıtladı milli takım
Sahaya çıkan 11 çok daha fazlasını yapacak kaliteye sahip farklı oyuncu sahaya çıksa da oyun planı ve antrenmanlar da ki yanlışlar yüzünden sonuç değişmezdi kondisyon ve taktik yok genel olarak takımda 60 dan sonra oyuna giren topçu bile koşmadı ölü gib hepsi
Onu bunu bilmiyomda Burak Yilmaz ve digerleri en az 5'er milyon lirayi indirdi cebe ister final oyna ister yenil. Şenold 30 milyon lira aliyormus? Kimin umrundaki olan biz izleyicilere oluyor işte. Sirf yaz tatili ugruna gruplardan cikmadilar. Bak iddaa ediyorum italyayla beraberlik galleride 2-3 golle gecerdi bu takim. Kadroya ona buna takilmayin derim. Yaz tatili kaçicak gidicek kim takar kupayi dimi?
35 yaşında adamı tek forvet oynatırsan gol atmayı bekleme adam topa dokunamadan maçı bitiriyor ya. Ulan hep savunma yapılmaz arkadaş çık ileri gol pozisyonuna gir insanlar da desin ki uğraştılar biseyler yaptılar olmadı sağlık olsun. Başlarım Şenol hocasına da böyle takıma da. Rezil ettiler bizi
Bu eski kafa adamlara artık yol vermek lazım yeni jenerasyona şans vermek gerekiyor 30 yıldır mafya gibi Şenol gidiyo Fatih geliyo fatih gidiyo Şenol geliyo yeter da bırakın artık
Kenan Karaman'ın her maç 11 oynadığı takımda, Uğurcan'ın hata yapsa bile her maç oynadığı takımda, Ozan'ın sürekli çıkartıldığı takımda yenilmemek zor olur. Şenol güneş fanatiklik yapıyor. Hak edene yer vermiyor.
Katılıyorum! En azından bu maça kaleci altay'la başlayabilirdi... Orta saha kurgusunda yine hata yaptı! Bu takımın en iyi top kullanan orta sahası irfancan ama adam iki maçta da son anlarda oyuna girdi! Yani şenol güneş bu işi yapamıyor...
En iyi üçüncü olamayız! Bu takım isviçre'ye de kaybeder... Kazansak dahi -5 averajla en iyi üçüncüler arasına giremeyiz! Yani boşuna hayal kurmayalım, bizim için turnuva bu akşam bitti...
Vallahi ne bekliyorduk diye sorarsan ben en azından gruptan en kötü ihtimalle 3 puan alacağımızı ve belki isviçre ile berabere kalıp 4 puan düşünüyordum ama grubun en zayıf takımına yenildik! Onun için hayal kırıklığı yaşıyorum... Bu takımın en kötü ihtimalle 4 tane en iyi üçüncüler arasında bitirmeliydi...
karı kız ne varsa aslında düşürmek değil de insanlarla dalga geçmeye geldim çok cahil var bu sitede geçen bi eleman vardı büyücü taklidi yaptım epey korkuttum büyü yapıyorum diye bu keko büyüden korkunca büyüyü bozmak istiyorsan kulağını karıştırıp yalayacaksın dedim 5 6 satır betimledi nasıl yaptığını sonra kandırdığımı söyledim tüm gece sövdü ahahahh
Ben de buraya kadar geldikleri maçın hep son 5 dakikasını izledim. Yıl olmuş 2021 tek öğrendikleri taktik kaleciye geri dön defansta top yap. Arkadaşlar biz baya umutluyuz diyorlardı. Dedim ki forvet te o Burak Yılmaz olduktan sonra hiç bir şey beklemeyin. Yahu topa burun vurarak gol atan futbolcu ya futbolcu demem
Beceriksizler nasıl olasa paray i alıyorlar çokta umurlarında olduğunu sanmıyorum asıl sorun bu kadar başarısızlığa rağmen hala bunları destekleyenlere
En büyük parayı hoca alıyor milli takımda ama maalesef daha doğru kadroyu bile sahaya çıkartamıyor! Kesinlikle faturayı turnuva sonunda hocaya keserim...
@tecrubebılgı Olaya böyle baktığın zaman sanada hak vermemek elde değil! Ama işin normal olmayan tarafı cumhurbaşkanını maaşından ziyade şenol güneş'in aldığı astronomik maaş!
Aynen. Hem milli oluyor tüm ülke destek veriyor bide aldığı paraya bak. Kulüplerin silinen vergi borcuna bak. Ne kadar vergi kaçıyor bilen yok. Ağzını açan şirketlerin vergi yapılandırması söylüyor.
Türkiye aşırı kötü ya bu ligde neyse gallerle maçında 2. yarıda açıldı ama yine de yetersizdi işin garip kısmı garip bi bıkkınlık umutsuzluk ve panik var üzerlerinde onun dışında İtalya iyi oynuyordu yorumum bu kadar
İzlemedim izlemem de ve hiç bir milli yakım maçını izlemeyi de düşünmüyorum. Takım olmanın ne demek olduğunu bilmeyen bir milletiz. Aynı durum bilgisayar oyunlarında da geçerli. Türklerle oynayınca kafasına göre bireysel oynuyor ama yabncılarla takım halinde hereket edip oynayabiliyorsun. Bizim milli takımdna hiç bir cacık olmaz.
Yanlış yorumluyorsun. Organizasyonlar farklı. Bu yüzden iki organizasyondaki oyun karşılaştırılamaz. Evet garip geliyor ama bu gün dünya kupası maçına çıkalım efsane oynayalım yarın avrupa maçına çıkalım çok kötü oynayabiliriz. Bu bu güne kadar bir çok milli takımda görülen bir olay. Anlamsız gibi görünsede farklı organizasyonlarda çok farklı sonuçlar oluyor. Şekil A.
Bir iki takımı yenince şımarfılar kendilerini bıraktılsr. Teknik direktör desen ülkede yok eskiler var ve artık eskilerin eski taktikleri işe yaramıyor. O eski milli takım ruhu desen zaten yok artık
ben iyi bulmadım maçı. öncekine göre bi tık iyi olsa da yeterli değildi. öncelikle paslaşmalar çok kötüydü. bir de maçı kazanmış gibi o rahatlık ve soğutma neydi?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Son dklar daki tavırlarına bakacak olursak bik bok olmaz
Aynen ya! Bu kenan ne oynuyor? Adam sırf fizikli ve savunmaya yardım ediyor diye bir kanadı bu adama emanet ediyor! Madem savunma yönü güçlü adam istiyorsun o zaman oraya direkt bir stoper koy! Zaten kenan ne adam eksiltir, ne hızı var, ne de çalım atar! Bildiğin düz bir adam...
Orospununcocugu Şenol Güneş en yüksek parayı almasına rağmen en iyi jenerasyonda takım olmasına rağmen bu şekilde yaptı Allah belasını versin piçkurusu
Bale son dakikada golden önce taçtan yine çok rahat pozsiyon buldu ve nitekim aynı pozisyondan bir dakika sonra gol attırdı! Amatör takımların yediği gollerden yedik! Bu takımı isviçre 3'lük yapar...
Ewet bale 2 asist le olayı bitirdi 1 de penaltı kaçırdı Aynen son goldeki olayı tekrar yaptı gol artırdı bi numarayı bir kere yersin de 2 kez yersen artık buna söyleyecek bir şey yok tamamen rezillik Burakta hiçbirşey yok formsuz adamı ısrarla oyunda tutuyor hakan yoruldu artık çıkarmıyor hoca da berbat oyuncularda berbat
Merih ile başlamamak büyük hata! Ozan ile okay oyun kuramazken ikisiyle beraber neden başlanır? Orada irfancan-okay veya okay olmalıydı! Umut meraş bu takımın sol beki olamaz! Kerem aktürkoğlu'nu ikinci yarı en azından son 15 dakikada düşünmemek büyük hata! Halil dervişoğlu şu anda milli takım seviyesinde değil maalesef, ve burak yılmaz dediğin gibi formsuz ama onada doğru dürüst top getiren adamda yok! Kısacası turnuvanın en kötü takımı konumundayız! Şu galler takımınıda saygı duymama rağmen kesinlikle iyi bir takım olduklarını düşünmüyorum...
Eğer doğru kadroyla çıkıp mağlup olsaydık bu kadar kafayı takmazdım, ama doğru 11 ile maça çıksaydık bu maç en kötü berabere biterdi ve şansımızı son maça taşıyabilirdik! Irfancan ve merih ile ilk yarıya başlasaydık daha farklı bir skor olabilirdi en azından o golü yemezdik diye düşünüyorum...