Kaç kilo olduktan sonra spor salonuna gitmeliyim?

Obezim. İstesem ameliyat olabilirim ama bıçak altına yatmak istemiyorum. Yks 2021den sonra spora ve diyete başlayacağım. Bir süre yürüyüş , mekik ve squat ile idare edeceğim ama daha sonra vücudumu toparlamak için spor salonuna gidip daha iyi antrenman yapmak istiyorum ama çok utanıyorum. Taş gibi kızlar kaslı kaslı erkekler var. Kaç kilo olduktan sonra gitsem dikkat çekmem? Boyum 1.77.
Bundan sonrasında içimi döküyorum istemeyen okumasın. Bu kilo problemim 4-5 yaşımdan beri var. Daha önce diyet denemelerim oldu ama verdiğimi geri aldım hep. 6 sene önce falan spor salonuna gitmiştim. Liste masanın üstünde duruyor ben de yürüyüş bandındayım. Kız listemin olduğu kartta kiloma bakıp “oha böyle kız mı olur” demişti ordaki antrenöre. Duydum ama kulaklığım var diye duymamış gibi yaptım. Çok utanmıştım. O günden sonra da gitmedim spor salonuna. Yaşım da 12 falandı işte.
Şimdi tekrardan başlayıp kilo işini halletmek istiyorum ama aşırı utanıyorum insanlar bakar dalga geçer diye. Markette falan bile elim ayağım titriyor zaten. Ne yapmalıyım sizce? Gitmeyip dambıl alıp evde mi yapsam? Yürüyüşe zaten çıkacağım. Ay akıl verin nolur 🥲
Kaç kilo olduktan sonra spor salonuna gitmeliyim?