Eğer bir şeyi başarmak için tutkunuz yeterince büyükse, bırakın ekipmanı; ne aileniz ne arkadaşlarınız ne de hayat buna engel olabilir.
Eğer etrafınızdaki insanlar sizinle aynı tutkuyu paylaşmıyorsa veya size destek olmak yerine köstek olmaya çalışıyorsa, o kişilerle ilişkinizi bitirmek sizin elinizde.
Eğer spor salonuna gittiğinizde arkadaş edinip daha motive bir şekilde çalışabileceğinizi düşünüyorsanız ve evde çalışmayı bu sebepten istemiyorsanız aynı şeyi evde çalışırken de yapabilirsiniz.
Antrenmanları birileriyle beraber yapmak zorunda değilsiniz, eğer kendinize aynı tutkuyu paylaştığınız bir arkadaş ağı oluşturursanız ve birbirinizi gelişmelerden haberdar ederseniz bu sizi motive etmeye yetecektir.
valla ne yalan söyleyeyim ben yapamıyorum evde. dün akşam yatmadan önce bi mekik çekeyim dedim. ev halkı odama girip güldüler. bunun neresi gülünç anlamadım. ben zaten spor salonlarına giden biri değilim. genel olarak her gün saat 13 gibi dolaşmaya çıkıyorum. bizim burada parkta spor aletleri var orada spor yapıyorum yarım saat. yarım saatte yürüyüş ve koşu. bukadar. ama bunları yapıpta kilo veremiyorum tersine alıyorum. galiba akdeniz diyeti gerekiyor. yani krısacası evdlmuyoe o
Kilo veremiyorum demişsiniz ya, kalori açığı oluşturabilirsiniz yani porsiyonları küçültmek, sebze ağırlıklı beslenmek gibi :) Hedefinize yönelik spordan aldığınız verimi arttırır.
Vücut geliştirme ve cross fit sporu yapan arkadaşlar ağırlık antrenmanı yapmadığı sürece ev antremanlarından verim alamaz. Evde yapılabilecek core antrenmanı, squat antrenmanı, push up antrenmanı gibi antrenmanlar diğer branş sporcuları için faydalı olabilir. Aslında onların da interval aerobik anaerobik atremanları için salonlara ihtiyacı vardır ama hiç yoktan iyidir evde spor yapmaları.
Zor.. Saglam diyet ile belki yararını girebilin ama çok bir hareket yapaman.. Yapabileceklerin anca Dışarıda temiz havada tempolu yürüyüş ve koşu Evde mekik, şınav, plank, ısınma hareketleri... vs.. Hem en önemlisi ağırlığını artırmak gerekir evde bu biraz zor olur.
Her gün işten eve yürüyorum. Yol yaklaşık 45 dk sürüyor. Tempolu bir yürüyüş yaparak devamını evde kısa antrenmanlar halinde geçiştiriyorum. Her gün elimden geldiği kadar spor yapmaya gayret ediyorum