6 aydır fitness yapıyorum. 3 günde 1 gün yaptım. yani 1 gün yapıp 2 gün ara verdim. kendime internetten bir program bulmuştum ve onunla hep devam ettim ama hiçbir etkisi olmadı gibi. ne güç kazandım, ne de vücudum şekillendi. ben hala aynı ben.Yaptığım hareketler şunlardı:
Walking Lunge – 10 tekrar Flat Bench Dumbbell Press – 8 tekrar Yana Köprü (Side Plank) – 45 saniye Bosu ile Squat – 15 Tekrar Plank– 30 saniye Dumbbell Side Lunges – 15 Tekrar Biseps Curl – 10 Tekrar Lat Pulldown – 12 Tekrar
Ya merak ediyorum da ben neden hiç şekillenemiyorum? Yaptığım hata ne? Nasıl ilerlemem gerek?
6 aydır fitness yapıp hiç gelişemeyen ben, nasıl vücudumu şekillendiririm?
Selamlar güzelim öncelikle. İlk defa mı başladın? Vücudunda yağ oranı nasıldı? Mesela ben 10 gündür yapıyorum karın kaslarım belli olmaya başladı fakat daha önce de ufaktan yapıyordum. 6 ay karın kası çıkarmaya uğraşan tanıdıklarımın yanında çok şükrediyorum :)
Merhaba canım 3 yıldır fitness yapıyorum seni doğru şekilde bilgilendirmeye geldim. En başta vücut kitle endeksini hesaplayacaksın ve kalori açığını hesaplayacaksın yani günlük o kalorinin üstüne çıkmayacaksın. Sonra ise evet bu hareketleri yapmaya başlayacaksın ama her hafta üstüne katarak çıkacaksın ve terleyeceksin bunları yaparken!!! Terleme yoksa ve spordan sonra kaslarının karıncalandığını hissetmiyorsan hareketleri yanlış yapmışsın!!! Bu hafta 6 mekik çektiysen hafta 10 mekik 2 haftada bir çoğalt... artı 3 gün spor 1 gün dinlenme olarak yapmalısın!! 2 gün karın çalıştıysan diğer gün bacak pop!!! Böyle ayıracaksın!!! Ve en önemli beslenme şöyle olmalı!’ Şeker hamur keserek değil bebeğim salata az yağlı kıymadan köfte ızgara , ızgara tavuk , ızgara et, yanına bulgur pilavı veya sebze!! Yağlı çorbalar tüketmiyeceksin ! Ve bunları yaptıktan sonra kilo verip kaslanmaya şekilllenmeye zaten 2. Haftada başlıyor insan sen üçüncü haftadan sonra haftada bir iki kez tatlı hamur işi yeme hakkın var tabiki abartmadan bebeğim kızartmada öyle !!!
Yani şeker hamur kızartma ye ama spora devam haftada bir iki kez izin ver önemli olan alacağın kalorinin üstüne çıkma böyle böyle vücut alışacak ilerde daha rahat gerekirse her gün yiyeceksin sadece dengeyi sağlayacaksın kalorni hamburger ile doldurduysan arkasına tatlı yemeyeceksin
Her şey tamam ama şeker hamur yememesi gerekiyor. Ayda bir tek öğün kaçamak yapabilir. Şekersiz tatlılar yapabilir veya aşırıya kaçmadan meyve tüketebilir. Macrolarına uymalı ve uyku düzenini de bozmamalı. Çok güzel anlatmışsınız gerisi kalan her şey doğru.
Bence günde 1.5 saat yap ve 4 gün yapıp 1 gün ara ver ve daha çok ağırlık kaldır öyle daha çok faydasını görürsün. Daha çok protein ağırlıklı beslen , ve öğünlerini artır. Gece 7'den sonra yemek yeme ve günde en az 2.5 - 3 litre su iç. Ve şekeri bırak ( bırakamıyorum diyorsan bile azalt ) . Çünkü şeker vücudun şekil almasını engelliyor. Bu arada chole ting diye bir Google programı var , aylık vücut şekillendirme planları var onu yapabilirsin ( bu programla 10 kilo vermiştim) . Böylelikle hem fit hemde kum saati gibi vücudun olur.
Merhaba fitness için uygulama kullan bence ben adidas training kullanıyorum 2 aydır kaslarım falan çıktı haftada 5 gün onun verdiği plana göre hareket ediyorum mesela pazartesi dinleniyorum salı çarşamba çalışyorum öyle devam ediyorum şınav çekemeyen ben şimdi sınavı çeşitli hareketlerle bile yapıyorum adidas training nike training Frelestic uygulamalarindan dilediğini indirebilirsin
Aga haftada bir 35 dklık tüm vücut egzersizi yapıyorum ve onda bile karin kasım oluyor sıkılaşıyorum yani düzenli 6 ay yapsam taş gibi kız olacam. 6 ay uzun bir süre bu fotoda ki sen değilsin sen olmuş olsaydin gözün doysun daha ne istiyon diyorum?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
kendine vüduna uygun. programı yapmak zor. gelişmemen normal
şimdi bak. senin yazdıgın programa bakıyorum. tekrar sayıların çok az. en az 20-25tekrar olmalı. gelişmek için sayıları sürekli artırmak gerek. (agırlık içinde aynı). - plank 30sn. olmaz en az 60sn. olmalı - birde kası aynı hareket ile çalışma. o kası fark. haraketlerle parçala. pump la o kası. kan dolsun. ACI YOKSA, GELİŞMEYİ UNUT
İnce bel konusunda ekmek yemeyip karın egzersizleri yapman gerek dolgun kalçaya gelince o biraz zor ama daha şekilli bi kalça istiyorsan squat yapmalısın
Bu tekrarlar seni zorlamaz kendini zorlaman kaslarını yorman lazim güzelce mesela ornek planki 30 saniye degikde daha fazla yapmaya calis ve 1 kere yapip birakma bi kisa mola ver 3 4 set halinde yap bunun yaninda uyku duzeni ve beslenmede onemli
3 günde 1 AKLSĞODĞASDLÜĞA Allah iyiliğini versin senin. Bu programla anca fazla kalorilerini yakarsın. Haftada 5 gün yap,2 gün izni aralara koy. Bacak günü arkasına olabilir. Çünkü gerçekten bitiriyor insanı.
bak eğer kalori yakmak istiyorsan, seni yoracak herhangi bir şey yapabilirsin. Ama şekillendirmek istiyorsan, istediğin yerleri çalıştır. kas hücreleri, yorgunluk halinde çalışmalarını durdurur veya yavaşlattırır. bundan dolayı da kas hücreleri, çabuk yorumlamak için kendilerini geliştirip büyütürler. misal kollarındaki kasları yorultacak kadar çalıştırırsan, bu kaslar belli bir süreden sonra büyürler. kadınlar genellikke bacak ve kalça egzersizleri yaparlar yani o bölgedeki kaslarını büyütürler.
Sadece kol kası için spor yaptım onun dışında gram spor yapmam ve fiziğim bence çok iyi. 1.96 100 kiloyum kilomu 102 de tutmaya calisiyom sadece o kadar
Yani tam olarak hedefe yönelik bir program elbet yapılır ama daha başarılı bir program istiyorsan vücut kitle endeksi, vücut tipi, konulan hedef vs bunları bilip yardımcı olmam gerekir. Vücudun ektomorf, mezomorf, endomorf mu mesela? Hedefin nedir v. s bunlar tartışılırsa yardımcı olmaya çalışırım.
Öncelikle şekilden kastın ne bilmiyorum fiziğin iyi ama bölgesel spor ve spor hocası tavsiyesiyle bunu yap belki bölgesel çalışırsan istediğin şekil olur
Bunlar bir şeye yaramaz ki antremandan sonra gevşemek için yapıyoruz bunları sıkı çalışmak lazım , intensity volume değerleri en üstte olacak şekilde program vücudu şekillendirecek derecede yoğun setler repler vs vs
Merhaba. Fiziğinize dikkatli baktımda gayet fit bir görüntünüz var yani, evde egzersiz yaparak belirli bir yere kadar gelişme olur genelde. Kilonuza göre bacaklarınız biraz kalın sanırsam, öneri isterseniz çekinmeyin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Vücudunu görmüyoruz ki çuval giymişsin
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
iyi de programımı yazdım. düz vücut işte. işe yaramadı diyorum.