dümdüz bir vücuda sahibim. boyuma göre de baya zayıfım. 1.72 boyunda, 49 kiloyum. spora çok ilgim var ama arkadaşlarım senden sporcu falan olmaz diyor çok zayıf olduğum için. ben spora başlamak istiyorum. hangi sporla başlayabilirim?
Benden sporcu olmaz mı, hangi spordan başlayabilirim?
insan vücudunun sahip olduğu kütleye oranla neler yapabileceğini bilsen şaşarsın. senden çokta kilolu olmayan kişiler 40 km aralıksız koşabiliyorlar. demek ki olay kütle değil , o kütlenin neyle dolu olduğu ve ne kalitede olduğu. onun haricinde çoğu tekvandocu kadının bacakları seninkinden farksız. çünkü teknik ve seriliğe önem veriyorlar. güç katarsan işin içine , bir tık daha kalınlaşır adeleler belirginleşir. fakat uzun vadede ağırlık antrenmanı yapmadığın müddetçe bu vücut tipinden çokta farklı bir vücut elde etmeyeceksin. çünkü genetiğin bu şekilde. eğer sağlıklı bir şekilde kilo almak istiyorsan , ağırlık antrenmanlarına başlaman şart. bol şans
spor için gerekli olan her şey insan vücudunda vardır zayıf fizikli insanlara sen spor yapamazsın senden sporcu olmaz gibi söylemler çok mantıksız zayıf insanlar spor yapabilir obezler mi yoksa onlara göre spor yapar
ha obezler spor yapamaz mı evet yapabilir ama şişman bir fizikle zayıf bir fiziğin arasında dağlar kadar fark vardır zayıf fizikli kişi daha esnek ve daha hızlıdır hareketleri daha kolay yapabilir
tek ihtiyacı kas yapısıdır kişi kendi ağırlığını kullanarak veya kaldıracağı yükteki bir ağırlığı kullanarak düzenli dengeli beslenerek uyku düzenine dikkat ederek kas kütlesi elde edebilir bu sayede spor yaparken dirençli ve dayanıklı olur
Merhaba Bacak ve kolların zayıf buna nazar belinde fazla yük kaldıramayacağını tahmin ediyorum özellikle vücut geliştirme olarak odaklanırsan senin yararına olacaktır. Buna ek olarak yüzmede yapabilirsin, ama vücut geliştirmeye giderken fazla yük bindirmemeye odaklan vücuduna bu soruyu sorduğuna göre aktif spor yapan bir insan olmadığını tahmin ediyorum , fazla yük binen vücut kontrolsüz gelişmeye gider.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
evet, çok fazla yük kaldıramıyorum. aktif tek yaptığım yürüyüş yapmak.
6 yıl boks yaptım öncelikle en fazla efor harcanılan spor dövüş sporlarıdır. Hobi olarak kesinlikle öneririm özellikle kilo vermek isteyenler için süper. Vücudunu az bişe sıkcak içlikler giy sonra antrenmanlara katıl denileni harfiyen yap yoruldum diyip kenara oturma. 6 ay düzenli yapsan farkı net olarak görürsün.
1
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu arada aklına dövüşmek gelmesin sen hobi olarak yapacaksın müsabık olarak değil yanlış anlaşılmasın.
1 - Boyunuza Göre Zayıf Olduğunuz İçin Vücudunuz Dümdüz Gözükür. 2 - Ortalama 10 Kg Civarı Kilo Alsanız Vücudunuz Sporsuz Şekil Alır. 3 - Spor Yapmak İstiyorum Diyorsanız Vücudunuzu Belirli Bir Şekle Sokmak Ve Fitlik İçin Fitness Öneririm. Fakat Kendinizi Koruma Vs. için Whing Chun Tarzı Benim de Branşım Olan Sokakta Olabilecek Her Duruma Karşı Bıçaklı Silahlı Yumruk Tekme Vs. Bunlara Karşı Savunma Sanatıdır Ve %60-70 Oranda Hayat Kurtarır Her Konuda İse Yarar Fakat Vücut Yapısı Olarak Pek Bir Değişiklik Olmaz. 4 - Yüzme Gibi Vücudu Komple Çalıştıran Sporları da Araştırabilirsiniz. Başarılar... 👍
Yahu bu insanlar da kilolu olsan spor yapamazsın der zayıf olsan gene der spor yapmazsın der. Spor yapmadan da fit olunamaz, o zaman kim spor yapacak acaba? Kendi tembelliklerine kılıf uyduruyorlar bence. Koşmasına engel olacak derecede kilolu, obez biri bile sınırlı şekilde spor yapabilir. Anca yürümesine bile engel oluyorsa önce diyet düzenlenir sonra spor yaptırılır.
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
kesinlikle.. bilmiyorum ama insanlar çok değişik kafada ya.
istedigin herhangi bir spor dalı. mesela ne istiyorsun? dövüş sanatları mı? binicilik mi? grup sporları mı? tenis gibi sporlar mı? atletızm mi? yoksa daha sakin olarak pilates mı? bodybuilding mi? unutma herkes bireylerden başlıyor. kimseden eksiğin yok. azimli ol yeter
türkiyede yaşamıyorum. ama yaşadığın şehire göre olanakların değiştigini tahmin ediyorum. İnternet üzerinden ufak bir araştırmayla bulabilirsin bence. ayrıca üniversitelerinde imkanları olabilir
Mrhb vücudunun özelliklerini en iyi bilen sensin hormonal dengelerin yerindeyse ve tabiki kondisyonun varsa kardio yapabilirsin sıkılaşmak icin esneklik kazanmak istersen plates ve bazı jimnastik hareketler var lakin yaş ve beslenmede önemli spor esnasında enerjisiz kalmamalısın yoksa basladıgın egzersizleri tamamlayamazsın ufaktan baslayabilirsin nefes alıp verişin normalse ve acı eşigini aşabiliyorsan önerim Önerim ilk etapta 15 X 4 ip atlaman cok iyi olacaktır 1 ay sürmez spor yaparken yorulmayacaksın kondisyon kazanmanı saglıyacak bisiklet özelliklerde yüzme vücudun icin plates iyi gelecektir vücudun cok uygun karete ve box icin basarılar dilerim 👍
Spor yapmaya fiziki bir engel yok. Aksine uygunluk var. Yeterlilik ve yapabilirlik ise sende bitiyor. Bazı arkadaş lar fitnes ve yoga plates yap basarili olursun demiş. Ama anladigim kadarıyla sen daha çok performans sporu yapıp basarili olmak istiyorsun. Karate , atletizm, voleybol vb. Hangi branş olursa olsun belli bir eğitim ve alt yapı ister. Çok mu zor? Değil ! Yetenek olsa, bunu kullanmak önemli. Yetenek mi çalışmak mi dersen? Tabi ki çalışmak. Yetenek ve çalışma ikilisini istikrarlı bir şekilde uygulanırsa, başarı kaçınılmazdır
Sanırım sınıf ortamından bir foto ve etrafındaki eşyaların ölçüsüne göre boyun maksimum 1,65 civarı 👍 Leğen kemiğinin belli olğunu düşünürsek zayıfsın ki bu bence gayet güzel 49 kilo 1,60 ila 1,65 cm boyu kanıtlar nitelikte. Yaşına göre ya KPSS ya da yabancı dil eğitimi. İsmek veya halk eğitim mi yoksa? Boyunun uzamasını istiyorsan basketbol veya voleybol oynamanı öneririm. Kırmızı beyaz renk uyumu güzel ama pantolon göğsüne kadar gelmiş birde ayakkabı 👠 kırmızı olsa güzel kontrast oluştururdu. Soru tam nasılım sorusu ;)
zayıfsan jimnastik senin için çok iyi olur bence👌 bende senin gibiyim. Arkadaşlarımın hiç biri destek çıkmadı bana 3 yıl önce ama ben jimnastikle başladım ve şu an baya ilerlediğini düşünüyorum. Sanada tavsiye ederimmm
Fitnessla baslamalisin , kardiyoyu es geçip ağırlık ve vücut geliştirme aletlerini kullanabilirsin. Gayet güzel sporcu olur senden. Dediklerimi yaparsan vücudun daha bir şekle girer.
1.72 boyunda olsaydın 49 kiloyla bacakların çöp gibi olurdu ama fiziğin gayet düzgün o yüzden boyun 1.55 - 1.60 arası olmalı. Şekillenmekten kastın kalça bölgesi ise bunu çok rahat kendin bile evde netteki videolarla yapabilirsin. Şayet ki kol kaslarını ve sırtını güçlendirmek istiyorsan bir kaç ekipman yardımıyla bu da kolay. Ben bi kusur göremedim gayet iyisin çok yorulma bence :)
Valla maşallah fizik oranın güzel bende 1.73e 41 kiloyum ve kilo alamıyorum. Spor yapsam daha da mı zayıflarım yoksa kaslar oluştukça kilo mu alırım diye düşünüyorum.
Ama sende kilo varmış yine de bende sıfır yağ ve midem artık bu kadar yemeye alıştığı için çok yiyemiyorum az yediğim için ve gerekli besini alamadığımda daha fazla zayıflamaz mıyım?
Ağırlık antrenmanları iştah açar, böyle fazla Yemenize sebeb olur.. Metebolizmayı da etkileyerek yağlanmaya müsait bir fizik yapar sizi. Sporu bırakanların kilo almasının sebebi de bu.. başka soracak sorun varsa yardımcı olabilirim tabi
Dumduz diyosun ama o boyla o kilona ragmen gayet iyi gorunuyosun. Zamanla bizaz kilo aldiginda harika i fizige donusecek. Sporun da fizikle alakasi yok. Profesyonel olmicaksin, saglik ve hobi olarak yapcaksin. O yuzden baskalarina sormak yerine neye ikgin varsa ona basla. Her sporu yapabilirsin.
Onlar kendileri yapamayacaklarının düşündükleri için sana da yapamazsın diyorlar.. kimseyi dinleme bence boyun ve kilon gayet ideal. İstediğin sporu yapabilirsin. Özellikle ilgini çeken bir spor dalı var mı?
Hangi sporu yaparsan yap senin önce bi en az 5-7 kilo alman lazım ki daha çok kilo kaybı olmasın yoksa dahada zayıflarsan görünüşün hiçte iç açıcı olmaz sadece canlı yaşayan iskelet gibi görünürsün
Tenis oyna tenis iyidir ateş parçası olursun tam çakılacak hatunsun aslında kendini kötü hissetmen çok saçma ama tenis oynarsan birde offf offf senin tadından yenmez
Eğer yiyerek kilo alamıyorum diyorsan kısa sürede 5-6 kilo alabileceğin birşey söyleyeyim.. Karbonhidrat tozları ProGainer, BigMass... gibi çeşitli markalar var. Günde iki defa kullan yaklaşık 40 günde istediğin kiloya ulaşırsın.. Bu karbonhidratı aldığında evde kendi çapında spor yapabilirsin ve yeşillik yemeye ve bol su içmeye özen göster. Çünkü bu alacağın karbonhidrat vücudunu yoracaktır.
Herkesen sporcu olur önemli olan istikrarlı olmak sevmek sporu ben de zayıftır Bi başladım kilo aldıkça kendimi sevdim oz güvenim arttı ve bidada bırakamadım basla platesten filan bence kimseyi dinleme yaparsin
fizigin neresi demode olabilir kwjeek ayrıca kıskanmışsın besbelli. ya da en azından tanımadığın birinin fizigini gizli bir profilin arkasında eleştirecek kadar saygısız ve düşük karakterli birisin