Ya ben 1.51 boyunda 43 kilo biriyim.. Sırf boyum bu kadar küçük olduğu için bile uzun seneler arkadaş edinmedim, çekindim çünkü aşırı kısayım ve zaten zayıf olduğumdan çocuk gibi gözüküyorum.. 23 yaşındayım ama gören 15-16 sanıyor resmen :(
Bu durumdan çok rahatsız olmaya başladım, özgüvenim kalmadı. Spor ile kilo alsam falan vücudum şekillenir mi? :(
Aşırı minyon olduğum için beni çocuk sanıyorlar, sporla düzelir miyim?
Evet... Yine geçtim oturdum masama, önümde ekran, elimin altında klavye... Haydi başlayalım yazmaya...
Öncelikle merhabalar küçük hanım. Her ne kadar size "Küçük hanım" dememden aşırı rahatsız olacak olsanız dahi, bu şekilde hitap ederek başlamak istiyorum. Belirtmek isterim ki, fiziğiniz de, şekliniz de, oldukça yerinde. Ki boyunuz da öyle.
İnsanlar, boy uzunlukları kendileri seçmezler. Bir insan ortalama 20'li yaşlarına dek kim ne derse desin, büyür. Uzar da. Ancak vücutlarımızın bir sınırı vardır. Doğal olarak yalnızca bu sınıra kadar uzayabiliriz. Örneğin sizin boyunuz 1.51 ise, spor yaparak erişeceğiniz boy en fazla 1.54-1.55 falan olacaktır ki, bu da yıllarca spor (voleybol vs) Yapmanızı gerektirecektir. O yüzden... Boyunuzu kafaya takmayınız. Her boyun, her fiziğin kendine has ekstraları vardır.
"Spor ile kilo alsam falan vücudum şekillenir mi? " sorunuza yanıt olarak ; "Vücudunuz zaten oldukça şekilli" diyebilirim, inanın. Tekrar etmek istiyorum, her şeyiniz oldukça güzel durumda. Yalnızca bunu sizin kabul etmeniz gerekiyor. Benim açımdan bakmak gerekirse, sizin ve sizin gibilere seslenirken yeni bir hitap biçimi kazanabiliyorum; "küçük hanım" diye. Bu benim için oldukça kıymetli, çünkü dalga geçmediğim tek hitap biçimidir bu. İster çocuk gibi görünün, ister bebek gibi, bu sizin arkadaş edinmenize engel değildir. Yaşınızın ufak gözükmesi de, genel olarak iyidir. Genç gözükmenin neresi kötü? "Kâle alınmıyorum" falan mı diyeceksiniz? Sizce "biz" alınıyor muyuz? :D Boyunuzla, kendinizle barışık olun. Her boyun, her fiziğin kendince avantajları vardır. Bunları bulmak, kullanmak asıl olaydır. Size "Minyon kızlar candır yha" yazıp geçebilirdim, ancak ne yazık ki tüm hayatınızı "Erkekler beni sevecek" diye geçiremezsiniz; bu saçmalıktır. Yanlış anlaşılmasın, yalnızca bu yorumu atanları kötülüyorum.
Tekrar tekrar aynı şeyi söylemiş olsam da ; "Üzülmeyin. Boyunuz, şekliniz, vücut yapınız, fiziğiniz, gayet güzel ve yerinde." Boyunuzu, kendinizi SEVİN. Şu hayatta karşınıza çıkacak diğer dertlerin yanında, değiştiremeyeceğiniz bir şey için canınızı sıkmanıza DEĞMEZ.
Özgüven içinse... Bu biraz kişilik meselesidir. Mesela bende... Özgüvenimin sıfır olması gereken yerde bile dolu doludur. Bu konuda kendinizi germeyin, kendinizden rahatsız olmayın. Siz kendinizle barışık olursanız, her şekilde daha mutlu bir hayat yaşarsınız.
Şunu unutmayın, siz ; Her halinizle güzelsiniz. Kısa, uzun fark etmez, her halinizle. Bu yazımda kendimi çok tekrar ettiğimi biliyorum, yine de uzun uzun da olsa bir şeyler anlatmayı "denemek" istedim. Çünkü sizin gibi "küçük hanımların" kendini üzmesi, bir yerden sonra bana da dokunmaya başlıyor...
Yardımcı olabildiysem, ne ala... Sizin gibi küçük hanımların böyle şeylere kendini üzmemesi gerekiyor... Gülüyorken daha güzelsiniz, bunu asla unutmayın
Hayır iyisin kilo alıyım derken boyuna oranla geçersin iyice gider özgüvenin. kendini olduğun gibi sevsene sen. Ne bakıyon millete millet konuş her zaman konuşacak boy senin seçimin değildi elinde olan bir şey değil o yüzden kendini sev olduğun gibi ol 15 16 yaşında gözükmek kötü bir şey değil 30 yaşına geldiğinde daha seni 21 22 sanacaklar ne güzel bir şey
İyi tamam kilo al zaten boyun kısa hem kilolu hem kısa ol pişman olursunda ahh işte ahh🤷♂️🤦♂️ Kadın milleti laf mı dinler. Kendini sevmiyorsan sevmeye çalış insanları önemseme diyorum sana. Eğer şimdi önemsiyorsan 2 3 yıl sonra işi bulduğunda ayaklarının üstünde durduğunda evlenirken çok çekeceksin insanları dinlemeye devam et
Hiçbirimiz boyunu kendisi seçmedi :) kendimizin etkisi olmadığı konularda neden üzülelim ki? Hiçkimse fiziksel özelliklerinden ötürü şanslı ya da şanssız değildir, kendini karamsar duruma sokma sporunu yap egzersiz yap kendine değer ver ve sev gerisini düşünme 🌸 sen değerlisin unutma 🌺 bırak konuşan konuşsun duyma sadece kendine odaklan bol şans :)
Öncelikle sen kendinle barışmayı öğreneceksin, boyun kısa ya da zayıfsın diye neden arkadaş edinemiyorsun onu anlamadım? Bunun dışında bırak küçük gözüKSün ileride herkes yaşını küçültmeye çalışırken sen meyvesini yiyeceksin bu durumun ;)
Resimdeki sen isen hiçte kötü değilsin aksine çok güzel çok tatlı bir kız olarak görünüyorsun 🤭💖 seni küçük görenleri bakma aldırış etme onları herkes kendine baksın kısa boy kızda kötü durmaz aksine çok tatlı çok güzel olur ben minyon tatlı kızları çok seviyorum 😊💖
Kendinle barışık ol lütfen bunu sorun etmeye devam ettiğin sürece sağlığına zarar verebilirsin stres ve morâl bozukluğu iştahsızlık ve ani kilo kaybı yapar morâlini ve enerjini yüksek tutarsan eğer yediğin besinler sana mutluluk olarak geri döner klişedir belki ama altında küçük ama değeri büyük öyle düşün :)
Hastalık konusuna ben de değinmek istemiştim ancak psikolojik açıdan çok bilgim yok... Bu konuya değinmeniz iyi olmuş, kendi adıma teşekkürlerimi sunuyorum...
Rica ederim psikolojik boyutu hakkında varsayımda bulunmak yanlış olur bizler hekim değiliz kulaktan dolma bilgiler yanlış yönlendirmeye sebep olabilir.
Boyunuz ne kadar kısa olursa olsun, özgüveninizi kaybetmeyiniz. Ayrıca, boyunuz aşırı kısa da değil... İsin de bizlere göre ortaya çıkan bir sürü avantajınız var...
Spor evet yardımcı olur ama kendini üzme küçük gözüküyorsun diye.. Kozmetiğe Servet harcayıp senin gibi genç gözükmek isteyen milyarlarca kadın var bu dünyada ☺️😇
Ben senden de kısayım ama çevrem çok geniş. Kendini kısıtlama konuşmak istediğin kişilerle konuş.
Spor yaparsan boyun uzamaz belki ama duruşun dikleştiği için birkaç santim daha uzun olursun. Yoga çok iyi gelir mesela yogaya başlayabilirsin fiziğin de şekillenir hem.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Nasıl oldu o iş ki? Ben okul hayatım dair hep dışlandım boyumdan dolayı.
Kilo almalısın, Olurda anne olacağım zaman gelir, bu açıdan kilon önemli. Evladının gelişimi ve bedenende uzuvların sağlığı açısından çok önemli olabilir
Çıtı pıtı bi kızsın ne güzel işte mesela benim boyum 1.80 ne topuklu giyebiliyorum ne s kıyafet çünkü ister istemez irisin kemiklerin den dolayı ya da hep yaşımı büyük sanarlar suratım küçük duruyor aslında kısa birinden hoşlanırsın olmaz tabi kişiye göre değişir etek giyersin çok kısa olur pantolon alırsın boyu kısa olur uçağa sığmaz sın yani aslında dert edecek olsan ohooooo çok şey var kendini olduğun gibi sev ancak öyle mutlu olursun
Bak güzelim zayıf olmak güzel birsey değil ama kısa boylu olunca güzel bence gayet iyisin beni düşün bide 45 kiloyum 1.57 ne kadar kısa olursan ol kadar kilonu gösterisinin boyu takma kafana bence ben uzunum kiloyu takıyorum
Bence kafana gereksiz takıyorsun. Lisedeyken bizim sınıfta böyle minyon bir kız vardı senin gibi. Ama çok tatlıydı. Konuşması falan da çok tatlıydı. Boşuna kafana takma yani boy kilo bunlar çok önemli şeyler değil.
Maalesef bu saatten sonra düzeleceğini pek sanmıyorum bu biraz genetik işi ama önemli olan kendini olduğun gibi kabul etmen ve sevmen böyle yaparsan özgüven sorunlarını da aşacağına inanıyorum 🖤
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
:( sevemiyorum ki.. boyum kısa olduğu için hep dışlandım.
Kilo kısa boylu kadınlarda hoş gözükmüyor bence ama bu kadar kafaya takılası bir şey olduğunu düşünmüyorum hem ne demişler yemekte kimyon kadında minyon :)
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
iyi de ben çok zayıfım :( bu fotoğraftan daha zayıfım
Ben minyon kadınları aşırı sempatik buluyorum. Bence hoş bir kadın olduğunu aynaya bakarak kendine söylemelisin. Boyun kısa aklın değil ya da yüreğin kalbin... pek çok erkek minyon kadın sever. Hatta uzunlar şikayetçidir bu durumdan.
Boyuna gore kilon iyi egerki kilo alirsan cok da kisa gorunursun spor yapman. bu yastan. sonra boyunu uzatmayacagina gore minyon olmanin avantajlarini kullanmalisin bunda ozguven dusuklugu olacak. birsey yok tam tersi cok buyuk avanyajlari var
1.96 yim bende takma sen kisa boyu bende boy varda noldu hiç bir şey olmadı geçen kızı korkuttum çok fena bı dize yere serdi beni 1.70 lik kız boyun burdada etkisi yoksa napiyim ben boyu
hayır, büyümeyi sağlayan STH hormonudur. bu hormon 23 yaşına kadar salgılanır bir de eklemler arası epifiz plağı da uzamaya sebep olur, spor yapmak sadece hızlandırır,
Sen çok güzelsin ki. 🥺 Ben de miniğim ve benden küçükler bana ben küçükmüşüm gibi davranınca daha komik oluyor. Önemli olan görünüş değil, olgunluk bence. Üzülme sakın. ༼ つ ◕‿◕ ༽つ
Türk kadının standardı 160 zaten bakma son yıllarda hormonlu bir nesil uredi bence ideal olansın. Ama spor her zaman için iyidir. İsterse evde uygulayabilecegin bir program yazabiliriz