163 boy 56 kiloyum. Her gün spor yapmama rağmen bir ayda 51 kilodan bu kiloya çıktım sizce fitness azaltmam mı lazım? Kas kütlem arttıkça kilom çok artıyor. Yağ oranım %15. Bu ara kardiyoyu mu arttırayım ne yapayım bir yardım edin. 50 kilo olmak istiyorum cünkü.
şu an yaşına göre boyuna göre tam ideal kg sin 0,9gram fazlalığın var o da bazar boncuğu olsun 🧿 Fotoğraf açışından dolayı fazla kg belli olmuyir ola bilir. Ama sanki göbüş kısmında belli oluyor. Bu arad yeni başladıysanız spora ani değişikler ola bilir mesela sigarayı bırakınca vücut kg alımı veyahut kg verme cabuk yorulma gibi şeyler oluyor aynısı size oluyor ola bilir. Bu arada şunu da demeden gecmeyim orantız çok güzel sac ile vücut kıyafet uyumu 😄 püpü maşallah 🧿 (kelimeyi yanlış anlamayın ilber Ortaylı nın işi gibi olmayalım) heee birde gizli üye olup fotoğraf paylaşmak 30-35 yaşındayım deyip 23 yaşındayım demeniz gario olmuş. Hadi eyvallah.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aslında göbeğim değil basen ve bacak hep sıkıntım olmuştur benim. Umarım en kısa zamanda su küsürattan kurtulabilirim :( evet siteyi ilk açtığımda yanlış girmişim maalesef öyle kaldı düzeltmek zor geliyor yaş olayını. Görüş için teşekkürler 🙏
Ne demek her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım 😀 bildiklerimi anlatmaya çalıştım. Ah o basen bölgeleri aslında buradan bakınca basen o kadar fazla değil gibi duruyor hatta sanki ideal gibi? Bu arada ideal ben demiyorum matematik diyor
Kas yağa göre 8-10 kat daha ağırdır ilk 1-2 ay kilo al anda normal kas gelişimi olduğu için zamanla kas gelişimi yavaşlar ve yağlar girmeye başlar bu sırada hafiflersin ama kilo olarak 50 kilo ideal olduğu anlamına gelmez ben 170 boyda 87 kiloyum mesela gören hangi sporla uğraşıyorsun diyor ki spor yapmıyorum kendime iyi bakıyorum sadece
Spor yaptığın için fütursuzca yemek yemeye başladın galiba. Ben de 81 kilodan 91 kiloya çıktım mesela. Spor yapıyorum diye çok yemek yemekte sakınca görmedim. Şimdi fazlalık 10 kiloyu vermek için uğraşıyorum. Yani spora devam et ama aynı zamanda diyet de yap. Kolay değil bu, ben yapamıyorum.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tam olarak dediğin gibi oldu. Vücut fazla enerji yakınca her zamankinden daha fazla yemek istiyorum
Şimdi canım, kas miktarın arttıkça kilon artar evet kas yağa gore daha az yer kaplar ancak ağırdır yağ daha geniş yer kaplar hacim olarak yani senin kas oranın artıyorsa ince şekilli ve sıkı görünürsün tartıda daha ağır gelirsin bunları bildiğini varsayarsak aslında sormak istediğin giderim var mı erkekler beni övün g. tümü kaldırın demek istemişsin benim yorumuma gelirsek biraz bacak çalış iç bacak kolların iyi karnın iyi ancak kime gore neye göre bu sporun bir sonu yok kafandaki profil buysa ıyisin değilse geliştirilebilir...
Merhaba öncelikle bu konu çok detaylı ve birçok değişebilen parametresi olan bilmeyen insan için kafa karışıklığına yol açabilecek bir konudur. Akıllı tartı ya da spor salonunda yağ oranınızla birlikte detaylı kas kg, kas %, su oranı vs gibi başlamadan önce ve başladıktan sonra ölçüm yaptırdınız mı? Eğer yaptırdıysanız ordaki durumlar kas kütlesi artımıyla beraber yağ kütlesi çok mu artmış yoksa az mı? Kötü beslenip beslenmediğini böyle anlayabilirsin ya da vücuda giren enerjinin çıkan enerjiden demekki fazlaki yağ oranınızı çok arttırdıysa? Birde vücudunuzun önceki ve sonraki görüntüsü aynada sizi tatmin ediyor mu? Yoksa daha yağlı bi salmış bi görüntü olarak mı görüyprsunuz? Bunlara vericeğiniz cevaplar belirleyecektir. Bende şu an pandemiden ötürü vücut geliştirme yapamıyorum fakat düzenli sağlıklı beslenmeye dikkat edip, yürüyüş ev ortamında ağırlık çalışıyorum.
Birde bu işin en önemli kısmı beslenmedir. Yediklerinizi not edip sürekli takibini yapmalısınız. Yağlanıyorsanız. Spor yapmak bu işin en kolay kısmıdır.
Ablacim ilgi alaka sefkat mi ariyorsun? Kiloyu nerenden aldin? Civa olarak mi aldin goruntude az yukte agir oldu da biz mi goremiyoruz?
7
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Boyum 163 boyuma göre 56 kilo fazla. Normalde 51 52 kilo arasında normal geliyordum kendime kime sorarsan sor 56 fazla bir kilo. Ha gösteririm göstermem ona bir şey diyemem ama kilom fazla. Sor annene 22 yaşındayken 56 kilo muymuş?
Benim annem kendimi bildim tombik sirin biseydi valla. Ama sorarim 22sinde nasilmis, seni mi kircam.
Kilon gostermiyor ama agirsan, bu kas agirligindandir. Basit ornek verecek olursak, Christian Bale en iyi ornek. Kapi gibi sismisken 96 gayet fit hali 94 kilo.
Bu da demek oluyor ki aslinda kilolu degilsin. Yani bence.
Eger kas kutleni arttirmak istemiyorsan, amacin sadece fizigini duzgun tutmak ise agirlik hic artmasin zayif kalayim diyorsan temponu dusurmelisin. Ok, bir noktaya kadae vucut kalori yakar, ama sonrasinda yakmayi birakip kas kutleni arttirir, kas kutlen artinca enerji ihtiyacin artar yedikce kaslari beslersin, 1 kg kas nerden baksan 2.5 3 kilo su tutar, bu yuzden 1 kg kas = 4 kilo derler.
Eger bu agirliktan sikayetci isen spor programini gozden gecirmelisin, yoksa kilo vermekten ziyade elindeki kutleyi kasa cevirirsin, daha belirgin hatlar cikar, ama kutle artar.
Neyse iste. Cok uzmani oldugum bir konu degil. Daha fazlasi beni asar. Saglicakla kal.
eğer ağırlık kullanarak fitness yapıyorsanız kas kütleniz ondan dolayı artıyordur
dediğiniz gibi kardio üzerine ağırlık verirseniz yağ yakmanızı sağlarsınız aynı zamanda kardio egzersizi kas kütlesini de yakabilir bu çok riskli bir durumdur aslında çünkü fazla kas yakımı zararlıdır onun için dikkatli bir şekilde yapılması gereklidir
kardio sayede hem ince bir vücut hemde hafif kaslı bir görünüm sağlarsınız
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ramazan’da salonlar kapandı evde yapacağım kardiyoyu arttırırım zaten zorunlu olarak 🥲🥲
5 kilo kas almış olman mümkün değil ama resme bakınca, vücut güzel, aşırı yağlanma yok. Kardiyoyu arttırabilirsin ama arttırman şart değil, boş kalori alımını azaltırsan, bir miktar kilo kaybı doğal olarak yaşanır zaten. Bu arada yaş 30-35 arasında yazıyor ama resimdeki vücut 20-25 gibi görünüyor.
Yağ oranın %12 lerde ideal doğal ağırlık da çalışıyorsan eğer kaslar sıkılaşmanı sağlıyor ve ağırlık olarak artış sağlıyor. Kilo alımını 50 ye düşürürsen eğer pişman olabilirsin. Ne göğüs ne kalça ne de bacak kalır. Kasları eritmek zorundasın yağ oranın ideale çok yakın. Kas erimesi de fizik olarak şekilsiz gözükmene sebep olabilir.
Kas olarak almışsınızdır yağ olarak almadıkça problem değiş siz ölçülerinizi takip edin kilodan ziyade ama bacaklarınız birak kalım duruyor kardiyo yapmanız lazım daha fazla
Amaç kilo vermekse mantık belli aldığından daha fazla kalori vericeksin. Ağırlıktan ziyade koşu ve tempolu yürüyüşe odaklan bunu yaparken de beslenmenle doğru orantılı gitmelisin.
zaten kas oranı artınca kilo artışı olur bu çok normal. bence sırf 50 kilo olmak için kas kaybetmen anlamsız. kas olması çok daha iyi. ve bence vücudun çok iyi.
Kas kütlesi yağ kütlesinden daha ağır bir yapıdır. Kas oranı arttıkça kilonun artması normal, sayılara değil fiziğin estetiği önemli. Seninki de iyi gözüküyor. Sayılara takılmamak gerekiyor.
Kalori açığı ve kardiyo yapmalısın. Yap yakımı için kardiyoları sabah aç karnına yap. Diyet planını da ona göre oluştur. Ketojenik beslenme yağ yakımında biraz daha etkili olur
sadece agırlık calısrak kılo veremezsın aksıne dedıgın gıbı bıraz yag yakarsın ama daha fazla kas kutle gelısımı yasarsın.. agırlıklar haff olursa daha fazla tekrar yap mesela 3*10 calısıyorsan setleri yapabılırsen daha hafıf kıloyla 3*20 yap vb amma endogrusu guzel hazırlanms vıdeolar var veya bır salonda kılo verme hareketlerı yapaccaksın sen
kilon fazla değil.. eğer kilo vermek istiyorsan kardiyo yapacaksın.. fiziğimi geliştiriyim dersen ki ben o taraftayım kilonu sorun etmeden özellikle bacak hareketlerine yüklenmelisin
fiziğin mütüş bende fitness yapıyorum bende messela kilo aldım 8.5 kilo diyetisyene gitim merak etme sen kasların geliştiği için kilo alıyorsun dedi sen sadece bacakmı çalışıyorsun yoksa tüm bölgelermi gördüğüm kadarıyla bacakta kas var
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tüm bölgeleri çalışıyorum bacak ve karını daha fazla çalışıyorum ama
Fitness artı protein beslenme ilk başlayan için kilo aldırır tabiki. Ancak orantılı ve toplu bir kilo olur bu. Yağ değil yani kas olur. Merak etme bir süre alıp sonra sabit kalacaksın
Bende spor yapıyorum, bağımlısıyım hatta.. Sizide fit gördüm. Sizinle aynı şehirde yaşıyoruz. Birlikte spor yapmak isterim sizinle. Kordon'da birlikte yürüyüş yapmaya ne dersin? 😊 Senle ben? Hem tanışmış oluruz. Buradan mesajlasiriz orada buluşuruz birlikte yürürüz. Fena olmaz bence
Kimse yardımcı olmamış bari ben olayım. Aç karınla spor yapıp üstüne yemek yersen kilo alırsın. Ama yemekten sonra yaparsan yediklerini yaktığın için kilo verirsin. Eğer aç karınla spor yapıyorsan dediğimi uygula faydasını göreceksin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu sitedeki herkezde sporcu ya da çok güzel maşallah (!) Kesinlikle fake resim değiller
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya Ramazan Ramazan yemin ederim ki benim. Hayır fake koysam gider taş gibi hatunları koyarım kanka valla benim ya.
Ay neden bunun çabasına gireyim. Fotodaki benim ve fiziğim fake olacağımı düşündürecek kadar mükemmel değil. İdeal kilona düştükten sonra 3 4 aylık bir fitnessla sen de en az benim kadar olursun
Yağ oranın en az %20 vücudunda hayatı fonksiyonları yerine getirecek kadar anca kas var. Az zirvalayip direk nasılım diyebilirsiniz
2
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yağ oranım %15. Kas oranım çoğu kıza göre fazla diyetisyenim bunu korumamı öneriyor vücudumda sadece 7 kilo yağ var. Düsük kategorisine giriyor anlayacağın.
Çok zayıflık ta iyi degil gobekli yaglı bir vucutta... zayıf ama sıkı diri bir vucut daha guzel olur.. yagsız fakat vucut hatları kalca bel gibi bellli olmali.. cokta zayiflama bnce