Evet arkadaşlar son yıllarda görülmemiş 4 takımlı bir yarıştayız ve özellikle 3 büyüğün bu kadar yakın olduğu başka bir sezon uzun zamandır görmedik ama sizce bu şampiyonluk ipini sezon sonu kim göğüsleyecek? Önce lider galatasaray'dan başlayalım... özellikle devre arası yapılan transferler ve fatih hoca'nın yükselen performansı ve alınan fenerbahçe ve alanyaspor deplasman galibiyetleri takımı çok ciddi biçimde şampiyonluk yarışında iddialı duruma getirdi ve yarışta kalacaklar havası kesinlikle var! Fenerbahçe'nin ise güçlü kadrosuna irfancan ve mesut'u alması fenerbahçe'nin gücüne güç katsada forvete transfer yapmaması ve erol bulut'un yetersizliği en büyük sorunu olacaktır ancak kadro kalitesiyle yarışta sezon sonuna kadar olurlar... Beşiktaş ise bu ligin en iyi golcülerine sahipken alınan cenk tosun tam bir nokta transferidir ve özellikle ligin sekinzinci haftasından itibaren şampiyonluk ta benim favorimde beşiktaş'tır ve sergen yalçın takımı çok iyi yönetiyor! Ve Trabzonspor... Eğer sezon başında defalarca dediğim gibi newton'un yerine abdullah avcı ile başlansaydı kesinlikle 3 büyüklerle aynı puanda olurdu ama abdullah hoca hamlesinde bence geç kalındı ama o na rağmen fenerbahçe ve galatasaray maçlarını kazanırsa az da olsa şampiyonluk şansı kesinlikle var! Ne düşünüyorsunuz?
Galatasaray maç fazlasıyla 54, Fenerbahçe ve Beşiktaş 51, Trabzonspor 48 puanda. Sizce bu müthiş yarışta şampiyon kim olur?
Her ne kadar BJK'nin ligin en iyi oyununu oynadığı söylense de, bence şampiyonluk kazandıracak oyun GS'nin oyunudur. Zor gol yiyorlar ve gol atmakta zorlanmıyorlar. Rakip takıma "Ben bu maçta zor gol atarım" hissiyatı vermek futbolda çok önemlidir. Gol atmayı da beceriyorsan şampiyonluğun favorisi olursun.
BJK kolay gol yiyor. Sergen Yalçın bir röportajında, "Teknik adam oyunculara hücum organizasyonları anlatmaz. Bunu oyuncular doğaçlama yaparlar. Biz nasıl savunma yapılacağını anlatırız" mealinde sözler sarfetmişti. BJK, 24 maçta 26 gol yemiş. Maç başı 1 golden fazla bir oran yapıyor. Bu iyi savunma yapamadığının göstergesidir. Zaten Sergen Yalçın çalıştırdığı tüm takımlarda savunma başarısızlığı göstermiş bir teknik adamdır. Kendi söylemiyle de sabittir ki, Sergen Yalçın iyi bir teknik direktör değildir. Zeki hiç değildir. Konuşmalarında aynı şeyi defalarca tekrarlar.
Sergen Yalçın patavatsızdır. Sergen Yalçın balondur. Avrupa kupası maçları da bunun delilidir. Fakat bu şişirilme işi garip bir iştir. Önce şişirir, olmadığı biri gibi gösterirsin. Sonra olmadığı kişi olduğuna inandırırsın. Ondan sonra bir de görürsün ki olmadığı kişiye dönüşüvermiştir.
Bir BJK'li olarak son iki sezonda bir tiyatro sergilendiği inancındayım. Başakşehir geçen sezon şampiyon yapıldı. BJK de üçüncü... Hakkıyla olmadılar. Bu sene BJK'nin FB ve GS galibiyetleri bir tiyatroydu.
FB, şampiyonluğu hak edecek bir oyun oynamıyor.
Ama bir tiyatro sergileniyor. Bu tiyatroda başrol FB veya BJK olabilir. Bu ikisinden biri şampiyon yapılabilir. Hak eden şampiyon olacaksa bu GS olur.
Hepsinede eşit şans veriyorum. Trabzonun avantajı hem fenerbahçe hemde galatasaray la maçının olması, birinde puan kaybederse muhtemelen havlu atar lige, Galatasaray bu hafta çok önemli bir galibiyet aldı, puan kaybedebilecegi 5 maçtan biriydi gözümde, kaybetmedi ama çok ezildi Alanyaya, ligin ilk yarısındaki Alanya maçında, Fenerbahçenin ezildiği gibi, Beşiktaş ise savunmada çok hata yapıyor. İlerisi takımın iyi çalıssada önde baskı yediginde afalliyor. Oyununu neredeyse tüm takımlar çözdü. Muhtemelen puan kaybı yaşayacağı 4-5 maç olacaktır. Fenerbahce için diyebileceğim, henüz takımı tam oturtamadi Erol bulut, lig bitecek neredeyse ama oyun olarak bir ritim yakalanamadi. Buyuk maçlarda ve çok basit görünen bazı iç saha maçlarında yaşanan puan kayıpları bu durumu iyi özetliyor. Goztepe ve Trabzon maçından en az 4 puan cikaramazsa işler çok zora girer.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Şu bir gerçekki Galatasaray Şampiyonluk yarışında olduğu zaman rakiplerininin her zaman önündedir. Çünkü Galatasaray bu virajları çok iyi atlatan bir takım. Galatasaray’ın 2. Olduğu sezon çok azdır mesala. Ya Şampiyon olur ya 4 veya 5.
Galatasarayın başında 8 Şampiyonluk görmüş Fatih Terim var. Ve Şampiyonluk maçlarının adamı Musleranın olması çok büyük bir avantaj. Diğer takımlar bu konuda tecrübesiz
Fenerbahçe bundan sonra düşüşe geçer, şampiyon olamaz. Beşiktaş iki kupayı da müzeye koymayı çok isteyecektir, Galatasaray ın puan kaybedeceği maçlar var önünde, eğer atlatırsa şampiyonlukta ısrarcı olur. Trabzonspor lig başında çok puan kaybetti, Abdullah hoca geldikten sonra "Kasketliler" büyüsü tuttu sanırım, bizim fidan dalları yeşerdi son on bir maçtır -ne olur ne olmaz, bizim kanser ters köşe yapmadan 🧿 dfdgdfhg- keşke Özkan Sümer bir şampiyonluk görseydi. Ancak olmadı, yine de kupayı aldığımız gibi mezarına gideceğiz. Benim tek korkum lig başında kaybettiğimiz puanları lig sonunda aramak. Şu an takımda çok güzel bir aile ortamı oluşturduk, kolay kolay bozulmaz bu ortam. Birkaç takviye yaparak seneye daha bir ısrarcı olur bu takım. Başkan iki yıl beklesin taraftar, borçları-sıkıntıları çözeceğiz demişti ama bunu yaparken de bir yandan takımı yükseltiyor. Abdullah hocanın Beşiktaş da olan performansından sonra ben şahsen bu kadarını beklemiyordum, özür borçluyuz adama. Rakipler elbet puan kaybeder, biz de böyle devam edersek şampiyonluğu zorlarız.
Başkanın her şeyi iyi de teknik direktör kararları gerçekten kötü. Ünal Karaman dan sonra bir aşağısındaki Hüseyin hoca yerine daha deneyimli bir teknik direktör ile anlaşsa belki bambaşka senaryolar kuruyorduk. Ama giden puanları tekrar alamıyoruz işte, o sıkıntı.
Yahu abdullah avcı ile konuşuldu ama fazla para vermemek için newton getirildi! Peki sonra ne oldu? O vermek istemediğin parayı yine vermek zorunda kaldın ama belkide hocayı sezon başı getirmeyerek şampiyonluğu kaybettin!
Başkan fazla para vermek istemiyor bunu anlıyorum ama lig başında aldığımız oyuncuların çoğu tutmadı bu sayede Sörloth dan gelen para da çöp oldu. Devre arasında bozdu bu inadı ve daha iyi transferler yaptık. Her oyuncu tutmuyor maalesef o riske girmektense daha güvenilir oyuncular için bir kaç kuruş fazla vermek en iyisi. Abdullah hoca haberleri de Hüseyin hocanın gitmesiyle arttı, ancak Newton kupayı alınca taraftarda samimiyeti de kazandı ama devamı gelmedi maalesef. Bizim taraftarı biliyorsunuz çok cins cins oluyorlar. Abdullah hocanın Başakşehir i deney faresi yapıp taktikler denediğini, Beşiktaş da doğru taktiği bulamayıp bir de üstüne dava açıp Beşiktaş ın parasını hala aldığını bildiğimizden gözümüzde Ersun iki korkusu da oluşmadı değil, bu yüzden taraftarın yarısı istemedi diğer yarısı ise daha iyi sonuç vereceğini düşündüğünden çok fazla istedi. Abdullah hoca da geldiğinden beri bazı maçlar uykumuzu da getirse gayet iyi idare ediyor. Tek sıkıntımız kaybettiğimiz puanları aramak, umarım aramayız. Bir şampiyonluk umudunu daha kaldıracak yürek kalmadı, Ankaragücü maçını hatırladıkça sinirim bozuluyor.
Hay açma işte o ağzını, Fenerbahçe nin yenilgisinde normalde dalga geçerim ama haftaya maçımız var diye zor tutuyorum kendimi. Hem Galatasaray ile hem de Fenerbahçe ile oynayacağımız derbi maçı var. İkisini de yenmeliyiz, beraberliğe bile iznimiz yok. Beşiktaş ın da Galatasaray ile maçı var. Yani kısacası biz puanımızı toplayıp yiyin birbirinizi moduna geçmeliyiz lig bitene kadar. Umarım evdeki hesap bu sefer çarşıya uyar.
On beş maç var daha illa ki birine takılırız. Eğer imkansızı başarıp takılmazsak üstüne Şampiyonlar Ligi ne gidersek pek hayra alamet değil, bize zaten nerede en zoru var o çıkıyor yine oradan piranaları falan çekerler de Başakşehir den daha ölümcül bir guruba denk gelebiliriz. Ama dediğim gibi takılma olasılığımız çok yüksek, rakiplerin de 15/15 yapması çok zor. Olabildiğince az puan kaybetmeliyiz, derbilerde ise ya 3 puan ya 3 puan. Şu an göründüğünden daha fazla diken üstündeyiz bu yüzden en son Galatasaray a yenildiğimizi de hesaba katarsak belki zor olacak ama 1 puanı bile kabul edemeyiz.
Oyuncu eksiğimiz sakat kalanlar dışında yok. Virüs olanlar da testleri tekrar pozitif çıkarsa yetişemeyecekler, yetişseler bile idmanda geride kalacaklar. Ancak kalede Uğurcan ı görmek biraz daha sağlam olur bizim açımızdan. İki sene önce de Galatasaray maçında Arda geçmişti kaleye,18 yaşındaydı. O zaman Arda ya güvenimiz tamdı, bu sefer de bizim çocuklarımıza güvenimiz tam. Nwakaeme nin oynayacak olması gene iyi, savunmamızda da sıkıntı yok. Fenerbahçe nin bugün elenmesi de bizim açımızdan iyi oldu. Ayrıca Mesut geldiğinden beri bir uğursuzlukla geldi, Allah bilir hangi Galatasaray taraftarının bedduası tuttu. Bizim takımda şu an gol atan da var tutan da, aile ortamını da kurduğumuz için çok fazla yenileceğimizi sanmıyorum. Ha elendiler o zaman da yapacak bir şeyimiz yok, canları sağ olsun.
Uğurcan ı elimizde olsa yastık altına koyup saklayacağız. Umarım testi negatif çıkar da oynar. Bakasetas, Ekuban, Nwakaeme, işine gelirse de Djaniny gol atabilir; Hugo ve Edgar ın ki eğer Edgar sezon başlarındaki gibi profesyonel olmayan hatalarla penaltı yaptırmazsa, gol attırmazsa defansa duvar örmesi gerekiyor. Erol Bulut un bizi yenmesi de bu yönden çok zor. Hakem de hiç sanmıyorum ama sorun çıkartmazsa maçı büyük olasılıkla Trabzonspor kazanır. Zaten Fenerbahçe bize de yenilirse puan kayıpları artar, belki ligi ilk dörtte bile bitiremez.
Ahmet Ağaoğlu, niye Abdullah Avcı’yı sezon başında getirmedim diye kafasını duvara vurmuyosa bende bir şey bilmiyorum. Trabzon olabilir. Olamazsa Galatasaray olur.
Izledim kirmizi karti veremedi burda haklisiniz ama penalti yoktu ayrica gs nin hakemlerle aldigi en az 10 puanlik maclari sayabikirim en basiti gecen haftaki kasmpasa maci
Ana Sayfa > Spor > Sorular > Galatasaray maç fazlasıyla 54, Fenerbahçe ve Beşiktaş 51, Trabzonspor 48 puanda. Sizce bu müthiş yarışta şampiyon kim olur?