Kilo almak için spor yapıyorum. Bu süreçte daha hızlı ve etkili bir etki görebilmek için protein tozu aldım. Hangi vakitlerde kullanmam gerekiyor, tavsileriniz var mi?
Sabah KalkıncaSabah kalktığınızda uzun bir süredir yemek yemediğiniz için kaslarınız besinsiz haldedir. Bu nedenle kaslarınız parçalanmaya, yani enerji için tüketilmeye başlar. Kalkar kalkmaz whey proteini almanız, hızlı sindirimi sayesinde kaslarınıza tekrar protein akışı sağlar ve böylece vücudunuz için daha anabolik bir ortam oluşturur. Spordan ÖnceVücut geliştirme antrenmanı sonrasında kaslarınız mikro-travmaya uğrar ve oluşan bu mikro hasarı onarmak için proteine ihtiyaç duyarlar. Antrenmandan önce protein almanız, kaslarınızın onarılması için proteinin hazır olmasını sağlar ve BCAA içeriğiyle kas yıkımını engeller. Protein tozunu antrenmandan birkaç dakika önce almak yerine, yaklaşık yarım saat veya 1 saat önce almanız tavsiye edilir. Spordan SonraAntrenman sonraları, kaslarınızın besinlere ve insüline karşı en hassas olduğu zaman dilimleridir. Özellikle bu noktada kaslara hızlı bir şekilde protein ulaştırmanız çok önemlidir. Antrenman biter bitmez bir ölçek whey proteini almanız, kaslarınızın onarılmasına çok büyük bir hız katacaktır. Buna ek olarak, yapılan araştırmalar, antrenman sonrası whey proteinin yanında yavaş sindirilen kazein proteini de almanın kas ve kuvvet artışına önemli katkı sağladığını göstermektedir. Yatmadan ÖnceGece boyunca kaslarınızın besinsiz kalmaması ve kas yıkımının engellenmesi adına yavaş sindirilen protein çeşidi olan kazein proteini kullanılabilir. Böylece uyku esnasında kaslarınız yeniden inşa edilir.
Kilo alımı için gainer kullan protein tozunu daha çok clean bulk yapanlar kullanır ben mesela 2 ay gainer kullandmı yağ oranım %13 olunca gainer bıraktım sadeece protein alıyorum amaç kilomu koruyup yağ oranımı düşürmek. Protein tozunun bir esprisi yok protein eğer dışardan alabiliyorsan mesela ben günlük 120 gram alıyorum en az eğer yumurta vs yemek ile alabiliyorsan protein tozuna gerek yok ama alamıyorum protein açığım var diyorsan protein tozu al.
Sabah kalkar kalkmaz, antrenman öncesi, sonrası, yatmadan önce. Bu zamanlardan kendine uygun olanı belirleyip alabilirsin. Alırken 1 porsiyon kaç grama tekabül ediyorsa o kadar almalısın.
Protein tozu kilo aldirmaz ve eger fotodakini kullaniyorsan iyi seçim yapmissin. eger beslenmen guzelse takip adiyorsan antrenmandan sonra icebilirsin veya protein eksiligi yasadiginda icebilirsin onun disinda fazla protein yaglanma ve sivilce yapar
Ben de öyle düşünüyordum ama bir spor hocası ısrarla diyetisyen yardımı almamı önerdi. Aşırı bir zayıflama problemim yok, öyle fuzuli şeylerle uğraşmak ve para harcamak istemedim. Bu yüzden burada sordum.