çünkü hiç bir erkek d. malmaz :D Kadınlar pilatesi spor olarak görürken erkekler ise fitness'a spor der. Gerçi ikisi de spor değildir lakin kimseye bunu anlatamazsın.
egzersiz olabilir. Ayrıca ben tüm erkek sporcularıma yaptırıyorum. Pilates yapmayan sporcu yoktur. Kadın erkek fark etmez. Sporun temeli ısınma ve esneme hareketleri aslında pilatestir.
Öncelikle belirtmek isterim ki pilates bir spor branşı değil rehabilitasyonun egzersiz formudur. Bir çok ülkede, bizim ülkemize nazaran Cimnastik Federasyonuna değil Sağlık Bakanlığına bağlıdır. Bununla birlikte Bay H. Joseph Pilates' in ilk çalışma ekibi olan baletlerde gözle fark edilir düzeydeki performans artışı sayesinde günümüz performans sporcuları pilatesi antrenman programlarında kullanmakta dahası müsabaka günü dahi pilatesten faydalanmaktadırlar. Malesef ülkemizde üst düzey sporcular hariç hafif şiddetli kadın sporu olarak görülmekte. Ve yine malesef pilatesin 45cm lik topla yapılan önü kapalı bir branş olduğu sanılmaktadır. Bunun en önemli nedeni ünlü bir mankenin bu egzersiz formunu bizlerle tanıştırmış ve reklamınıda 45cm lik pilastik top ile yapmış olmasıdır. Recep İvedik isimli seri bir sinema filminde de mizah ile izleyiciye sunulunca erkekler tarafından tamamıyla kadın sporu olarak görülmüş dahası pilates yapan erkeklerle dalga geçilir duruma gelmiştir. Oysa pilates bir uzmandan yardım alınarak yapıldığında kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarında tedavi etme özelliği olan nadir formlar arasında yer alır. Pilates yaparken bir erkek bir kadından çok daha fazla zorlanır ve asla kolay bir egzersiz türü değildir. Pilates bir mucizenin eseri ile doğmuş ve halen mucizeler yaratmaya devam etmektedir. Joseph amcaya saygılarla...
Joseph Pilates, raşitizm ve astım hastasıydı. Ailesine çok yaşayamayacağı söylendi. Vaktinin çoğunu evde uzak doğu sporları ve tıp dergileri okuyarak geçirdi. Babası da sporcu. Kendi vücudu da çok geliştiği için henüz 14 yaşında anatomi kitaplarında resimleri basıldı. Boks okulundaki kariyerinden sonra New York City Bale'ye yakın kendi pilates stüdyosunu açtı. Sakatlanan balerinler güçlenmek için geliyordu ve kısa zamanda nüfuzlu kişilere ulaştı. Vefatı hakknda çok pro içmesine bağlı akciğer yetmezliği de deniyor, stüdyoda çıkan yangından zehirlendi de deniyor. Tam bilinmemekle birlikte kendi vefatından sonra üçüncü eşi Anna Klara, o emekliye çekildikten sonrada Romana Krizanovska adlı en iyi öğrencilerine kaldı stüdyosu. Ayrıca ispanyol gribinde pilates yapılan Joseph Pilatesin olduğıu kampta vefat olmadı.
Biz genelde ağırlıklar ve aletli çalışmaya heves ettiğimiz için yerde 1 minder eşliğinde yapılan pilates hareketleri daha çok hatun sporu olarak değerlendirildiğinden, ''bu ne yaaa ne oluyorda bu hareketleri yapıp of of'' mantığında olabiliyorlar.. Bir diğer nedeni de erkekler pilates yapma konusunda biraz daha sabırsızlar. Bu konuda bayanlar kadar asla sabırlı değiliz. Yok nefesini tut, yok şöyle yap, ayaklarını sabit tut falan.. Daha çok pilates bayan fizyolojisine de daha uygun gibi görüyorum ben ama tabi bazı uzmanlar da sürekli pilatesin aletli yapılması konusunda ısrarcı oluyor.
Kadın olarak daha hafif olan sporları tercih etmemizin sebebiyle aynı kadınlar ayrintilarda bogulurlar bu yüzden kendilerini uzaklaştırmak için en iyi yolun hafif sporlar kişisel gelişim odakli olduğunu düşünüp onlar için hafif sporlara yönelebilirler. İstisnalar tabi var..
Plates atletizm ile ugrasanlar icin uygulaniyordu. Ben plates yapiyorum. Surekli oturarak calismaktan ve uzun boylu oldugumdan agrilarim vardi. 2 aya yaklasti baslayali. Degisikligi hissettiriyor. Zorda kalinca erkekler de yapar.
Erkekler de baya yapıyor artık ama erkeklerin kadınlara oranla az yapmasının sebebi daha çok kuvvet gerektiren kas gelişimine odaklı sporlara ilgi duymaları olabilir.
Ben yapmıyorum ama, kadın vücudu daha mı yatkın sanki böyle narin pilates için.. benim de yapmam lazım aslında bel sorunlarım var sırt bel çalıştırmak lazım😒