Sizler hangi gıda takviyelerini kullanıyorsunuz?

Gıda takviyeleri vücuttan vücuda değişir bana göre mesela anatomik olarak her insan organ sayısı aynıdır belki ama bu organların işleyiş gücü fperformansı aynı düzeyde olmayabilir mesela bir kişi yıllık alınması gereken d vitaminin %20 siylede bağışıklığını koruyup hastalıklara karşı direnç sağlayabiliyorken kimisi bunun%90'nını bile alsa bir yıllık D vitamini ihtiyacını depolamak ta sıkıntı yaşayabilir buda vücudunu dış etkenlerden gelen hastalıklara açık hale getirip bağışıklığını zayıflatır yni takviye edilen gıdalar kişilerin metabolik bünyesinden dolayı kişiden kişiye farklılık gösterebilir
Gıda takviyelerini zayıflama için bence kullanma bu takviyelerinin etkisi çok fazla değil zayıflamanın formülü kalori açlığıdır. Eğer kalori açlığını ayarlar ve hayatına olduğundan daha fazla hareket sağlarsan kilo verirsin. Kahve ve yeşil çay hindistan cevizi yağı katarak içebilirsin bunları metbolizma hızlandırma ve ödem attırma özellikleri olduğu için faydası olur. Düzenli protein ağırlıklı beslenirsen kas kaybı yaşamaz kalori açlığı yaratman daha rahat olur. Ama protein ağırlıklı beslenirken salata ve sebzede yemelisin unutma buda hazmı barsakları toparlar. Hızlı kilo vermeyede çalışma bu vücudunu yıpratacağı için vücut bir yerde sana engel olur ve kilo vermen durur günlük ilk başta 200-300 kalori açlığı ile başla ve vücudun alıştıktan sonra en fazla 500 kalori açlığı bırakarak devam et. Kalori açlığını arttırmaktan ziyade sana tavsiyem hayatındaki hareketi arttırman. Bu sayede verdiğin kilo çok olmasa bile dıştan görünüşün çok daha fazla fark eder. Ve çok daha sağlıklı olursun. Hedefine ulaşman dileği ile...
Merhabalar,
Tabi ki zayıflamanın üzerinde en temel etmen sağlık, dengeli beslenmek ve spor desteğidir. Fakat kalori açığı yarattığımızda yediklerimizin miktarının azalması ile birlikte bağışıklığımızın düşmemesi ve kabızlık yaşamamız için aynı zamanda beslenme ile alamadığımız değerleri desteklemek için gıda takviyeleri önem taşımakta. Bu noktada ise her zaman bir uzmandan yardım almakta fayda var.
Sevgilerimle
Kalori açlığında proteini vucut ağırlığının kg başına 2 gr olarak alsın. Yağıda vücut ağırlığının kg başına 1 gr gelecek şekilde makrolarını yaparsa ve bol yeşillik tüketirse ve kalori açlığını çok değil 200-300 kaloride tutarsa bence bir desteğe ihtiyacı olmaz. Karbonhidratı mevyelerden sebzelerden alırsa probiyotik ihtiyacıda vitamin ihtiyacıda kalmaz neticede profesyonel lig için uğraşmıyor arkadaşımız...
Yani senelerimi spora verdim isteyince kontrollü bir şekilde yapınca kesinlikle bu tür ultilere gerek olmadığını kendi üzerimde test ettim. Ha tabiki her kişi bir değildir. Ama ne yazıkki özellikle son zamanlarda bazı çok bildim diyetisyenlerinin spor hocalarının verdiği kişiye hiç uygun olmayan saçma sapan diyetler ve vücudunun evrimini kişinin bundan önceki beslenmesindeki bağırsak popülasyonunun adaptasyonu dikkate almadan verilen gıda takviyeleri doktor kontrolünde olmalı diye düşünüyorum çünkü bazı kişiler vücudundaki anormalliklerin alarm çaldığını çok geç fark edebiliyor. Ve ne yazık ki uzak çevremden bazı ölümlere bile şahit oldum. Yani uzun lafın kısası insanları bilinçsizce gıda takviyesi kullandırmaya özendirmeyelim.
Merhaba.
Ben gıda takviyesi kullanmıyorum. Yeme düzenimi sürekli değiştiriyorum. Bazen az yiyorum bazen çok. Genel olarak hareketli bir hayatım var ve çok hareketli bir insanım. Şu sıralar oturmak zorunda kalıyorum o ayrı mesele tabii. Saçlarım dökülüyor. Derim soyuluyor. Gıda takviyesi gerekli mi veya bu yaşadıklarımın stresle mi, yeme düzenimi sürekli değiştirmemle mi bir ilgisi var bilmiyorum. Gıda takviyeleri hakkında bir bilgim yok ama yazı paylaşırsanız zevkle okurum.
Cevap
21Cevap
Takviye sayılmaz ama D vitamini eksikliği olan kişilerin çok zor kilo verdiğini biliyorum.
Aynı zamanda omega3 ve 6 gibi yağ asitlerinin de yağ yakımını indüklediğini
biliyorum. Bu yüzden diyetlerimde eğer dışarıdan alımımı yetersiz görüyorsam kesinlikle takviye kapsüller kullanıyorum
Biliyorum ama ne olursa olsun sağlıklı, dengeli bir beslenmeyle daha çok verim alıyorsun... Gıda takviyesi alındığı zaman özellikle su ve yeşillik alımının arttırılması taraftarıyım, her türlü ek gıda kullandım, şu an multivitamin ve pre workout, arjinin kullanıyorum
Kolajen kullanmaya başladım bir kaç haftadır. 3 ay kullanım tavsiye edildi. SAçlarımda dökülme durdu, tırnaklarım harika görünüyor, cildim çok daha iyi durumda şimdiden ve enteresan şekilde tatlı isteğim kalmadı. Gayet memnunum durumdan.
Kilo alma amaçlı bir ara protein tozu kullanayım dedim. Ablam neredeyse olumsuz bütün makaleleri, araştırma yazılarını tek tek bulup masaya sürdü.
Daha da bir şey kullanmam ben.
Sağlıklı, dengeli ve düzenli beslenerek; porsiyon miktarlarını arttırarak kilo almak çok mümkün. Protein içeriği yüksek bir smoothie yapmak isterseniz protein tozu yerine sütün içerisine haşlanmış yumurta beyazı veya yağsız tuzsuz lor koymak kulağa çok hoş geliyor.
Özellikle korona döneminde bir multi vitamin, bir de C vitaminini düzenli olarak almaya başladım, yeterli mi bilmiyorum ama en azından psikolojik olarak iyi hissettirdiğini söyleyebilirim.
Biliyorum, yok öyle bir etki, dengesiz sagliksiz besinler yersen alirsin, saglikli bilincli beslenirsen almazsin ve sagliginin bozulmasinida bir yere kadar önleyebilirsin
Karnitin falan var ama genel olarak hiç biri bir kafein değil , kahve asıl mesele. Tabi %0,1 etkili boğazı tutmadıktan sonra önemsiz , inşallah 100 alırım sorudan
L-carnitine, Koenzim Q10, E vitamini, c vitamini vs az sayıda gıda takviyeleri zayıflatır ama kapsam çoğaltılabilşr ywşil çay ekstresi, zerdeçal ekstratı vs
vitamin kapsüllerine karşı bir ilgim var içmeye bayılıyorum nedense 😀 biotin ve kolojen kapsül alıcam şimdide
Bu takviyeleri kendi kararınız ile almaktansa muhakkak bir uzmana danışmanızı tavsiye ederim :)
teşekkürler 😊
Doktorun kendi kullandigi birsey var aslinda onerdi ama almadim
Doktorlar tavsiye etmediği sürece gıda takviyesi kullanmaya pek sıcak bakmıyorum.
Kendi bitkisel karışımlarım. Pharmaton Supradyn vs vs
Ben de güvenilir gıda takviyesi kullaniyodum kilo da verdiriyodu üstelik.
Ama ailem ve doktorlar kullanma şu salak salak şeyleri diyodu. Doktorlar da bizzat bu cümleyi kullaniyodu.
Emin misiniz?
Bilmiyordum hangi gıda takviyesi genelde zayıflamaya yardımcı dir
İnanmayın böyle seylere. Bunlar para tuzagi.. Diyet yapmak aç kalmak degil.. neden kilo alıyoruz ; kötu beslenme, hareketsizlik.. Eger hareket eder sağlıklı beslenirsek Zaten diyet diye bisey olmaz...
Zayıflamak için hangi gida takviyelerini kullanmalıyız Zehra hanım yorumlarınız benim için değerlidir. teşekkürler
hiç bi işe yaradıkları tamamen palavra haftalardır kullanıyorum faydası olsaydı benim üzerimde olurdu
Mrbaa ben 55 kiloyu kesmiyorum nası kilo almam lazim
L-carnitin, cla gibi ürünler yağ yakmada yardımcı olan iyi ürünlerdir
Sadece D vitamini takviyesi alıyorum
kullanmıyorum ve kullanmayıda doğru bulmuyorum🖖🏼
Tek takviyemiz boğazımız 😂
Zerdeçal müthiş bir bitki, kesinlikle öneririm.
Gıda takviyeleri bence zararlı
Tam tersi bana kilo aldırdı
hiç gıda takviyesi kullanmadım
tavsiye ettiğiniz gida takviyeleri nelerdir
Tavsiye ettiğim gıda takviyeleri kişinin kan değerlerine ve beslenme düzenine göre değişmekte. Ama salgın döneminde bağışıklığımızı güçlendirmek adına muhakkak propolis ve multivitamin kullanımını öneririm. Yine hem bağışıklık hemde sindirim sistemimizin sağlığı için probiyotik önem taşımakta. Daha ayrıntılı bilgi için dilerseniz bizlere ulaşabilirsiniz.
instagram.com/zehrabora?igshid=vdcn9eukicv8
hic kullanmam
güzel
Venatura
Çok tatlısın
Biliyorum
Biliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?