Öncelikle merhaba arkadaşlar
2 ay öncesine kadar 59-62 kilo arasında gidip geliyordum.. son 2 ayda kötü bir dönemden geçtim ve bu süreç içerisinde çokta farkında olmadan bilinçsizce kilo verdim. şu an 52.3 kiloyum ve belimi biraz daha inceltip hafif karın kası yapmak istiyorum (*sıkılaştırmak ve daha güzel durması için). Ne tür egzersizler yapmamı önerirsiniz? veya bu süreçte neler yemeli/yememeli?
Göğüs: 87
Bel: 63
Basen: 89
Boy/Kilo: 1.60, 52.3
Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim 🧡
2 ay öncesine kadar 59-62 kilo arasında gidip geliyordum.. son 2 ayda kötü bir dönemden geçtim ve bu süreç içerisinde çokta farkında olmadan bilinçsizce kilo verdim. şu an 52.3 kiloyum ve belimi biraz daha inceltip hafif karın kası yapmak istiyorum (*sıkılaştırmak ve daha güzel durması için). Ne tür egzersizler yapmamı önerirsiniz? veya bu süreçte neler yemeli/yememeli?
Göğüs: 87
Bel: 63
Basen: 89
Boy/Kilo: 1.60, 52.3
Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim 🧡
Merhabalar,
https://www.youtube.com/embed/69v7qJD7iMYhttps://www.youtube.com/embed/i1LMeKYzHWcÖncelikle bölgesel olarak incelme mümkün olmasa da doğru egzersizler ile bu bölgeyi şekillendirebilirsiniz ve yağ kaybı yaşadıysanız karın kaslarını daha belirgin hale getirmeniz kolaylaşacaktır.
Karın kasları tüm insanlarda mevcuttur ama üst bölgesi yağ ile kaplı olduğu sürece onları görünür hale getiremeyiz. Yağ ve kilo kaybı sizin durumunuzda negatif bir durumdan gerçekleşse de bunu şimdi avantaja çevirebilirsiniz.
İlk önerim beslenme alışkanlıklarınızı değiştirdiyseniz eski alışkanlıklarınıza kesinlikle dönmeyin çünkü böyle süreçlerinden ardından eski düzene dönmek verdiğiniz kiloyu daha fazlası ile geri almanıza sebep olabilir.
İçtiğiniz su miktarını arttırın bununla birlikte düzenli olarak haftanın 2-3 günü egzersiz yaparak kas kazanabilir ve kaslı bir karına sahip olabilirsiniz. Egzersiz önerisi olarak sizinle kendi kanalımın karın ve bel videolarından paylaşıyorum ama unutmayın bu süreçte önemli olan egzersizi 1-2 kere yapmak değil düzenli olarak devam etmek olacaktır.
Sevgiler...