Selam. Ben spor antranörüyüm. Boks ve fitnes. Sabahlar koşudan sonra en az 3 mekik hareketini üst, orta, alt olarak 3 set 10 tekrar şeklinde yap bir ay içinde farkı gör
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu yıl spor salonuna gidemiyorum. Koşu da yapamam evde kardiyo egzersizleri yapayım o halde
ben karın kasları için ağırlık çalışmıyorum, mekik ve başka egzersizler yapıyorum ağırlık kaldırmadan, mesela yerde dirseklerinin üstünde durabilirsin 30 sn boyunca, bunu 3 set boyunca yapabilirsin şınav çekerken karnını sıkabilirsin, bu da güzel. normal düz mekik çek, sonra yere oturup, kendini biraz geriye götür, sağa ve sola dönerek karnını çalıştırmış olursun yere uzan, bacaklarını kaldırıp indir. yere uzan, bacaklarını dizinden tut ve kendine doğru çekerken baş kısmını da mekik çeker gibi kaldır, karnını baya bir yakar, çok etkili :)
ayrıca aynı bölge egzersizini aralıklı yap, yani 1 gün ara ver bugün karın çalıştıysan yarın değil diğer gün çalışırsan etkili olur kasların dinlenmeye de ihtiyacı var, sorun olursan dm den yzabilirsin
ağırlığa gerek yok, vücut ağırlığınla vücudundaki bütün bölgeleri çalıştırabilirsin :) karın içinde gereken şeyleri anlattım, anlamadığın yeri sorabilirsin dmden ulaşır mısın merak ettim bu sporcu kızı :D ve 4 günde 1 değil de, 3 günde 1 yaparsan sonuca daha hızlı ulaşırsın, atıyorum bugün yaptıysan 2 gün ara ver, diğer gün yap, 3 gün biraz fazla oluyor zaten karın egzersizi çok sürmez, 15-20 dk maks. :)
En İyi Cevaplar