Arkadaşlar bir süredir düzenli spor yapıyorum son zamanlarda şınav ve mekiğe ağırlık verdim kollarım omuzlarım sabah uyandığımda aşırı derecede ağrıyor işe geliyorum kolumu kaldıramıyorum resmen ayaklarım da sıkıntı yok ama kollarım çok kötü normal mi bu durum?
ağrı derken neyi kassediyorun onu iyi tanımlamak gerekir... dayanılmaz, sürekli ve günlük hayat akışını bozan türdense yanlış bir şeyler var demektir ama tatlı bir yorğgunluk, sızlama şeklindeyse ılık bir duş, tabanı sert bir yataga uzanarak dinlenmek insana kendisini iyi hissettirir. Bunu yapmanı önererim...
İnsanlar spora yanlış başlıyor. Fitness eğitmeni olarak sana şunları diyeyim. İlk başta yürüyüş ile başla, daha sonra basit egzersizler yap daha daha sonrasında şınavdır mekiktir bu tarz olaylara geç hemen bunlarla baslama eğer yeniysen. Vücut alışık değil. Ayrıca bu tarz hareketleri yaptıktan sonra çok yorulduysan ve ya ağrı var genelde gelişiyorum, hep böyle devam edeyim mantığı vardır ancak bu yanlış. Senin o hareketleri yaptıktan sonra nefes nefese kalmaman, ağrı olmaması lazım. Tam anlamıyla gelişme o zaman olur. Yukarıda yazdığım gibi yavaş yavaş başla.
Bu mantık da yanlış haftanın 7 günü yapılmaz, yapılamaz. Vücut gelistirmecilerin bile off günleri var, cheat day dedikleri gun var. Yanlış yapiyosun, vücudun dinlenmeye ihtiyacı var. Mesela koşmak bile yararlı birşey değil zararlı. Onun için zamana böl, off günlerin olsun, yavaş yavaş başla. Alıştır vücudu. Birden başlama hiç birşeye.
Burda sorunun cevabını kendin vermişsin "haftanın 7 günü" diye. Haftada iki gün ara vermen gerekiyor. Eğer ara veremezsen de örneğin 1 saat yapıyorsan yarıya düşür 30 dk yapıyorsan 15 dk 15 dk yapıyorsan 7 dk ya gibi kaslarının dinlenmeye ihtiyacı var!
Ben teşekkür ederim diğer kızlar gibi fikir almak için soru sorup cevaben fikrimizi aldıktan sonra beğenmeyip bide üstüne hesap sorar gibi ve sanki hanımefendi için fikirlerimiz varmış da ve vermek zorundaymışız gibi davranmadığınız için. Affınıza sığınarak yazdım. Yanlış anlaşılmasın lütfen sizin gibi düşünceli, teşekkür etmesini bilen hanımefendiler azaldı sitemim bunadır.
Antrenman şiddeti ile beslenmen doğru orantıda değil demektir Eğer böyle söylediğin gibi bir ağrı varsa Antrenman sonrası 5 gram glutamin çabuk toparlanmana yardımcı olur.
evet normal acı yoksa gelişim yok derler. acıyı azaltmak için potasyum zengini besinler tüket mesela muz. suplement kullanıyorsan bcaa tavsiye ederim yok kullanmıyorum dersen vucut direncinin düşmemesi için mineral yönünden zengin gıdalar al. ha birde aktif dinlenme yap yani kolum bacağım ağrıor diye hareket etmekten kaçınırsan daha çok ağrır
Brom 3 kusurdur senedir düzenli spor yapalım ve birazdan antrenmana giricem emin ol bügün girdiğim kas gruplarının acısını 2 gün yasiycam. . eger ağrı yoksa sıkıntı. . kesinlikle haraketi düzgün ve nizami yapmadiginin isaretidir. . set ve tekrar sayılarını artırmaya çalış.. (mekik ve sınav için sadece) yani karın bel kalça bolgerinde sınırları zorla ve terlemeye calis
Normal normal ağırlıktan dolayı vücutta bazı noktalar ağrıyacak 1 hafta içinde eser kalmaz hic birinden.. yok mu bunu bilen kimsen ona sorsaydin be canım 😊
Alıştıktan sonra başlardaki ağrı olmaz. Alistikca ağrımaz ama yine de alıştıktan sonra da dengesiz spor vücudu yorar. yani spor eğitmeni de olsan fazla zorlarsan kendini muhakak ağrılar ortaya çıkar.
Kas lar ham oldugu icin oluyor o zamanla gecer bende 3 gun dur spor yapiyorum karnim gogusleeim bacaklarim her yerim agriyor 2 gun spora ara beeip kaslarin iyileşmesini bekleyip sonra spora devam edersen etkisini gorursun
Vücudun hamlamış ondan bu sabah kolunu kaldıramama durumu, ağrı olması sevindirici birşey senin adına neden dersen kasların çalışıyor yani yaptığın spor vücudun'a etki ediyor.
Bir zamana kadar evet ağzılar oluyo ama beden alışınca bağımlılık yapıyo spor yaptıkça yapası geliyo insanın. :) Yeniden başlıcam ama vakit olmuyo işten güçten