Kana en hızlı karışan, tadı da güzel olan, en azından kötü olmayan hangi shake tarifleri biliyorsunuz? Lütfen sadece konuyla alakalı bilgisi olanlar yorum yazsın. Bilgisi olmayan zarganalar yorum yazmasın. Mesela lor peyniri, yoğurt, yulaf bunları karıştırsam. 700 kalorilik bir shake yapsam. Spor sonrası hemen içsem, vücut geliştirmenin hemen sonrasındaki 1 saatlik fırsat çemberi içinde, kas yıkımını ne kadar minimize eder?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Gym e gidenler için protein tozsuz shake alternatifleri?
Süt, yulaf, toz haline getirilmiş ceviz, muz, yumurta, az seker ve protein cikolatalari varya ondan blender ile karistirip icebilirsin eger istersen hepsinden ne kadar konmasi gerektigini de yazarim
Öncelikle yorumun için saol. Ama benim sorum bambaşka bir şeydi. Neleri katacağımı biliyorum da, ben onu sormadım. Ayrıca şeker kullanmam asla. Şeker, tuz vs bunlar zararlı. Ayrıca kas yapımına da zararı var. Basit karbonhidratlar desen tamam. Meyve şekeri vs bunlar gerekli. Ama rafine şeker kullanmam asla.
Neyse mevzu bu deği. Benim sorduğum soru: kana en hızlı karışan protein tipi. Normalde whey proteini 38 dakika civarı kana karışıyor. Yani gym i yaptın. Sonra 1 saat sonra kaslarda bir çok yıkım oluyor. Kazanımların büyük bir kısmı boşa gidiyor. O yüzden gym den hemen sonra bir shake içilmeli. Protein hızlıca kana geçmeli ki. Ordan kaslara etki etsin ve kas kayıpları çok yaşanmasın. Normalde doğal proteinlerin, yani işlenmemiş proteinlerin kasa ulaşma süresi uzundur whey e göre. Ama bildiğim kadarıyla lor daha kısa. Zaten whey de lor ve sütten yapılıyor.
Daha kısa olan bir şey var mı? Ve lor kaç dakika da kana karışıyor vs bunları sormak istedim. Ama soruma cevap olmamış pek?
Neyse yorumun için çok saol yine de. Bu KS sorularımı öne çıkarmıyor. Başka bir soru sordum biraz önce, 1 tane yorum geldi sadece yine. Bence bilerek böyle yapıyorlar anti feminist olduğum için. Siteyi kullanamayım ki, siteden sıkılıp gideyim diye yapıyorlar. Zaten biraz sonra başka bir sosyal medya sitesinde soracağım soruyu. Bu site feminizm propagandası yapma dışında hiçbir faaliyet göstermeyen bir site haline geldi.
Simdi dostum bu konunun ve sorinun feminizmle uzaktan yakindan alakasi yok. Ve sanmiyorumki adminler bilerek sirf senin gitmen icin ugrassinlar. Yani kuruntudan ibaret bunlar. Evet bazi sorular hoc gorus almiyo ama sacma sorilar onlarca cevap aliyor bu insanlarin siteyi eglence olarak kullandiklarini gervekten yardima ihtiyaci olan insanlarin pek takilmadigi bir site olmadigini gosteriyor. Soruna gelirsek, spor egitmeninin sana hazirlayacagi ozel programi kullanmani tavsiye ederim o soyler sana hangisi iyi veya degil. Ya da vucudunu guzel buldugun sporcu birine sor neyle beslendigini en iyi onlar soyler bu siteden sana fayda yok gordugun gibi.
Haklısın teşekkürler yorumun için. Ama bu konunun feminizmle alakası var. Çünkü ben maskülistim, ve feminizme karşıyım. Sitedeki adminler, fenomenler vs bunu biliyor genelde. Ve sitedeki anti feministleri sevmiyorlar. Mesela ben bir ara fenomen olmaya çalıştım. Her konum müthişti, vitrinlik konulardı. Ama 3-5 konu süer seçildikten sonra duruyordu. Yani fenomen yapmıyorlardı beni. Ve bu sorunu tek yaşayan da ben değilim. Fenomen olamayan biri, görüşleri nedeniyle. Başka bir hesap açtı ve çok kısa sürede fenomen oldu. Bu fenomenlik mevzusu da buna benziyor. Feministler maskülistlerden nefret ederler, maskülistler de feministlerden. Bir insan sevmediği birinin konularını öne çıkarmaz. Site istediği konuları öne çıkarıp, istediklerini geri çekebiliyor. Adminlerin bu yetkisi var ve bunu zaten sürekli yapıyorlar. Onlar ne isterse, vitrinde o oluyor, popüler olan o oluyor. Bir sorunun çok öne çıkması için vitrine konulması ya da süper seçilmesi gerekmiyor. Öne çıkarma diye bir şey de var. Sitenin çalışma şekli çok karmaşık. Ben az çok bildiğim için neden böyle olduğunu anlayabiliyorum. Bunun kuruntu ile bir alakası yok. Sistemi adminler yönetiyor. Ve bu adminler için 2 saniyelik iş.
Neyse bu f*minizm konusunu tartışmayalım. Yorum yaptığın için teşekkürler. Konu burda kalsın. Zaten bu konuyu kaldıracağım. 1 yorumluk konunun bir anlamı yok, internette durmasının önemi de yok. 24 saat sonra sileceğim konuyu. Başka bir sosyal medya sitesinde açarım böyle bir konu. KS feminizmden başka bir soruyu öne çıkarmaz.
Ne feminizmmis arkadas. Ben de feminizme karsiyim. Kadinla erkek esitligini birakip kadinlari tanri yapmaua erkekleri ezmeye calisan bir toplumu sevmiyorum. Ayrica boyle bir sitede fenomen olmussun olmamissin bence bir onemi yok alacagin sadece bir fenomen yazisi bunun icin aylarca ugrasmana deger mi bence degmez. Basarilar dilerim iyi gunler.
"Ben de feminizme karsiyim. Kadinla erkek esitligini birakip kadinlari tanri yapmaua erkekleri ezmeye calisan bir toplumu sevmiyorum." Bu güzel cümlelerin için çoook teşekkürler. ❤❤ İşte böyle düşünen kızları çooook seviyorum. İyi ki varsın. Şu an sana olan sempatim 1 se 10 oldu :) Cinsiyet eşitliğine evet, feminizme hayır. Erkek sorunları da önemlidir. Bunlarla da ilgilenilmeli. Senin gibi düşünen kızları çok seviyorum. Çok tatlı ve masum geliyorlar. İyi ki senin gibi kızlar varlar.
Evet fenomen olmayı düşünmüyorum zaten artık. Umurumda bile değil. Yorumun için teşekkürler. Shake hakkında yazdıklarına dair sormak istediğim bir şey olursa mesajdan sorabilirim sana. Ya da senin eklemek istediğin, öğrendiğin bir şey olursa yeni güzel, lezzetli bir shake tarifi benimle paylaşabilirsin. Değerli yorumun için çok teşekkürler. 👍
Bu arada yulaf ve muzu shake içinde kullanıyorum genelde. Çok lezzetli oluyor. Muzun zaten tadı harika. Spor sonrası karbonhidrat ihtiyacını karşılıyor, çünkü kaslarda glikojen depolarının dolması gerekiyor. Yulaf zaten çok besleyici ve kaliteli protein içeriyor. Süt yerine yoğurdu tercih ederim. Bir de lor peyniri kullanacağım işte tamamdır. ))
Valla ben spordan anlamam da kardesim sporcu, onun hocasi boyle listeleyip veriyordu hangi protein daha iyi falan diye onsan kalmisti aklimda. Geldiginde ona bidaha sorarim su an askerde bir kac gune gelicek insallah sabır et yazarim😅
Normal cikolata yerine bitter ya da dedigim gibi protein cikolatalari kullanmalisin onlar dogal sekerle yapiliyor hayvanlarin degerli organlarindan falan dana bobregi vs gibi.
En İyi Cevaplar