Şöyle bir gerçek var ; Beşiktaşlılar ilk 45 dakika zevkten dört köşe olup tarihi fark mı hayal edip 4. golü beklerken, Fenerbahçeliler tarihi bir hezimete hazırlanır gibi 4. golü yemekten korkuyordu. İkinci yarı Fenerbahçeliler son 45 dakika zevkten dört köşe olup tarihi geri dönüşü hayal edip 4. golü beklerken, Beşiktaşlılar tarihi bir rezalete hazırlanır gibi 4. gölü yemekten korkuyordu. Uzun süre akıllardan çıkmayacak bir derbiydi gerçekten seyir keyfide çok keyifli bir derbiydi. Eleştiri ve tarafçılık kısmını bırakıp 90 dakikanın keyfini çıkaran objektif bir spor sever olarak yorumumu bırakıyorum buraya
Tabi, Futbol bu her şey olabilir. Önemli olan renkleri sevmek, onlara aşık olmaktır. Ben yine Beşiktaş'a aşığım ve asla da vazgeçmeyeceğim 😊 İki sene önce Avrupa'da Kiev'den 6 yedikten sonra ertesi gün Beşiktaş atkımla sokağa çıktım ben. Futbol bu, her sene farklı olur. Zaman gelir o alır, zaman gelir o alır... Tekrardan Tebrikler Arkadaşlar...
Hangi takım 3-0 dan sonra 3-3 yapar, hemde vodofonparkta hemde 16. sıradayken. işte bunun nedeni fenerbahçenin mazisinde kökünde bu durumun olması var, beşiktaş 3-0 öndeyken galatasaray yapabilir miydi? ya da başakşehir. Tarihine bakın fenerin.4-3 te olabilirdi. Fenerbahçe futbol takımı çok enteresan bir takımdır, sadece bugün değil geçmiştede, ligde büyük maçlarda yenilmemiş, ve sadece 5 galibiyeti olan takım. Gerçek fener işte bu, eğer fener oynasın hiçbir takım feneri yenemez, uefa kupasıda dahil.
Bu ülkede iki büyük takım ve tek derbi vardır. Fenerbahçe ve Galatasaray. Bak bir gs taraftarı der ki en büyük takım ülkede gs ya tamam kabul etmem ama derim ki bu onun tuttuğu takım ve büyük takım. Ben de fener için derim aynısını. Ama bjk kim. Bjk ile başakşehir arasında bir fark yok. 1 2 3 yıl oynar. Sonra 15 yıl yok.
Fenerbahçe büyük takım olduğundan senelerdir Şampiyonlar ligine gidiyor değil mi? Ne kadar küçük bir takım olduğunu Zenit maçında gösterdi. Bugünkü maç Fenerin hakkıydı, hatta Fenerbahçe 4'ü atsın diye çok dua ettim. Ama siz çok iyisiniz diye değil, Beşiktaş ikinci yarı PTT liginde oynanmayacak topu oynadığı için. Aynı şehirin takımları arasında oynanan her maç derbidir. Beşiktaş ile Başakşehir'i kıyaslayarak futbol konusunda ne kadar kıt bilgiye sahip olduğunuz belli oluyor. Saçma sapan yorumlarla maça gölge düşürmeyin.
Bak büyük takım olmak şimdi ile olmaz. Geçmiş ile olur. He güçlü takım şimdi ile olur. Fener zaten zayıf şu an. Fenere iyi demedim yani. Bjk yi aşağıladım :) ben suanda fenerbahçenin halinden utanıyorum bu takım nasıl efsaneler görmüşken şimdi nasıl futbolcuların eline kaldı.
Dostum ben Fenerbahçeye küçük demedim ama Türkiye'de büyük takım diye bir şey yok. Galatasaray en köklü kulüp ama Avrupa'da pek bir başarımız yok. İngiltere'de alt liglerde sürünen Ipswich Town'un bile kupası var. Beğenmediğin Parma 'nın bile iki kupası var. Bunlar kendini Avrupa Fatihi ilan ediyorlar mı? Türkiye' de büyük takım yok. Birbirine denk takımlar var. Beşiktaş kadrosu çok yaşlı olduğu için 90 dakikayı çıkaramıyor, rehavette olunca skor çok normal. Kutluyorum Fenerbahçe'yi ama rakibi aşağılamak doğru değil. Saygı duymak önemli bir unsur.
Ya dünyada büyük demedim ülke içinde. Bjk yi aşağılama sebebim tamamen belli 3 0 açtığın ilk yarıyı devam ettirip kazanamıyorsan rezil durumdasındır. Yaşla alakası olabilir ama kuytta yaşlıydı fenerde iken ama 3 adamlık koşuyordu.
Dostum komple takım yaşlı.( Adriano, Gökhan, Atiba, Burak, Quaresma) İlk yarıda çok etkili iken ikinci yarıda yoktular. Fenerbahçe finansal olarak bizden iyi olduğu için etkili isimler transfer etti. En büyük eksiklik oyuncularınız çok maç seçiyor ve bu durum sizi alt basamaklara itiyor. Onun harici şu kadro normal şartlarda 10 puan farkla lider olur.
Ya avrupa hayal bizim zaten ekonomik olarak kısıtlamalara takılmamalı takım. Bjk kadro yenilemeli zaten yaşlı gerçektende. Ama aldığımız adamlar 1 2 milyon
Fenerbahçe oynamıyor gerçekten. Biraz Cocu'nun olumsuz etkisi diye düşünüyorum. Ama transferler kötü değil. Özellikle Slimani ve Soldado hiç kötü değil. Herhalde onların şansı Hasan Ali'ye gitmiş. Her maç ya efsane gol atıyor ya da orta açıyor
Nietzsche der ki: Korkarak yaşıyorsanız yalnızca hayatı seyredersiniz. İlk yarı Fenerbahçe korkaktı ve seyretti, ikinci yarı Beşiktaş. Futbol adına güzel maçtı.
Güzel maçti Gsnin yakasindan bir takim nerdeyse düştü. Galatasarayli olarak güzel maçti fenerin kaybedecek bir şeyi yoktu Bjk nin lig yarişini sürdürebilmesi için bu maçi almasi lazimdi bence psikolojikmen baski altindadilar o yüzden böyle olduğu taraftariyim.
Bu maç Fenerbahçe'nin hakkıydı, Zenit deplasmanında da ne kadar iyi bir pas takımı olduğunu kanıtladı.
Dirar Fenerbahçe de geçen seneden beri ruhunu veriyor, bu adam senelerce bu takıma hizmet etmeli. Maçın hakkı 3-4 Diz çöktüremeyecek ne aslan ne kartal.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
futbol bu :) ilk yarı harika oynadı beşiktaş. İkinci yarı fenerbahçe motive olmuş çıktı sahaya. Üstüne taraftarın fenerbahçe kümeye lafları ile iyice motive oldular. Yetmedi 32bin kişiyi susturan 1500 fenerbahçeli taraftarın sesini duydu futbolcular. İnanç hırs sonucu iyi oynamaya başladılar. Tüm bunlar yetmedi Beşiktaş fenerbahçenin top çevirmesine izin verdi. Zenit maçında da gördüğümüz gibi fenerbahçe top çevirir ise gol atar. Topla oynama yüzdelerine bakarsan fenerbahçenin üstünlüğünü görürsün. Sonuç olarak fenerbahçenin galip gelmesi içten bile değildi ama maç hakkı olan beraberlikle bitti :)
Fenerli arkadaşlara sadece şunları söylemek istiyorum...
15. sıralardan sesiniz duyulmuyor BİR. Takımı için böylesine ağlayacak kadar taraftara acaba sahip misiniz? Takımınıza bu kadar yürekten bağlı mısınız? İKİ. 15. sıradaki fenerbahçenin aldığı beraberliğe bu kadar sevinmesi sadece BEŞİKTAŞ'ın büyüklüğünü gösterir ÜÇ. 3. sıradaki BEŞİKTAŞ'la ilgileneceğinize ne yapıp edip 3 puan alın küme düşmemeye çalışın bu da DÖRT.
@Sipruss Futbol yüzünden tartışmaları hiç sevmiyorum fakat cevap vermek istiyorum. Kimin kazanacağı hiç belli olmazdı. Fener kadar BEŞİKTAŞ da gole çok yaklaştı. Maç berabere bitmiş ayrıca asıl sizin utanmanız gerek 1 puana bu kadar sevindiğiniz için.
Biz çok şükür Beşiktaşlıyız. Bu takımı tutmak onurdur, şereftir, değeri parayla ve kupayla ölçülmez. Yer geldi alnımızın akıyla 8 gol de yedik. Ama asla Beşiktaşlıyım demekten utanmadık. Kendi stadımızı yakmadık. Sahaya inip kaybettiğimiz şampiyonluğa sevinmedik. Son 15 yılda en fazla puanı biz getirdik. Son sözümüz her daim Beşiktaş deyip geçtik. Şimdi oldu mu cikcik bey?
hala beraberlik diyosunuz bak kendi sahanda. fenerbahcenin 500 tane tataftari yok saysan bile. 3 . sifir ondesin. nerdeyse adamlar 4 uc yapacak gol yemeyelim mac bitsin diye dua edenleri gordum hadi inkar et jdndnd 40 bin kisinin onunde adamlar 3 sifirdan 3 . uc yaomis niye sevinmeyelim hdndhd 😂 . siz daha dune kadar yoktunuz. serefli ucunculukler. bak layik oldugunuz yerdesini? gene jdjfjfn.2 yillik takimsiniz bak.. ne cabuk unuttunuz menemen yediginiz gunleri fjfjfjjfnff ayrica bizde takimimizin arkasindayiz kume dusse bile allahina kadar. 😉
@Nuraurabomb Hadi sana da cevap vereyim dişi fenevli. Bir sen eksiktin zaten.
Daha düne kadar yoktuk, geçtiğimiz 2015-2016 ve 2016-2017 yıllarında 2 sene üst üste biz şampiyon olduk. Evet daha düne kadar yoktuk, Avrupa'da bir tane Türk takımı kalmazken biz gruptan lider çıktık. Leipzig'i eledik, Zenit'i eledik.. Evet yoktuk tabi, Avrupa grubunda tüm rakiplerimizden daha fazla puan topladık. Evet, düne kadar yoktuk, son 15 yılda Avrupa'dan Türkiye'ye en çok puanı biz getirdik. Evet 2006 yılında da biz yoktuk ama Türkiye kupanızı elinizden aldık.. Evet yoktuk çünkü gfb bütün bestelerini ÇARŞI'dan esinleniyor, yani bizden çalıyor. 2 yıllık takımız evet sizden de 4 yaş büyüğüz. Bu örnekler saymakla bitmez. Bizim hakettiğimiz yeri Allah bilir ama sizin hak ettiğiniz yere gitmenize çoook az kaldı... Çok az...
Senin dediğin gibiyse durum Beşiktaş için daha da vahim olur. Kendi evinizde, küme düşmemeye oynayan takımdan 3 0 öndeyken 3 3 yaptırmaya utanmadınız mı kardeşim? 😂😂 Valla istediğin kadar krndini avutmaya çalış farketmez ben bugün maç daha bitmeden kahveden uzaklaşan 10larca suratı beş karış Beşiktaş taraftarı gördüm sen istediğini söyle bu gözler bunları gördü 😂😂
Başka takımları aşağılayarak ya ad işte taraftarına falan bayağı yakıştırmalar yaparak mı saygılı spor taraftarı olunuyor? Bence bu şiddet ve provokasyon içerikli görüşler yerine daha normal konuşulmalı. Sıra bu sene önemli olabilir ama bakarsan Fenerbahçe BJK'den büyük bir takımdır hem taraftarı olarak hem tarihi başarısı olarak. Sen küçümseyince küçük olmadığı gibi, bir de komik yani. Olana yok demek biraz enteresan. Bence daha düşük tansiyonlu görüşler paylaşmak lazım.
@pentin Bunun tek açıklaması Fenerbahçe maça iyi başlayamadı, Beşiktaş 3 0 öne geçti.. Ama küçümsediler ve tap çevirmeye çalıştılar derken 3 1, 3 2, 3 3 oldu.. 3 0 dan 3 3 olunca ne saygı kaldı ne de sevgi kaldı..
Gayet guzel bir derbi oldu. Fenerbahceli olarak bulundugumuz durum hic hos degil. Bu tabiiki motive eder ama Fenerbahce bunlara bagli yasayan bir takim degildir. Besiktas iyi oynarken Senol Gunes sayesinde kotu oynamaya basladi. Bu adam besiktasa zarar vermeye basladi kanimca. Aglayan cocukla alay eden zuppeler yok fenerin halineymis, yok macin sonunu bildigi icinmis gidin b*kunuzla oynayin
Maç bitti, iki takım oyuncuları güzel bir şekilde birbirini tebrik edip forma değiştirdi. ilk yarı fenerli kuzenle dalga geçtim, maç sonu da o benle... beraber güldük eğlendik. Bunlar hoşuma gitti... Sonuçta biz Beşiktaş olarak derbi beraberliğine üzüldük, Fenerbahçe de derbi beraberliğine sevindi. Ne diyim; Kartalıma ilk 3-4’te kalması için Fener’e de kümede kalması için başarılar dilerim 😊🤚🏻
Galatasaraylıyım maçı izlemedim ama Fenerbahçe Beşiktaşla olan bir maçta son dönemde yaşadığı şeylere rağmen berabere kalabiliyorsa hatta 3 gol atabiliyorsa helal olsun Fenerbahçeye. Ya gerçekten çok çalıştılar iddialı geliyorlar ya da Beşiktaş zaten Fenerbahçe ne takımlara yenildi bu maçı her türlü kaybeder rahatlığıyla çıktı o yüzden 3 gol yedi.
Bana bir takimi bu kadar büyütmek doğru gelmiyor cunku arka planda inan neler döndüğünü hic birimiz bilmiyoruz. Nasil olmus ne yapilmis bilmiyorum tabiki ama koyu bir Galatasaraylı olarak tebrik ediyorum tüm Fenerbahçelileri
Ben arka planda bir şeylerin döndüğünü sanmıyorum Fenerbahçe aynı şeyi 2/0 geride iken Galatasaray'ada yaptı çünkü Fenerbahçe ne kadar kötü olursa olsun büyük maçları her zaman oynuyor bu benim kişisel görüşüm
Daha bir kaç gün öncesinden herkes diyordu Beşiktaş Fenerbahçe'ye top göstermez sahadan siler hatta bazı yorumcular Beşiktaş lehine 3/0-4/0-5/0-6/0 kazanır diyorlardı çünkü koskoca Türkiye'de gerçekten fenerbahçe düşmanlığı var bunu kimse inkar etmesin
İsmin kaan mi bilmiyorum ama bak kaancim ben burada seninle bu mac hakkinda tartisamam çünkü ben Galatasarayliyim senin takiminla veya Beşiktaş ile alakali mukemmel bilgilerim yok oyle veya degil diyemem ya da bir sey desem zaten kendi takimimi savunan bir gorus sunacagim bunun da bu macla hic bir ilgisi yok.. maci izlemedim takimini tebrik ederim Beşiktaş kolay bir takım değil çünkü umarim yine eski konumuna gelir.
şu an Türkiye'de Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu durumdan faydalanıp prim yapan o kadar çok insan var ki Fenerbahçe'nin herkese gereken cevabı bu gece sahada verdiğini düşünüyorum küme düşer diyorlar aylardır bunu konuşarak reyting yapıyorlar bu bile Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir kulüp olduğunun en büyük göstergesidir varsın düşsün ben Fenerbahçe'yi başarılı olduğunda ne kadar savunuyorsam başarısızlığını da kabulleniyorum çünkü ben Fenerbahçe'ye aşığım gurur duyuyorum Fenerbahçe'li olmaktan
Tamam ben de tebrik ettim aşağıdaki yorumlara bak takimina sallayan varsa eger onlara yaz bunlari bana degil teşekkür ederim aşkını bana anlattığın için ama benim icin cok onemli bir bilgi degil anlatabildim mi?
Pınar hanım kusuruma bakma kendini bilmezin birisi gelmiş eziklikten söz ediyor hiç kimse kusuruma bakmasın ama ezik diye yerden yere vurulan takım en kötü haliyle bile bazılarını böyle düşünmeye itiyorsa buda Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir kulüp olduğunun en büyük göstergesidir üzerine alınma pınar hanım lütfen
Dün gece 12 de yastığa kafamı koyup yarım saat boyunca kalp atış ritmimin düzelmesini bekledim uyumak için maçın özeti şudur ki Fener bak kardeşim burası bizim ev ilk yarı biz oynayalım zaten bu sene bitmissiniz siz bir müsade edin fener de cevap olarak: Tamamdır bro ilk yarı takılırız biz siz oyununuza bakın ikinci yarı da siz dinlenirsiniz biz oynarız ısınmış oluru hem hava soğuk dediler İLK YARİ SONUCU BJK 3-0 FB MAC SONUCU BJK 3-3 FB
Bir fenerbahçe li olarak Sadece 2 yarı oynadığı oyun ile özellikle M. Valbuena ile A. Ayew girmesi oyuna renk kattı Sadece beşiktaş maçında çok çok iyi oynadılar Geri kalan lig oyunlarına yorum aticak olursam BERBATTTTTTT REZILLIK DUYGU FELÇİ geçiriyoruz
iddaalar yattı. feberbahce takımının ve taraftarınin ne kadar dengesiz olduğunu bir kere daha anladılar korkun bizden. maç 90 dakika bunu sakın unutma. kendinide ilk dakikalardan yorma. fazladan bir tane daha derbi tecrübesi yaşayan bir futbolcusu olsaydı fenerbahçenin tarihteki konuşulan sınırlı satıdaki maçlardan birini konuşüyor olacaktık
ilginç bir maç oldu.. ikinci yarı ersun hoca farkını ortaya koydu.. ayrıca fenerbahçe hafta içi avrupadan elendiği için maça demoralize çıktı... hafta içi eleseydik bu maçın havası farklı olurdu
3-0'dan sonra 4...4... diye fark çığlığı atarsan, 12 dakikada 3 gol atıp sana sahanda besmele çektirirler. Gs de bu galeyana gelmiş, 2-0'dan 2-2 ile boyunun ölçüsünü almıştı. Fenerle dalga geçilmez! 💛💙
ay iyi ki belirttin ayol yoksa ağlayan çocuk için üzülecektim, maçı çok güzel buldum müthiş bir derbiydi, izlemedim çünkü bu yüzden süper, leş gibi türk ligi izleyecek kadar düşmedim. arz ederim pentin.
Nedense şaşırmadım. Futbolun içine siyaset karıştıranlar sağolsun istedikleri oldu. Bu zihniyet olduğu sürece tüm dünya halimize gülecek ve sportif başarılar sağlayamayacağız.
Adam siyasetçi çıkıyor diyor ki berabere kalsınlar iki tarafta üzülmesin. Düşene vurmak bize yakışmaz v. s bu zihniyet dünyanın hangi ülkesinde var başka?
fenerliler 14 cu sirada ben bir galatasarayli olarak fenerin 4 5 inci siralarda olmasini isterdim sonucda bu ulkemiz futbolu kalitesi acisindan onem art ediyor macin hakki buymus bu olmus 4 den 6 4 biten maclarda oldu
Ahmet Çakar diyordu ki "fener büyük farklı yenilecek! En az 3 veya 4 fark yiyecek." ulan 3-0 iken Ahmet çakar beni korkutuyor diye düşündüm 3-3 olunca rahatladım 😃
Ben 6:0 hatta 7:0 olur diyordum Tv izlemeyi bıraktım ama telefon uygulamasına gelen bildirimden 3:3 ü okuyunca şok oldum, BJK sahada FB yi izlemeye başlamış, maç 5:3 FB Leh’ine bitebilirdi
futbolu eglencelı yapanda bu bır takımın 10 gol atması hıc bır anlama gelmez boyle guzel ıste bu futbol fenerlıyım ama besıktaslı olsamda keyıf almaya bakardım yenmek cok onemlı degıl ıkı takımda sampıyon olamayacak nıtekım
Abi fenwr kümeye düşsün şampiyonlar şiginde yenilsin farketmez Beşiktaşa Galatasaraya oynuyo hele bir gol atsın devamıda geliyo örnek Galatasaray maçı 2-0 2-2 hatta 2-3diye de bağırdılar yani
Herkez farklı bakıyor. O yüzden hayatı seviyorum :D Çekilmezdi. Bazen imkanlar kazanmanı sağlıyacaksada, elinde o an olmuyor. Küçük düşünceler hep var olsun :D
Volkan Konak'in elimize verdiler diye bir sarkisi yok. Kanser olan babasının ölümüne yazdigi agitta gecen sözleri sporda dalga konusu yapacak kadar ezik olma.
En İyi Cevaplar