Bir kere kaslanmak o kadar basit bir şey değil. İki spor yaptın diye kaslanmazsın. İkincisi spor dediğin direk kasa etki edecek bir şey yani kasını ya uzatacak ya hacimlendirecek. Stretching, yoga, pilates kick-box gibi sporlar daha uzun kaslara sahip olmana yardımcı olur ama uyguladığın egzersiz programının ağırlığına göre belli bir süre sonra ister istemez kas hacimlenmeye de başlayacak; sonuçta 2 metre uzayacak değil kas dediğin. Kası hacimlendirmeye yarayan sporlarsa bunu daha kısa sürede yapar. Yine de alt yapın yoksa 1 yıl deli gibi ağırlık çalış o kasın sende kalacağı en uzun süre yaklaşık 6 ay. Aynı spordan yeni çıktığında kaslarının şişmiş görünmesiyle eve geldiğinde inen kasların gibi. Bir kere kadınlarda testesteron hormonu zaten erkeklere göre çok daha az yani deli gibi vücut çalışan erkekler bile o kası kalıcı hale getirmek için o kadar uğraşırken senin spor yapıp da kalıcı halde kasa sahip olman çok zor. 10-15 senedir sporcuysan durum biraz daha değişebilir tabii ama o kadar sene sporcu olsan da bu soruyu sormazsın herhalde.
Kadınların bu tripleri beni kıl ediyor... Ulan koca gotlu cahiller o yarışmalarda gördüğünüz kadınlar gibi olmanız için hormonlarınızla oynamanız gerek ve kusursuz diyetlerle ağır antrenman programları uygulamanız gerek. Ne saIak tiplersiniz siz aqq beni deli ettiniz durup dururken yine. Keşke o kadar kolay olsa 2 squatla hemen kaslar şişse bir anda kaslı olunsa sabırrrrrr
Mmmm ben ayak çalışıyorum ama kadınlar genelde pilates yapiyo ya da zumba mi ne yapıyor ama oda bende bacak kası yapar çünkü vücut sürekli hareket halimde en iyisi kadın için pilates erkek için bende kas yapmak için yapmıyorum o yüzden koşu genelde ama bazen bacak ağırlığı çalışıyorum
Senin vucudundaki testesteron seviyesi aşırı kaslanmana sebep olacak düzeyde salgılanmaz. İster fitnes yap ister plates istersen yüz. Hani insanlar sanıyor ki bu işi yapanlar 3-5 ayda kas yığını oluyor. min 6 ay 1 sene aralığında tabikide haftada min 3-4 günlük düzenli çalışma ile anca gözle görülür bir değişim elde edersin onda da zaten herkül olamazsın :)
Fitnessla şişeceğini düşünen kadınlar ne zaman bitecek acaba? O gördüğünüz iri kadınların hepsi iğne kullanarak o hale geliyorlar. Şu önyargıyı bir kıralım lütfen
en kısa sürede sonuç istersen fitness ama o bile uzun sürer 1-2 yıl gibi sporun her çeşidi seni fit gösterir ama fitnessa göre çok daha fazla zaman gerek görüntü için
Yüzme bence de iyi Ama yüzmeye sürekli zaman bulamam ki gitmiyoruz zaten O yüzden ben evde kendim çalışıyorum. Birde dans vücuda şekil vermek için çok iyi tavsiye ediyorum
O zaman genel olarak bütün kas bölgelerini çalıştıracaksın. Zayıf olmak istemiyorsan biraz karalanmam gerekiyor. Kaslanmaya başladık istediğin görüntüye ulaşınca o ayarda devam edersin
@YuhannaTomas İstanbul'da bir sürü yerde yoga stüdyosu bulabilirsin. Diğer şehirler hakkında bir yorum yapamam. Fiyatlar stüdyodan stüdyoya değişir. Aşağı yukarı yıllık 2.000 TL.'den başlıyor. Belli bir süre derslere katıldıktan sonra evde tek başına da yapılabilir. Nette bir sürü video var ücretsiz.
En İyi Cevaplar