Zaman zaman herkes sivilce sorunları yaşıyor. Bu durumun çok farklı nedenleri olabiliyor. Mesela makyajı silmemek, yeterince yüz temizliği yapmak, sağlıksız beslenme, stres gibi bu liste uzar gider.
Senin tavsiyen ne olurdu cildi problemli birine?

Zaman zaman herkes sivilce sorunları yaşıyor. Bu durumun çok farklı nedenleri olabiliyor. Mesela makyajı silmemek, yeterince yüz temizliği yapmak, sağlıksız beslenme, stres gibi bu liste uzar gider.
Senin tavsiyen ne olurdu cildi problemli birine?

Merhaba Ojeminrenginebak! 🌼 Ben Nilay, KızlarSoruyor'da cilt bakım ekibi olarak ablam Dermatolog Ebru ile birlikte bulunuyorum. Cilt bakımı bir ekip işi ve buna biz de çok inanıyoruz. Senin için birkaç öneride bulunabilirim. Yüzünü düzenli temizlemek ve nemlendirmek sivilceyle mücadelenin altın kuralları arasında yer alır. 🧖♀️
Günlük kullanıma uygun, kronik sivilce problemi olmayanlar için Neutrogena Sivilce Karşıtı Günlük Temizleme Jeli'ni öneririm. Bu harika ürün, %2 salisilik asit içeriğiyle gözeneklere derinlemesine nüfuz eder ve cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur. 🌟 Cildini nazikçe temizledikten sonra mutlaka nemlendirici kullanmayı ihmal etme. Neutrogena Sivilce Karşıtı+ Jel Nemlendirici, cilt bariyerini güçlendiren Niasinamid ve Pantenol içerir. 🌿✨
Doğru cilt bakımı ekip işi: Temizle & Nemlendir 🧡 Neutrogena Sivilce Karşıtı Bakım ailesini keşfet!
Ben zamanında çok stres yapmıştım ve vücudumun her yerine hep yaralar olmuştu..
Hem sağlıklı beslenmeli
Temizliğine de dikkat etmeli
Vücudunda yaralar olursa önce yıkanıp sonra bepanten plus kremi yaralara sürüp, yaralara dokunmaycan
Ergenlik de dahil tek tük haricinde hiç sivilce problemim olmadı. Sivilce çıktığı vakit kafaya daksam bir bakmışım yenisi çıkmış olurdu. Sivilce dedin mi çıkar. Dert etme. Relaks oldun mu çıkmıyor. Ama beslenme konusu önemli
Bol su içmek, karbonhidrat tüketimini azaltmak, beslenmede sindirim sistemini düzeltecek rutin oluşturmak. Cildi kuruysa nemlendirici kesinlikle kullanmak. En en önemli şey dokunmamak.
Cevap
11Cevap
doktor
Ayrıca bir cilt hastalığı yoksa ilaçlar son çaredir. Bu doğal yolları deneyerek başlamalı. Piyasadaki bol reklamlı ürünlerse bir şeyi düzeltirken birkaç şeyi bozuyorlar genelde. Onlara da çok yönelmemekte fayda var.
@Behavaha hm ekran görüntüsü alabilirsin belki? Rica ederim ✨
@Behavaha YouTube'a telefon modelinde hafıza boşaltma teknikleri yaz, çok faydası oluyor. Ben Google yönetici sayfasını ve telefon arayüzü programını kullanarak temizlik yapıyorum.
@meteorit her gün 3 litre den fazla sıvı tüketirim yaz-kış fark etmeksizin.
@meteorit az su harcanan bir günde 10 kilo başına 0,4 litre su içmek sağlıklı. Kiloya göre hesaplanıyor yani litreye değil.
@Behavaha rica ederim ✨
Gıda intolerans ve akerjin var derdin.. yediğin şeyler sivilce olarak geri dönüyor.. Süt ve ürünleri, gluten, tahıllar, çerezler vs.. Yedikten sonra gözlemle kendini çoğalıyor mu?

Bunu kullan derdim
Ugrasan kisi bu fotodakiyse hic kafaya takmasin bence her turlu guzel denilmeye layik olan birisi
Hicbisi kaybettirmemis guzelliginden kizin
pis paketli ürünleri hayatından çıkarıp sağlıklı beslenmeye geçmesi, su ve bitki çayları içmesi adaçayı benim cildimi düzeltti
Yüzündeki lekelerden tırnaklarıda mahrum kalmasın diye onlara da leke attıran kadın gibi kadındır fotoğraftaki sarı...
Her sabah kalkar kalkmaz ve her gece yatmadan önce yüzünü yıka derdim yağlı tüketme birde
Bir doktora görünmesini ve cildine göre doğal ürün tavsiyesi almasını söylerdim.
Yuzune herşeyi sürme banyoda sabun kullan yüz için ve kese çıktıktan sonra tonik ve nemlendirici gerek olursa 💐
Dengeli beslenmek bol su içmek güneş kremi kullanmak cilt tipine uygun ürün kullanmak stres yapmamak
Sivilcelerin oynama biz oynadıktan noldu sadece elele kaldı
Sivilce proplemlerinin çoğu cild kremlerinden oluyor kremlerin içindeki kimyasallar tüm cilt lerle uyumlu olmayınca bu durum çok oluşuyor bunu için cildinizi iyi tanımamlı ve ona göre cilt bakım ürünleri almalısınız
Krem tavsiyesi verirdim
Doktora git iyi bir teşhis yaparsa verdiği kremler işe yarıyor
Cildiyeye gitmen lazım bunun yanında günlük cilt bakım rutini ni uygulamalısın.
sosyal medyaya da dolanan bilgilere kulak asmayıp iyi bir dermatolog'a görünmesini
Çay ağacı yağını tavsiye ederim.
Sağlıklı beslenmesi bol su içmesi
Bol su içince tahmini ne kadar zaman sonra faydasını gösterir?
Uğraşma derdim acnegen kullansın geçer
kabızlıkta sivilceye neden olur
Her genc kızın başına gelir derdim...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı