Ben şahsen bilmediğim bir bitkinin çayını içmem okurum araştırırım doğadan'ın çaylarına güveniyorum yılların markası Hiç ters tepki yapan bir bitkinin çayını içtiniz mi?
Bitki çayları antioksidan açısından oldukça zengindir.
Yemeklerden sonra hazmı kolaylaştırmak, yağ yakımına katkıda bulunmak ya da uyku kalitesini arttırmak için günde 2-3 fincan kadar tüketilmesi tavsiye edilir.
Örneğin yeşil çayın içerisinde bulunan epi-gallo-kateşin-3-gallat adı verilen biyoaktif bileşen vücuttaki yağ yakım hızlandırır.
Yapılan diğer çalışmalarda ise yeşil çayın içerisinde bulunan kateşinlerin karın bölgesi yağlarını yakmada etkili olduğu da belirtilmektedir.
Papatya, rezene gibi bitki çayları ise hem hazmı kolaylaştırır hem de uyku kalitesini arttırır.
Bitki çayını demledikten sonra içerisine ham bal ya da propolis ilave ederek antioksidan etkisini arttırabilirsiniz. Propolis ve ham bal, antioksidan, antibakteriyel ve antienflamatuvar açısından oldukça zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için de oldukça etkili doğal gıdalardır. Özellikle bu dönemde düzenli olarak bitki çayınızın içerisine 1 tatlı kaşığı ham bal, 10 damla kadar ise propolis ilave etmenizi öneririm.
Bazi bitki caylari aynen ilac gibi iclerindeki etken maddeler doz asimi sonucu istenmedik sonuclara yol acabiliyor. O nedenle bit caylari surekki kullanilmasi yerine aralikli ya da bir sure kullanip sonra bir sure kullanmadan olsa dah iyi olur kanimca
bitki çayları östrojen hormonunu artırmada çok etkili boyle olunca da ben cok nadir tüketirim zira 24 yasına kadar karekterim tam oturmadan biraz da riskli 😂😂 ama ne zaman içsem doganay marka alırım bu marka efsane herkese tavsiye ederim✨
Bitki cayi cogu sürekli icilmez, bazi calyarin ilac etkisi var, ayrica o posetlerde satila veya bircok bitki böceklenmesin, küflenmesin diye ilaclaniyor, o ilaci cayla birlikte vücuda girmesi ayricada sakincali
Merhaba,
Bitki çayı içmenin faydaları neler?
Bitki çayını demledikten sonra içerisine ham bal ya da propolis ilave ederek antioksidan etkisini arttırabilirsiniz. Propolis ve ham bal, antioksidan, antibakteriyel ve antienflamatuvar açısından oldukça zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için de oldukça etkili doğal gıdalardır. Özellikle bu dönemde düzenli olarak bitki çayınızın içerisine 1 tatlı kaşığı ham bal, 10 damla kadar ise propolis ilave etmenizi öneririm.
Sağlıklı günler dilerim,
Sevgiler.