Kyk'da olduğum için bol bol gazır poşet çay tüketmek durumunda kalıyorum. Poşet çaylar sağlığa zararlı mı?

Kyk'da olduğum için bol bol gazır poşet çay tüketmek durumunda kalıyorum. Poşet çaylar sağlığa zararlı mı?
Ben hic içmiyorum ama gecenlerde bunun ile ilgili bir sey izledim tv de. Çayın posedi ve ipi nedeniyle bu çayları tüketenlerin milyarlarca mikroplastik yuttugu ve bunlarin bağışıklik sistemini zayıflayıp kansere sebebiyet verebilecegi soylenmisti. Simdi arastirdim detayli bir sekilde. Okumanızı tavsiye ederim.
Araştırmacılar, kaynar suda beş dakika boyunca demlenmiş dört farklı tipte çay poşetini test etti. Plastikleri görmeyi imkânsız kıldığı için poşetlerin içindeki çay yaprakları çıkarıldı. Çay poşetlerini sıcak suda bir süre "demledikten" sonra elektron mikroskobu ile analiz eden araştırmacılar gördükleri karşısında şaşkına döndü.
Sıcak bir bardak suya bırakılan bir adet çay poşetinin yaklaşık 11,6 milyar mikroplastik ve 3,1 milyar daha küçük nanoplastik parçacık saldığı ortaya çıktı. Bu miktar bir kişinin bir yıl boyunca tükettiği tahmini mikroplastik parçacık miktarından çok daha yüksek. Ortalama bir insan yılda en az 50 bin mikroplastik parçacığı yutuyor.
Poşet çayların mikroplastik konusunda en tehlikeli gıda maddesi olduğunu belirten Doç. Dr. Gündoğdu, “Sallama çayın poşet malzemesinde ciddi kimyasal riski de söz konusu. Bu kimyasalların özellikle hormon bozucu ve kanserojen olduğu da bilinen bir gerçek. Nitekim bu kimyasallar içerisinde en yaygın olan PFAS olarak bilinen kimyasalın bu tarz ambalaj uygulamalarında sıcağa dayanım açısından kullanıldığı biliniyor” dedi.
Gündoğdu, “Bu kimyasal doğada sonsuza kadar kalma özelliğiyle bilinir ve ciddi oranda kanserojendir. Sonuçta bu kimyasalların olduğu bir ambalajın tek bir parçasının bile tüketilmesi sağlık açısından oldukça riskli” sözleriyle karşı karşıya olunan tehlikenin altını çizdi.
Teşekkür ederim 🙏
🌻🌻🌻
Poşet çaylar boyar madde katılamaz kaynar suya çıkan çay rengi bitkinin kendi öz rengi olmaktadır bu durumda demlenen bitki çayı ile poşet çay arasında etkinlik ve sağlık arasında hiçbir fark yoktur
Ewet zararlı poşet çayları ve genelde kadınların içtiği bitkisel çaylar da olmak üzere dışındaki poşetin selüloz yapısı idi yanılmıyorsam cayın. İçine gidince sağlık acısından zararlı
Hmm peki teşekkür ederim
Cevap
14Cevap
Ben sevmiyorum hiç ama zararlı olduğunu düşünmüyorum
#selamgençlik 🍀🍀🧚🧚
Poşet çayın iki falsosu mevcut:
🌺 Doğal yöntemlerle demlenen çaylar kadar yoğun faydaları olmuyor
🌺 Poşetin malzemeleri aşırı tüketimi halinde sağlığa zararlı
#tubasueda 🍀🍀🧚🧚
Mikroplastikler iceriyormus
Zararlı malzemeler evet 🙄
Fazla çay içmek her türlü zararlı zaten. Poşet çay zararlı mı bilemiyorum.
Teşekkür ederim
Poşet çaylar ;
Paketleme yapılan çağlardan arta kalan malzemelerle yapılıyor.
O nedenle fazla tüketim yapmamaya çalışın.
Bunu bilmiyordum
Oyuzden sallama çay tercih etmemenizi tavsiye ederim hangi marka olursa olsun
çaykurun poşet, sallama çaylarını öneririm. birde bardağa koyduktan sonra demlenme süresi 2-3 dakikayı geçirme. zararlı değil
Denerim, teşekkürler 🙂
Dondurulmuş ve paketlenmiş her her şey sağlığa zararlıdır mumkunse hiç tüketmemek ya da çok az tüketmek gerekiyor
Olabilir.. ama olmasa bile tadı rezalettir.
Aslinda tadi gayet iyi
Evet
Genel olarak her şey sağlığa zararlı fazla olursa tabii ki.
Değil, neden zararlı olsun ki kaliteli olduktan sonra bir sorun olacağını sanmıyorum.
Hmm peki
Poşet çay için pek iyi değil diyorlar ama yani kaliteli marka tercih edilirse daha uygun olabilir
Yıllardır günde 2 bardak bitki çayı içiyorum bir zararı olmadı şimdiye kadar
Bilmiyorum ama normal çay daha lezzetli
Hayır aynı şey var içinde.
fazla çay içmek zararlı
Bende cok severim
Bergamotlu olan🤩
Evett
Evet öyle.
Ne gibi
Uzun vaadede zararlı olur. Ne gibi zarar verir onu bilemem, çünkü bilimsel olarak araştırma yapılmamış, ama şu bir gerçek ki işlenmiş ürünler uzun vaadede insan sağlığını olumsuz etkiliyor.
İslenmis urunler tehlikeli
Kendi elinle demlediginin yerini tutmaz
En iyisi toz çay poşet çay lezzetli olmuyor
evet
Yok bea çay olsun yeter iç gitsin
yok değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?