Peki senin kendine özgü ödem atma yöntemlerin var mı KScan! Eğer varsa paylaş, beraber yorumlayalım!

En sık yaptığım şey Maydonoz suyu. Maydanozları doğuruyorum ve suya atıyorum. Kaynayınca altını kapatıyorum ve demlemeye bırakıyorum. Daha sonra ılıkken hemen bir limon efsane bişey oluyor. Hem tadı çok güzel hemde kokusu yok. Onun dışında da yeşil çay bana göre ödem attırıyor. Vücudumda oluşan şişkinlikler de hemen iniyor.
Süper çözüm, maydanoz da diüretik olduğu için ödemimizi atmamıza yardımcı olur. Size önerim her gün her gün yapmamanız, böbreklerimize ekstra yük binmesin
Sosyal medya hesabımdan canlı yayınlar açıyorum 😌
Ben kiraz saplı karışık bitki çayı içiyorum idrar söktürücü ödem söktürücü bitkiler var sağlıklı gbi görünüyor ama alerji oluyordum ve taş oluşturdu zar zor attım belkide atıyorumdur idrar yapamama şikayetiyle gitmiştim ödem için karışık yerine tek kiraz sapı mı içmeliyim poşet çay alıyorum dozu ayarlayamıyorum diye konuştu ender saraçoğlunun sade kiraz sapı çayı oluyor karışık yerine sadece kiraz sapı olanını almayı düşünüyorum 🤔 siz ne önerirsiniz fazla ayakta durmaktan kısa sürede 3-4 kilo ödem olmuş karnım çok şiş
Benimkilerin kilo oldugunu düşünüyorum. Fakat zaman zaman parmaklarımın şiştiğini gözlemliyorum. Günlük hayatta bol su içmek için çaba sarf ediyorum. Bu zamana kadar ödem için yaptığım tek şey bir kaç kez tarçın çubuğunu su şişeme atmak oldu zanlımca :/
Merhaba!
Ödemi tetikleyen en önemli şeylerden biri yetersiz su tüketimi, eğer tarçınlı su, su içmeni kolaylaştırıyorsa tabi ki tarçınlı su içmeni öneririm ama temel olan şey orada tarçın değil su içmek :)
Nasıl kolay içebiliyorsan öyle aromalandırabilirsin, benim bu ara favorim elma + limon eklemek :)
Suyu tüketelim, tarçını da başka bir formda tüketelim mesela tarçını daha sonra yeşil çayımıza kullanabiliriz :)
Tuz ve şeker kullanımı azaltarak başlangıç yapılmalı.
Daha sonra metabolizmayı hızlandırıcı yeşil çay veya kayısı çayı tarzı ürünleri kullanıp bol bol yürüyüş ve spor yapmakla bu iş tamamdır :)
Bence de süper çözümler!
Cevap
15Cevap
Açıkçası ödem mi kilo mu bilmiyorum ama 4 gündür diyet yapıyorum. Bugün 5. Günüm ve çok şükür 1 kg vermişim.
Günde 1,5 lt su içiyorum. Acayip idrar gelmesini sağlıyor. Bu sayede ödem attığımı düşünüyorum. Yanılıyor muyum bilmiyorum.
Nasıl bir diyet yapıyorsunuz bilmiyorum ama günlük 1.5 litre su çok az bana kalırsa;
Günlük gerekli olan min su ihtiyacımız kilo x 35 cl dir. Kademeli bir şekilde suyu arttırabiliriz
Ödem sorusuna verilecek en önemli yanıtım tuz alımını azaltmak olacaktır tuz alımınızı azaltın vücuttaki fazla tuz dokulara su çeker bu nedenle tuz tüketimini azaltmak ödemi azaltır düşük tuz diyetini sürdürmek için bir beslenme uzmanına veya diyetisyene danışabilirsin.
Bence de! Gün içi zaten tükettiğimiz peynirde, yoğurtta yeteri kadar tuz oluyor çoğu zaman. Günlük tuz alımına dikkat etmek çok önemli
Evet öyle dikatli olursak ödem diye birşey kalmaz
Hocam ben açıkçası kendi başıma spor hocasız spor yapmayı doğru bulmuyorum, ama ufak bir koşuşturmacam var şu an, ödem sağlıklı Bir insanda böbrek sıkıntısı dışında neden olur mesela
Çok haklısınız ben de her işi uzmana bırakma taraftarıyım açıkçası. Günlük su tüketiminiz yetersiz olabilir, karbonhidratı fazla alıyor olabilirsiniz, mineral düzensizliği yaşıyor olabilirsiniz, o gün kızartma vs yemişsinizdir ödem yapar, çok hareketseniz de ödem oluşabilir
Ya mesela ayaklar şişiyorsa ödem nedeniyle kolonya ile ovulur kolonya hem rahatlatır hem de şişliği indirir böyle bir özelliği var çünkü benim de bazen ayaklarımda ödem oluşuyor kolonya ile ovuyorum geçiyor Eğer kilodan dolayı şişiyorsa zayıflamak şart
Ödemli bölgeye çoğu zaman dışarıdan bir destekte bulunmak fazla sıvı birikimini engellediği için çoğu zaman işe yarar bir yöntem !
Ama eğer düzenli olarak aynı sorunu yaşıyorsak doktora gitmek şart!
Kesinlikle Sayın Diyetisyenim ☺️
Kiraz sapı çayı içiyorum üstüne 4 litre su 1 tanede salatalık birde soğuk su ile bir duş al ödem falan kalmaz
Direkt 4 litre su demeyelim, yeteri kadar su diyelim :)
Ödemli kişileri et sertliği ile tespit edebilirmiyiz ben genelde lahana ve maydonuz kürü öneriyorum doğrumu sizce
Et sertliği? Anlamadım neden bahsettiğinizi
Evet şöyle parmağınızı bastırdığınızda bir süre o şekil koruyorsa kendini ödemdir deniliyor genelde
Ne terapisi bitirdiğinizi bilmiyorum ama her ödemi olan insana direkt maydanoz kaynatın diyemeyiz, hastalığı varsa (böbrek, karaciğer) tetikleyebilme ihtimali çok yüksek
Maydonoz ısırgan otu muz ve süt koyup makinadan geçirin ve için ayriyeten yemeklerinizde tuzu çok az kullanmaya özen gösterin eğer şekerli yiyeceklerle besleniyorsanız bol su için sağlıklı kalın :)
Çook güzel cevap! Ödemi tetikleyen şeylerden biri de mineral dengesizliği ve magnezyum eksikliği! Bunun için gün içinde muz tüketebiliriz, yeşil yapraklar zaten beslenmemizin temel ihtiyacı 🌻
Kornişon turşu ve sek rakı iyi olur demişlerdi. Doğru mu acaba?
İroni yapıldığını düşünüyorum
Maydonoz salatalık ve limonlu su yapıp içiyordum fakat tadı çok kötü olduğu için vazgeçtim artık 😭
Maydanoz çok ciddi bir diüretiktir eğer ödemimiz varsa bize destek olur, peki şöyle yapsak maydanozu salatalarak ekleyip su içimimizi kolaylaştırmak için limonlu su denesek?
Daha çok gaz olduğunu düşünüyorum. Hareket etmek lazım
Ödemi bol bol su içerek atıyorum, kiloyu sıkı bir diyet ve spor ile
Ödem için salatalık ve limonlu su yapıyorum
Kilo için ise yoğurt dereotu maydanoz limon ve pul biber bazen de salatalık
Ödem için yaptığın su içme yöntemi çok mantıklı bence de çok doğru!
Fakat kilo vermek için temel olan şey negatif yönde bir enerji dengesi yaratmak, yoğurttan ziyade total günlük kalorimize bakmakta fayda var :)
Kesinlikle 👍 önemli olan ilk gnlerdeki azim. Sonrası geliyor. Kilo veremem sanıyordum ama mümkün imiş
Yapmam gerekenleri biliyorum da özellikle tuzu bırakmak çok zor benim için..
Kolay hedefler koyun önce kendinize, tuzu bırakmayın da mesela ilk aşamada daha tuzsuz bir peynir tercih edin kahvaltıda (tuzu alınmış peynir, lor peyniri vs), yemeklerin tadına bakmadan tuz eklemekten vazgeçin. Önce tadına bakın sonra damak zevkinize göre tuz ekleyin, tuzdan önce de baharat eklemeyi deneyin
Çok teşekkür ediyorum.. şiddetli bir reflüm var ve bu sebeple fazla su içemiyorum.. tedavi oluyorum gidişata göre beslenmemi düzene sokacağım..😘
Hiçbir şey yapamıyorum :ı
Belki de bir adım atmak için bu soruya denk gelmişsinizdir?
Olabilir
Su içiyorum bol bol 💧💧
Een güzeliiii
Hergun ağlıyorum geceleri
Kilom var veremiyorum 182 boyum 105 kiloyum
10 kilo ödemim var :D
Bol su içmek, kardiyo yapmak ve ağırlık çalışmak
Gıda takviyesi kullanıyorum
Ödem için iltihap kurutucu al
İltihap kurutucunun yeterli bir sonuç getireceğini düşünmüyorum.
Bol su içiyorum.
En en önemlisi su!
öödem nasıl atlr nasıl anlasılır blmıyom qwe
Ne mi yapıyprım ananı sikiyom
Maydonoz kürü
Yürüyüş..
Ben ödemi Buzla atyrm
Kilo yağ benimki herhalde
Su iciyorum gokcecim
Çok iyi yapıyorsun jonisinsi
Yok benim 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?