Benim küçüklüğümden beri adet olduğum için psikolojim bozulmuştu.Hijyen bakımından bakımlı olduğum için midemi bulandırıyor.Çocuk mocukta istemiyorum.Adet nasıl olmayabilirim?
Cevabın nedir?
Şu anki kadınsı görünümün , cildin , saçların , görünen ve benim dediğin özel organların varlığı ve varlığına devamı, kılsız tüysüz bir yaşam , cinselliğin , istekiliğin ve bir sürü hormon düzeninin , aslında aldırsam da kurtulsam dediğin adet ve düzenine sıkı sıkıya bağlı olduğunu bilsen , sanırım böyle düşünmezdin.
Şu an bir kadın olarak neyin varsa temelinde bu ve sağladığı yan hormon düzenlerin var. Bundan kurtulman zor değil , ameliyatla yumurtalık ve rahmini aldırırsın olur biter. Ancak bilmelisin ki , vücudunda baskın olmayan testosteron hormonu da var ve ayağa kalktıktan sonra cildinde buruşma , gögüslerinde tam bir sönme , sakal bıyıkla uğraşma , bacaklarında kıllanma , saçlarında dökülme sesinde kalınlaşma ve asla ıslanmama yüzünden cinsel ilişkide acı duyma ve sonunda artık kaçınma , ve daha birçok bozulan hormon dengen ile ,şu anki sevimliliğinden eser de kalmayacak , farklı bir canlı olarak hayata devam edeceksindir.
Bunun basit örneği , menapoza erişmiş bayanların yaşadıklarıdır. İstekçi değil , gözlemci olman , fikirlerinde temeli sağlam çıkışlar getirebilir.25 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel söylediniz.Ancak duygusal açıdan nasıl olduğumu bir ben biliyorum malesef.
- +1 yıl
Tahmin ediyorum , ancak bu özelliğin seni , erkeklere nazaran heeeer ay yepyeni gıcır gıcır hormonlu capcanlı dipdiri bir insan yapıyor. Erkeklerin yapısı tükenmeye kurulmuşken , kadınların yapısı üretmeye kurulmuş . Canın yanıyor anlıyorum ama , her gecenin sabahı var ve o sabahta da çayırdaki en güzel gül olmayı istiyorsan , bu özelliğe katlanmalısın.
Ya biz erkekler gibi doğuştan itibaren tükeknmeye programlanmış olsaydın ? Bak , bizde yaş ilerleyince kaçınılmaz bozuluyoruz birsey kalmıyor
Soran+1 yılTşk ederim :)
- +1 yıl
Hala aktif misiniz bilmiyorum ama görürseniz haber verin, bir şey söylemek istiyorum.
En İyi Cevaplar
+1 yılTahminimce su an zor zamanindasin ve sinirini bundan cikariyorsun. Yapma ya zor zamanlara karar verilmez gencsinde hem :)
05 Yorumla
Soran+1 yılZor zamanlarımda değilim.Ama o dönemde duygusal açıdan çöküyorum ve bu her seferinde oluyor.Bıktım artık.
- +1 yıl
Senin gibi baya kisi var
Soran+1 yılOlabilir ama bilmiyorum işte
- +1 yıl
Allah sabır versin :/
Soran+1 yılUmarım öyle olur.Bir şeyler yapacak artık
Hanımefendi hijyenin adet kanıyla doğrudan bir bağı yoktur, adet olmak hijyensiz bir durum değildir, yarım saatte bir ped değiştirin madem, her seferinde yıkayın bölgenizi durulayın. Adet olmamak için rahminizin olmaması gerekir ya da çok büyük hormon sorunları. (Onlarda bile illa ki 8 ayda bir de olsa adet olunur)
31 Yorumla
Soran+1 yılSağolun
+1 yılAdetin o kötü yüzünü atlatmak için ped kullanabilirsin.
2 saatte bir demişler ya. Günde 2 tane ile rahat edebilirsin.
SağlıklıPed.com'dan al, ben oradan alıyorum. Ya da aynısından bulabilirsen biryerden al.
Ve adet günlerini hissetmeyeceğini ve psikolojinin düzeleceğini söyleyebilirim.22 Yorumla
Soran+1 yılTşk
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
15Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılRahmini aldırabilirsin. Güvenli bir ameliyat. Yumurtalıklar korunacağı için hormon salgılanmaya devam edecek, kadınsı bir hayat geçireceksin menopoza girmeden. Ama adet olmayacaksın. Rahmin tek görevi çocuk taşımak o kadar, yumurtalıklara dokunmadan sadece rahmini aldırırsan tek değişecek şey çocuk yapamayacak olman. Birkaç arkadaş kadınlığının kalmayacak olmasından, erkeklerin seni beğenmeyeceğinden vs. bahsetmiş. Doğrusu bu benim bildiğim, istersen sen de araştır. Sorunun tarihini bilmiyorum, belki çok geçmiştir. Umarım görürsün.
30 Yorumla
+1 yıliyide pis bişey değilki adet olmak. senin önceliğin bu saçma psikolojik sorunun için tedavi olmak. ayrıca çok küçüksün yaşın biraz büyüsün değişecektir düşüncelerin.
13 Yorumla
Soran+1 yılBen pis bir şey anlamında söylemedim ama hoşlanmıyorum bilmiyorum etkiliyor beni
- +1 yıl
bak şuan seni anlıyorum bende ergenlikte iğrenirdim ama geçti. az sabret bir psikoloğa falan görün annenle de konuşabilirsin.
Soran+1 yılAnnemle hayatta bu konuda konuşmam.Bu yüzden bu soruyu gizli sordum.Yoksa gizli de sormayabilirdim.Psikologa görünmek konusunda böyle bir şey için gidemem sanırım.Ama teşekkür
Adet sadece çocukla alakalı bir durum değil, çocuk olmasa da hormonlarının çalışıyor olması için adet olman gerekir, kirli kanın vücuttan atılması lazım ayrıca. Hormon dengen bozulur uğraşma olmamak için. Hemen herkes hijyen bakımından dikkat ediyordur kendisine...
00 Yorumla
+1 yılinan ben de istemiyorum,nefret ediyorum...yumurtalıkların alınması gerekiyor diye biliyorum.
25 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum düşünüyorum bu konuda çok ağrım oluyor ve psikolojim her seferinde bozuluyor.Duygusal açıdan çok kötüyüm.
- +1 yıl
ama mesela ben ileride bir erkekle hayatımı birleştirmiceğim için rahatım sen erkeklerden hoşlanıyosan bu evliliğinde sorun olur o zaman psikolojik olarak düzelmen gerekiyor bence..bi de yaşın küçükse de normal olabilir..
Soran+1 yılErkeklerden hoşlanıyorum tabikide.Ancak Çocukda istemem evet evlenebilirim ama çocuk istemeyen biriyle.Peki siz neden ben hayatımı bir erkekle birleştirmeyeceğim dediniz
- +1 yıl
çünkü ben hoşlanmıyorum..
Soran+1 yılHımm ne güzel rahatsınız :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılkok kullanabilsin.Ama nden böyle bir düşüncen var doktor olarak sana tavsiyem psikiyatriste görünmen.
19 Yorumla
Soran+1 yılDoktor olarak çok da iyimser biri olmadığınız belli.İncelerseniz anlayabilirsiniz durumu.
Cevap sahibi+1 yılEmin ol baYa iyimser biriyim. Senin psikiyatriste Gitmen lazım. Illa da Gitmem diyorsun kok yani kombine oral kontraseptif kullanman lazım. Iyi niyetli olmadığımı düşündüren nedir.
Soran+1 yılİyi niyetli değilsiniz demedim.İyimser değilsiniz dedim.Bu olay için psikiyatris fazla olmamış mı acaba?
Cevap sahibi+1 yılfazla olmamış tabi. Psikiyatriste sadece deliler mi gidiyor sanıyorsun. Organik olmayan tüm manevi düşünceler psikiyatrinin ilgi alanıdır. Kaç yaşındasiniz
Soran+1 yıl18 yaşındayım
Cevap sahibi+1 yılHim çocuk PsikiyatrisiNE gidebilirsin. Yani Yanlış anlama Ama deli değilsin sadece deli yeri değil psikiyatri. Istersen ekle elimden geldiğince yardımcı olayım.
Soran+1 yılAçıkçası birilerine bir şeyler anlatmak istemiyorum.Ben içime kapanık biriyimdir.
Cevap sahibi+1 yılbende içime kapanık biriyim Aslında. Ama doktora anlatırdım. Anlatmak paylaşmak Iyidir insanı rahatlatıp ferahlatır. Tabi istemiyorsan sen bilirsin saygı duyarım .
Soran+1 yılGende teşekkür
bu doğanın kanunu güzelim düşünmemeye çalışırsan daha iyi olur
15 Yorumla
Soran+1 yılDüşünmemek kolay değil malesef.
Soran+1 yılDenedim ama sabrım kalmadı.İstemiyorum böyle bir şey olmasını.
Soran+1 yılSalında var ama ben emin değilim
''Şu an yaşın kaç'' sorusuna ;
''18 falan'' diye yanıt verdin.
18 yaş altı.
Şikayet ettim.
Puberty çağını atlatmayanlar buraya üye olmasın, almayın abi.
Sitenin b*kunu çıkardılar.61 Yorumla
Soran+1 yıl18 yaş altı değilim.Ama sen bilirsin ne yaparsan yap.
Bende olmak istimiyorum cocugum olsunda istemiyorum eger evlenirsem esim cocuk isterse yetimhanede yalnız başına birsurı cocuk var onlarfan alırım daha 3 kere adet oldum ama ben rahatlıgıma duskun biriyım bunun yuzunden psikolojım bozuldu notlarım dustu dudagım yara oldu ben olmak istemşyorum oldugum her aksam aglıyorum keske erkek olsaydım diye erkekler cok rahat
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıladet sancısıyla psikolojin bozulabiliyorsa senin tedaviye ihtiyacın var daha yaşın kaç neler görüp geçireceksin neler yaşayacaksın.Allah böyle olmasını istemiş kadını böyle yaratmış yapacak birşey yok değiştiremeyeceğin şeylere kafa yorma.
013 Yorumla
Soran+1 yılBende bunu biliyorum ama istemiyorum.Rahat yaşamak istiyorum.
Cevap sahibi+1 yılbizlerde bayanlar olarak bu duruma bayılmıyoruz en az bende senin kadar titizim fakat çare yok işte hayatta herşey güllük gülistanlık değil insan istemediği şeylerede maruz kalıyor yaşın ilerledikçe kabullenir böyle yaşamayada alışırsın.Sakın yumurtalık aldırmakmış falan böyle şeyleri düşünme bile.
Soran+1 yılKatlanacak gücüm yok.O kadar kötü durumdayımki bir ara intihar etmeyi bile düşündüm.
Cevap sahibi+1 yılcanım sen bu durumunu annenle paylaş o seni bir psikoloğa götürsün emin ol fayda sağlayacaktır
Soran+1 yılBen olduğumdan beri bir kez olsun annemle bu konu hakkında konuşmadık.Yani psikolağa gitmem hele annemle hiç gitmem
Cevap sahibi+1 yılkonuşmayı deneyebilirsin o senin annen bu dünyada zorluğa düştüğünde seni ordan çıkarabilecek yegane insan bu tür şeyleri kendi içinde çözemezsin çözmeye çalışırsan bu duruma düşersin..Bende psikoloji okuyorum psikologlar bu işler için biçilmiş kaftandırlar korkacak veya utanılacak birşey yok.
Soran+1 yılBen annemden nefret ediyorum malesef.keşke beni ve babamı umursamayarak kaçmasaydı.O zaman daha iyi bir anne olabilirdi tabi.
Cevap sahibi+1 yılhmm durum farklı taraflara kayıyor bu yaşında zor şeylere şahit olmuşsun anlaşılan senin için üzüldüm derininde problemler canını sıkan olaylar var ben nler yaşadığını bilemem ama o ne yapmış olursa olsun senin annen nefret ettiğini söyleme o senin canından bir parça bir şeyleri yoluna koymanın bir yolu illaki vardır.Desteğe ihtiyacın var ne kaybedersin ki bir dene bazen tanımadığın kişiye içini döküp tanıdığına anlatmaktan daha yeğdir.
Soran+1 yılAncak annem benden nefret ediyor ben neden onu seveyim?
Cevap sahibi+1 yılhiçbir anne evladından nefret etmez ne yaşadığını bilmediğimden yorum yapamıyorum ama anlatmak istersen seni dinlerim bende bir psikolog adayıyım.
Soran+1 yılAnnem beni zaten istemediği için gitmiş olay aslında o kadar da karmaşık değil
Cevap sahibi+1 yılböyle bişey mümkün değil tatlım :) annen seni seviyordur o işin içinde sana anlatılmayan başka şeyler vardır sana öyle yansıtılmıştır
Soran+1 yılBilmiyorum babam hep öyle dedi
Psikolojik bir sorun bence bu.Kimse bayılmaz bu günlere ama tamamen durdurmak istemekte normal değil.
05 Yorumla
Soran+1 yılyani olmayı bu kadar seviyorsun yani bişi demiyorum
Soran+1 yılNasıl adet olduğum zaman mı yaşım mı?Yaşım 18 söyliyimde
Soran+1 yıl18 yaşındayım sizin düşünceniz.
+1 yılAsıl regl olduğunda zehir vücudundan atıldığı için temizlenmiş oluyorsun gizli.
05 Yorumla
Soran+1 yılBunu biliyorum sorun onda değil.Duygusal açıdan çöküntüde oluyorum.
- +1 yıl
Tadını çıkar, sağlıklıyım ne güzel de:)
Soran+1 yılYaaa ne güzel anlatamam ben hiç hoşnut değilim
- +1 yıl
Doğrudur..
- +1 yıl
Adet olmayı çok seviyorum
mecbur oluyorsun.adetler yaratılışında var kadının..
00 Yorumla
+1 yılBu senin istemenle alakalı değil ki sağlık sorunları yaşayabilirsin bu gayet olağan doğal birşey yani...
10 Yorumlaerkek olucaksın ameliyat şart reizz bekliyoruz aramıza
01 Yorumla
Soran+1 yılkomik değil söyliyim de bu arada yok ben kız olmayı seviyorum.
+1 yıl10-15 yıl sonra görürüm seni çocuk istiyom çocuk diye gezersin
04 Yorumla
Soran+1 yılÖyle olacağını hiç sanmıyorum.
- +1 yıl
yaş gelsin 30 35 e bak görürsün hizliveromantik dedi dersin.
dipnot: nerden hatırlıcan sanki de dicen
Soran+1 yılİki yaşında bile çocuk istemiyorum demişim.Bu yaştan sonrada değişmez.
- +1 yıl
yav he he
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu soruyu burada nıye sordun saglık olan bölümde sorsana
01 Yorumla
Soran+1 yılBiraz kişiliğe uygun olduğunu düşündüm.Sağlıkla çok ilgisi yok.Sonuçta ben istemiyorum falan ne yapabilirim diye sordum
+1 yılSuan yas kac senin
111 Yorumla
Soran+1 yıl18 falan
- +1 yıl
Daha cok gencsin. Cok kucuksun. Anne olmak ne demek bilmeden cocuk istemiyorum demek kolay. Asik olucaksin daha evleniceksin seviceksin ozaman cocuk senin icin en guzel sey olucak ve ozaman bunlari dusundugun icin pisman olucaksin
Soran+1 yılYorum çok güzeldi yalnız.Tşk ederim.Düşünücem biraz.
- +1 yıl
Bir cocuk askina muhtac olan milyonlarca kadin var. bize verililen kotu degil tam tersine bir miras olarak dusun olaya. Kucagina verildiginde kizin oglun ozaman geriye baktiginda vay salak kafam dersin. Rica ederim
Soran+1 yılHiç çocuksun evrim yok benim.Bir çocuk için bu kadar şeye katlanamayacağım diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Daha kucuksun diye boyle dusunuyorsun. Senin gibi nice kadin boyledi senin yaslarinda
Soran+1 yılBen daha üç yaşındayken çocuğum olsun istemem demiştim.yaşım 18.Hala istemiyorum
- +1 yıl
Simdi istedigin kdr dik konus 30 larina gel sonra konus benle
Soran+1 yılBakarız o zaman
- +1 yıl
bebe ya bu daha dövesim geldi salağı 18 yaşından küçük olduğu belli 18 falan diyor.* bebesi büyüde gel
- +1 yıl
Aynen cok yanlis dusunuyor. Ama sonucta kucuk ve yol gostermek biz akli basindalara kalir arkadasim
+1 yılAdettendir işte, ol =(
02 Yorumla
Soran+1 yılne güzel söyledin biliyor musun?
- +1 yıl
Biliyorum.
Hep güzel söylerim
erkek olmayı dene ozaman ;)
01 Yorumla
Soran+1 yılKomik değildi
Adettendir mecbur olucan.
02 Yorumla
Soran+1 yılBende mecbur olmak istemiyorum zaten başka bir yolu var mı diye sordum
+1 yılkısırlaştırsınlar seni.
00 Yorumlabir psikologa görunmelisin
07 Yorumla
Soran+1 yılDüşündüm ama böyle bir şey için psikolağa görünmem.
Soran+1 yılElbette ben küçüklüğümde bile annemle bu konu hakkında bir kez bile konuşmamış insanım.Yoksa bu soruyu gizli sormazdım.
- +1 yıl
utanacak birsey yok bu konuda
senin bu yasadıgın seyi butun kadınlar yasıyor
veşu andusundugun bu durum hiç saglıklı degil
kadın bir psikologla bunu konusursan bu durumun ustesinden gelebilirsin
eger uzerine gitmezsen ilerde daha degişik problemler yasayabilirsin
utanılacak bir sey degil bu
Soran+1 yılBen böyle bir konuyu utanılacak bir şey olarak düşünüyorum
Soran+1 yılBilmiyorum böyle bir şeyden rahatsız oluyorum.Keşke estetik ameliyatı gibi aldırmak gibi bir şey olsaydı
+1 yılYumurtalıklarını al git.
10 YorumlaKurutalım rahmini alalım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıloh* bende hiç işemiyim sıçmıyım ne güzel la
01 Yorumla
Soran+1 yılTuvaletini yapmak sana zor geliyor galiba
cinsiyet değiştir
01 Yorumla
Soran+1 yılYok iyi böyle bn almayayım :)
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih