Zor kilo veriyorum, verdiğimi de çabuk geri alıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Öncelikle merhabalar :) ;
Burada yeniyim. Yaşım 27 boy 1.69 cm kilom 118 kg. yaklaşık 3 4 senedir denemediğim yol kalmadı kilo verebilmek için. Spora birden fazla kez başlayıp çeşitli sebeplerden ötürü bırakmak zorunda kaldım ve maksimum 2 3 ay devamlılık sağlayabildim. Dezpack kullandım, L-Carnitine kullandım bunları kullanırken iyi kilo verdim, sanırım 15 kg falan vermiştim. Fakat bu kilolarımı takviye kullanmayı ya da spor yapmayı bıraktığım gibi geri aldım doğal olarak. Şimdi ben derdimi şöyle izah edeyim sizlere; normal bir birey gibi sabah kahvaltımı yapıyorum hatta iştahsız kalktığım günler dahi oluyor sabahları, ancak öğle vakitleri ve akşam vakitlerindeki öğünlerde 6 ay yemek yememiş gibi karnım acıkıyor ve açlığa direncim çok az cidden öğünler arası 4 5 saat geçince sanki hiç yemek yememiş gibi acıkıyorum. Az yediğimde, diyet yapmaya çalıştığımda kesinlikle beni acıktırmayacak ve doyurmayacak şekilde yediğimde ki önerilen genelde bu oluyor aradan 2 3 saat geçince acıkıyorum hatta bir şey yemediğimde mide öz suyum beni mahvediyor. Bunun için zamanında ( bundan 2 sene önce ) doktora gittim, benden kan, idrar, vs... tahlilleri istediler, şeker ölçümümü falan yaptılar. Sadece kolesterolüm çok az şekilde yüksek ve B12 vitamini eksikliğim çıktı o da çok az eksikti normale göre. Sizce ne yapmalıyım bu konuda? Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim :)
Zor kilo veriyorum, verdiğimi de çabuk geri alıyorum. Sizce ne yapmalıyım?