Varsa kendinizdeki belirtileri yazar misiniz
Olmayanlarda bilgisini fikrini paylasabilir
Olmayanlarda bilgisini fikrini paylasabilir
Çabuk sıkılmak, bir şeye odaklanamamak, birinin anlattığını uzun süreli dinleyememek, uzun süre bir yerde duramamak vb. İleri safhadaysa ilaç tedavisi gerekiyor okul ve dersleri etkilememesi için..
İngilizce de Adhd diye geçiyor. Attention defficiency and hyperactivity disorder.**
Olanlara Allah yardım etsin.
Psikolojik tedavisi olmasi lazim.. ilacla hersey hallolmaz ki😕
Evet katılıyorum. Herkes nerdeyse en ufak sıkıntıda psikiyatrik ilaç kullanıyor. Çünkü doktor hemen yazıyor.
Tabi bazı rahatsızlıkların ilaçla tedavisi gerekiyor o ayrı.
Aslinda çoğu psikolojik rahatsızlık terapiyle ilacsiz tedavi edilebiliyor ama bunu yayginlastirmiyorlar çünkü daha fazla daha fazla ilac satmalari insanlarin organlarini cürütmeleri lazim😕
İlaç sektörü başka bir boyutu işin. Doğru 👍ilaç firması kazanıyor hastane ve doktor da sanırım belli yazdığı ilaçlardan % alıyor. Para insanların çoğu için artık yemek, su gibi. Onsuz olamıyorlar..
Maalesef.. Rabbim muhtac etmesin ama mesela ben bir kutu ilacta 3 ,4 taneden fazlasini icemiyorum
Bende var ailem şu şekilde anladı. televizyonda bi kanalda bu sıkıntıya sahip olma belirtileri karşılarına çıktı rastgele. Kanal sanki beni özetliyordu hepsi vardı ve hemen terapist buldular kadın dedi bunda sıkıntı büyük concerta ve ritalin kullanıyorum ilaç olarak şimdi sınavlarda ilaçlar olmadan çok dikkat hatası yapıyorum
Bendeki en büyük sorunu düzensiz uykum günde 3 veya 4 saat uyuyorum yatmak işkence gibi geliyor dinlediğime odaklanamıyorum gördüğüm birşeyi ister istemez binlerce kez tekrarlıyorum gibi gibi o kadar çokki
Tedavi olma girişiminde bulundunuz mu hic
Evet bir kaç kez başlangıç yaptım ama herşeyde olduğu gibi ondada devamlılık getiremedim ilaç tedavisi başlatıyor genelde ben bir ay kullanıp bırakıyorum tedaviye devam etmiyorum belki etsem sonuçlanır bilmiyorum.. Kendi kendime çözerim diye düşünüyorum ama bu yaşa kadar çözdüğüm pek söylenemez
Ikili iletisimde sorun oluyor mu özellikle evlilikte
Bu soruyu kendime sorarsam hayır olmuyor ama birde eşime sormak lazım 😉 e tabi gece yatakta fır fır dönmem birtürlü uyku durumuna geçememem eşim için büyük bir sorun onuda istediğimde ayrı yerde yatmakla çözdüm ilk başlarda tuhaf geliyordu ama artık benimsedik diğer huylarımında eşime değilde bana daha fazla zararını dokunduğunu düşünüyorum
Anladım teşekkür ederim cevabiniz için ve mutluluklar dilerim😊
Olanlara şifalar diliyorum bende tam tersi aşırı dikkat var bu da takıntı yapıyor 🙄
Ben secmedim😁
Rica eder sistem😀
Cevap
7Cevap
Çocuklukta başlayan ve ileri yaşta büyük ölçüde kaybolduğu varsayılan bir hastalık.
Sizce kaynoluyor mu
Bence büyük ölçüde azalıyor ama tamamen kaybolduğunu düşünmüyorum
dikkatini toplayamama
simetri takıntısı
herseyi erteleme
sürekli iç huzursuzlugu kötü hissetme
Kendinizdeki belirtileri mi
evet sürekli sıkılma film izleyememe odaklanamama
Evet maalesef bende var. sanırım 10 yaşınmda tespit edilmiş. Nerdeyse hafata 2-3 kez geceleri ağlama krizleri geçiyorum bu Anksiyetteye bağlı. Hiperaktiv sorunum baya azaldı ama dikkat bozukluğu hala ağır bir şekilde devam ediyor şu an 17 yaşındayım ve gerçekten çok zor Adhd ile yaşamak. Mesela 2 haftadır kursa gidiyorum ben 5dk sonra hayallere dalıyorum😅 ya da dinlediğimi sanıp uyuyorum. İlk okul ve orta okulum bu neden yüzünden çok zor geçti.
Karsimdaki kisinin ne anlattigini anlamiyorum yaptigim biseye odaklanamiyorum herseyden cabuk sıkılıyorum
Balık tutmak için beklemeyi sevmem boş boş. Balıkla güreşmem lâzım benim ayol.:)
Çok hareketliyim çok konuşurum odaklanamam
Tedavisi var mi
@Periper74 ilacsiz tesavisi olmali
Iyi beslen spor yap.
Var İlaçla toparlıyorum.
yooo hayır degılım ben
Braunnzt arastir...
Siz kullandinz mi
Yeni cikti piyasay en yakin zamanda deneyecegim... edderal den iyi oldugu soyleniyor...
Peki sizce ne gibi büyük olumsuz etkileri oluyor
Mesela evlilikte cok sorun oluyor mu
Sanırım yok.
Bilgim yok
hayır yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?