Güncellemeler
1 yıl
YA KİMSE Mİ BİLMİYOR OF ŞAKA GİBİSİNİZ
Güncellemeler
1 yıl
YA BİLEN BİRİSİ OLMALI ABİ YETER YA LÜTFEN AMA YA
Psikiyatriye gittiniz mesela ne testi yaptılar da dehb olduğunuz ispatlandı ayrıca şu bilgisayar testlerini geçen ama yine de dehb olduğu ispatlanan bir Allahın kulu yok mu ya delireceğim yakında OF!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
ablam sabah kitaplarıma bakıp yazıcam sana çok öptüm 😘😘😘😘😘
Şimdiden çok teşekkür ediyorum bekliyor olacağım gerçekten hayatımdaki tek önemli şey buymuş gibi bekleyeceğim sakın unutma olur mu
dehb olmak mı istiyorsun olmamak mı onu anlamadım ama dhjgj
Olmak istiyorum hdjdhd ama testi geçtim acaba bir ihtimal dehb olabilir miyim böyle bir örnek varsa hangi test ile ispatlanmış bilgisayar testini geçmesine rağmen hani ne çeşit bir test yapılmış EEG denen testte dehb teşhisi için çok doğru sonuçlar alınmıyor diye biliyorum kan testi zaten alakasız olir hani bu teşhisi nasıl koyacaklar ki ben küçüklüğümden beri dikkat oyunları oynuyorum cogbat isimli bilgisayarlı dikkat testi benim çok alışık olduğum ve basit sorulara sahipti bu durumda geçmem gayet doğal değil mi ayrıca o an testi kandırmaktan korktuğum için aşırı odaklanmış olmam testi yanıltmaz mı mantıken yani dehb olsam ne olursa yine de testi geçemez miydim ki? Dehb değilsem neyim öyleyse pazartesi günü psikiyatrist randevum var ve bana hangi testi uygulayacak bilmiyorum en azından birikeri bu sorularıma cevap verseydi psikiyatristi yönlendirebilirdim ne bileyim NLT diye bir test duydum yine bugünlerde ama tam olarak ne için kullanılıyor çözemedim kafam acayip karışık ya
bahsettiğin bilgisayar testini bilmiyorum
dehb özellikleri şunlar:
1. aşırı hareket, dürtüsel davranışlar (örn. sıra bekleyememek)
2. otokontrol bozuklukları
3. görülme oranı çocuklarda %8, ergenlerde %6 ve yetişkinlerde %4'tür, genelde çocukluk hastalığı olarak görünür.
4. 12 yaş öncesi önemlidir
5. Erkeklerde görülme olasılığı daha fazla
6. kalıtımsal yönü var
Dikkatsizlik: (daha çok kadınlarda)
~ detaylara dikkat etmez sürekli hata yapar
~ dikkatini korumada sıkıntı yaşar (örn. kitap okumak)
~ dinlemez görünür
~verilen komutları izlemede güçlük çeker
~organizasyon sorunu yaşar
~ yoğun düşünme gereken işlerden kaçını ya da bu işleri yapmaktan hoşlanmaz
~ eşyalarını kaybeder
~ dikkati kolayca dağılır
~ günlük işlerini unutur
dehb olan çocuklar çoğunlukla "dikkatini belli bir konuya uzun süre odaklayabilme ya da yorgunken dikkat edebilme" noktasında güçlük yaşarlar. dehb olan çocuklar ilgilerini çekmeyen ya da tekrara dayalı bir iş yaptıklarında performanslarının diğer çocuklara göre düştüğü gözlenmektedir.
Hiperaktif-Dürtüsel: (daha çok erkeklerde)
~ durduğu yerde duramaz elleri ayakları kıpır kıpırdır
~ uzun süre oturmada sıkıntı yaşar
~ çocukken koşar ya da tırmanır yetişkinken yerinde duramaz
~ sessizce bir şeyle meşgul olmada sıkıntı yaşar
~ motor takılmış gibi veya düz duvara tırmanırcasına hareketlidir
~ çok konuşur karşıdaki kişi sorusunu bitirmeden cevabı yapıştırır
~ bekleme gerektiren ya da sırayla yapılan işlerde sıkıntı yaşar
~ başkalarının sözünü keser
Eşlik Eden Belirtiler:
~ dağınıklık düzensizlik
~ dalgınlık hayal kurma
~ tutarsızlık
~ sakarlık koordinasyon güçlükleri
~ bellek hafıza sorunları
~ uyku sorunları
~ saldırgan davranışlar
~ sosyal ilişki sorunları
~ kendine güven ve özsaygının azalması
Ek Ölçütler:
~ belirtiler 12 yaş öncesinden itibaren görülüyor mu?
~ belirtiler aynı yaştaki ve aynı cinsiyetteki çocuklardan daha sık ve daha yoğun görülüyor mu?
~ süreğen bir problem mi (en az 6 ay)?
~ birden fazla ortamda görülüyor mu?
~ sosyal ve akademik yaşamda bozukluklara/sorunlara neden oluyor mu?
Tanı Koyma Aşamaları:
1. aile ve çocukla görüşme, bilgi alma, ailenin doldurması gereken ölçekler
2. çocuğun değerlendirilmesi (muayene + testler)
3. okul ve öğretmenden alınan bilgiler ve öğretmenin doldurduğu ölçekler
4. laboratuvar testleri
Çok teşekkür ediyorum emek edip yazdığın için bana psikiyatrist ne gibi bir test yaparak teşhis koyabilir onu merak ediyordum ama sanırım özel bir testi yok teşekkürler tekrardan<33
rica ederim 🙏🏻🌸
sence öyle bi hastalığı olanilen biri burada uzun süre takılabilir mi?
yA ne alaka abi deliricem kdjdjdjjhd ben mesela her yıl bir ara uğruyorum bir dönem çok sık kullanıyorum sonea hesabı kapatmadan çıkıyorum ertesi yıl yaklaşık aynı dönemlerde tesadüfen yine gelmiş oluyorum
Kesicem ben dehb olup da soruya gelmeyenleri gece vakti delirttiler beni ya of
la ne bekliyon saat 1 de çoğu kişi yatar burdaki kitle genç ağırlıklı değilki 25-45 arası çoğu
Of kesicem kendimi ya yıldım skdjjhddns ciddi değilmek kesmek konusunda bu arada ama gerçekten yıldım o Allahın belası testten geçtim bu da dehb olmadığım anlamına geliyor ve BU BENİ KAHREDİYOR çünkü bu benim tek umudumdu olay ilaçlar falan değil yanlış anlama mesele benim teşhis edilmesini umduğum aradığım gizemli hastalığım dehb olduğuma inanmıştım ama cogbat isimli bilgisayar testinde bir sorun kalmadı o bilgisayarı parçalamak istiyorum o an odaklanan kafamı da parçalamak istiyorum bu sitede benim soruma cevap vermeyen herkesi parçalamak istiyorum (mecazen) AMA DELİRDİM YANİ OF
UYUMAM LAZIM BENİM YAAA
yoksa kalkamıcam
Of gidiyorim kesin kalkamıcam tüm gün aç kalıcam bu yüzden oooooooooooof aptal sistem canım saçma bir dikkat testi ispat edemez dehb olmadığımı ben doğduğum günden beri dikkat oyunu oynuyorum saçma sapan işler hepsi herkes saçma sapan her şeyden nefret ediyorum gecenin bu saatinde uyanık olmamın tek sebebi bu saçmalıklar silsilesi
Uyucam ama şimdi
Şimdi evet şimdi uyucam tam
TAM
şimdi
komik :) hasta olmayı isteyip hasta olmadığını öğrenip isyan etmek yazdığını okurken eğlendim mazojist falan mıyım acaba ben hadi git uyu iyi geceler
bu bi zamanlar deli raporu almak istiyenlere benziyor
tamam şimdi kafamda bi soru kaldı neler yaşıyorsun fazlasıyla sinir var gibi odaklanmamaktan kastın ne? bende çok fazla odaklanabilirim mesela gözlerimi kırpmadan 40 dk durabilirim dersi dinlerken bi tık korkutucu ve göz yakıcı oluyor ama bazen herşeyin ucundan geçerim bir eksik belki olabilir ya da fazla olursa sakat kalabilirim bazense hiç olmaz çok uykum gelir istemediğim birşeyse sağa sola bakarım istemediğim ortamlarda göz teması kurmayı pek sevmem
Mazoşist değil de sadist olmaz mısın ama ben acı çekiyorum sen eğleniyorsun işte djjdjdjdd
Ama deli raporu bahane için isteniyordu işte bir şeylerden kaçmak için belki bir suç belki bir görev ben hayata başlamak için istiyorum yeni bir sayfa açmamın tek yolu eskisinde yaşananların benim suçum olmadığını anlamak ve bu yalnızca bir hastalığım bilhassa dehb varsa mümkün
Evet ben çok öfkeliyim kesinlikle tahammülüm sıfır hiç kriz yaşamadım ama öfke patlaması yaşıyorum
Odaklanamamak işe kitap okurken kafanın sürekli dağılması derste bir soru sorduğunda cevabını dinlememek tahtadaki soruyu oturduğun yerden lak diye diğerleri gibi çözememek hoş kağıt önümde olsa yine muhtemelen diğerleri kadar hızlı çözemezdim ama canım olduğumdan değil birkaç kez okumam gerekiyor sanki ilk okuyuşlarda aklım başka bir yerde gibi hani sonra namaz kılarken aklım hep başka bir yerde sürekli nerede kaldığımı unutuyorum komik yani böyle namaz mı kabul olur diyor insan içten içe neyse orasına Allah bakar artık biz belirtilere geri dönelim çok çabuk bağımlı oluyorum çevrem ve aile yapım sebebiyle sigara alkolle hiç buluşmadım ama eminim tanışsaydım kendileriyle ikisine de bağımlı olurdum sürekli aynı yemeği yemek istiyorum küçüklüğümden beri ara ara işte x yemeği diyelim uzun bir süre her gün onu yiyorum sonra sıkılınca başka bir y yemeği bulursam her gün onu yemek istiyorum müzikler de böyle sıkılana bir daha dinlemek istemeyene kadar aynı müziği dinleyip onu bir daha hatırlamamak üzerine yolluyoruk boşluğa belki bir ihtimal uzun bir süre sonra geri dönebilirim sonra çok hızlı konuşuyorum ayrıca insanların ne diyeceğini anladıysam direkt sözünü kesip anladığım şeye cevap verebiliyorum yani anlamam için bitirmelerine gerek olmuyor ama saygısızca olduğundan bu zaman içinde tabii ki saygı çerçevesine oturmuş bir durum samimi olduğum insanlara daha çok yapabiliyorum
hiperaktif değilim şimdi yalan yok çocukken de değildim ama bilmiyorum geçen yıl alzheimer olduğumu sanacak kadar unutkandım bu sene çok unutkanlık çekmiyorum ama son dört yılda tartışma esnasında diyeceğim cümle ya da kelimeleri unutmak falan gibi durumlar yaşamaya başladım mürekkep testi yaptılar gördüğüm şey pelvis ama kelimeyi unuttum şaka gibiydi rezillik djjdhs hayır kasık kelimesini de unuttum işin kötüsü hatırlasam kasık kemiği derdim en azından korkunçtu yani neyse
tekrarlı hareketlere meyilliyim işte dudak soyma saçı parmaklara dolama yara kabuğu soyma tarzı hani ulan kocaman kızım yemin ediyorum ama tuvaletimi tutuyorum ciddi boyutta bir durum hani tehlikeli düzeyde yapıyorum bunu o pelvis kaslarım falan hep hasarlandı böbrekler de iyi durumda değil bence bir as kum döküyordum yani abi normal mi şimdi bu şaka gibi bir durum yani sonra açlığımı çok hissetmiyorum çoğu zaman çevremdekileri cezalandırmak ya da kendimi cezalandırmak için aç kalıyorum ama böyle bir durum yoksa bile uzun süreler bir şey yemesem de sorun olmaz hani dürtüsel davranışlarım var bir şey çalmak kadar ciddi bir durum değil tabii ki ama ne bileyim küçükken insanları öpmek çok sıkı sarılmak gibi kendini gösteriyordu şimdi de sevgilime karşı yaptığım ani fikrini sormadan yakınlaşma mesela atıyorum yanağından öpme gibi ya da toplu bir alanda olmamıza rağmen etrafta kimseler olmadığı için uygunsuz da olsa ısrarla bir şeyler yapmak isteme gibi bir şeylere kızdığımda küçükken kaçıp saklanırdım böyle riskli davranışlarım da oldu bu siteden tanıştığım bir kızla buluşmak için uzaklara gitme (ekildim) veya gecenin bir vakti yeni yeni tanıdığım bir erkeğe güvenme sevgilimin şehrine ailemden habersiz gitme (ülkenin iki ayrı ucundayız) hoşuma giden bir kokuyu uzun süreler koklama isteği ve bu eğer durmamı gerektirecek bir durum olmazsa saatlerce sürebilir veya kütüphanedeki fısıltıları bile asmr yaşayacak kadar algılama hani en ufak bir uyarandan etkilenme hiçbir şey yapmak istememe hiçbir şey yapmama eskiden çok çalışkan olan birisi için biraz kötü bir durum hâliyle hayatım mahvoldu kısacası yani her şey liseye kadar iyiydi sonra yokuş aşağı indi sanki bütün güzellikler ve en aşağıda bir kara delik vardı löp diye yuttu yemin ediyorum o güzellikleri dksjsjdjf
Ben yine karıştırdım oooooffff pelvis kemik ismi pelvik kas ismi yazıda ikisinden de ayrı ayrı yerlerde bahsediyorum ama ikisi için de pelvis kelimesini kullanıyorum hâlâ şunu ezberleyemediğim için özür dilerim umarım okurken çok şey etmemişsindir
1 mazoşistte olabilir kendimle uğraşırım arada sinirlendiğimde ya da mutlu olduğumda çok güzel oluyor sadistte olabilir arada öfkelenebilirim genetiğim öyle ama sinirli biri değilim sinirlenecek bir şey bulamıyorum umurumda değil kısacası,
2 sorular kısmında odak sorununu bende yaşıyorum genelde bazen istersem 10 kez okumaya çalısayım yapmak istemiyorum diye kulaklarım pür dikkat etraftaki seslere odaklanır bişey olsada ona baksam diye ki ben çok çalışkan olmadığıma ve hafızam çok kötü olup çoğu şeyi unutttuğum için normal diyorum hee benim senden ayrı birşeyim daha var ilkokulda çok ekmeğini yemiştim duyduğum şeyi aynı anda cevap verebiliyordum sınıfla beraber aynı şeyi demek kolaydı gerçi seninki daha iyi bi özellik önceden anlama ve hızlı konuşma ben bayadır konuşmadığımdan konuşamıyorum kelimeleri hatırlayamıyorum bazen 1800 lerden hiç duymadığım bi kelime kullanıyorum bazen söylerken konuşamıyorum dilim dolanıyor gibi
yemek garip bi olay ben sürekli eti tercih ederim ama diğer yemeklerdende yediğim için olabilir. müzik benim için pekte matah değil matah ne demek acaba yav kullandım ama neyse önüme ne gelirse dinlerim kötü değilse her çeşide açığım belli zaman aralıklıklarıyla türler değişir bazen klasik olur bazen cazz falan hertürü deneyebilirim belli olmaz. ben hala unutkanım hoşlandığım kızlar harici bazen hatırlamıyorum ama genelde aklımda oluyor neyse inşallah derslerden birşeyler aklımda kalır. tekrarlı hareketler dediğin kısma gelelim şimdi dudaklarımı hep soyarım kanın tadıda güzeldir hani cezbediyor şimdi tuvaletimi tutmam bu ara biraz tutmaya başladım ama müsait olunca hemen giderim açlık konusunda keşke sana benzesem ya karnım ortadan ikiye yarılacak gibi hissediyorum dersin ortasında bir kükreme yankılanıyor sus aq sus der gibi bi o zamanlar sinirleniyorum midemi en aşağıya alıp sandalyede bacakları uzatıp üstüne ceket kapatıp sıcak tutmaya falan çalışıyorum çok lanet bişey sesi duymayan yoktur valla ya benim konuşma tonumla aynı sesi midem nasıl verebiliyor ama bazense hiç guruldamaz ortamlarda yapıyor genelde evde bu yüzden pek bişey yemem
insanlara kendimi öptürmeyi sevmiyorum babanneme anneme falan çıktığım yok zaten dilini damağına sürtme 1 ay onunla oynamışımdır garip bi hissiyatı var benim kulaklaklarım o kadar iyi duymaz iyi kötü tartışılır gerçi iyi ki duymuyormuş geçen ay kulak zarım patlıyordu nerdeyse kulağımın zarına kadar bi dal girdi şiddetli bi şekilde kafam falan dönmeye başladı offf güzel acısı var sabah hafif kanamış neyseki duymada bir problemim yok
he çok çalışkan hissettiğim tek zaman orta okulun başları flndı sonra baktımki çok çabalamadan oluyor üni 2. sınıfa kadar geldik şimdi mesleği öğrenmem lazım zorluk çıkartıyor
eee suç neydi peki
farklı yaşam tarzları sonucu biraz farklılaşan sorunlarımız var
hee unuttum etraftaki sorunları algılayabilirim arada içgüdüsel bişey olsa gerek bi anda kafam oraya döner bi kişi olsun bi ses gözlerimi hızlı kullanmak için kapatıp açarım dönüş hızını artırıyor sadece sesin ya da nesnenin geldiği yöne odaklanırım hem gözüme takılacak başka şeyleri atlarım hem de gözlerimide nemlendirmiş oluyorum normal halde ağrıyorda iyi gelmiyor nemlendirmek ama yapacak bişey yok
açıkcası bazen bende gereksiz şeylere takılıyorumda yani tıp okumuyorum pelvis ya da pelvik kas çokta dikkatimi çekmedi bişeyi karıştırıyormuşsun işte dedim geçtim önemsiz bir nesne işte
he fiziksel şeylerdede bi kaç şeyim var bir inatçıydım güneşe çok bakma diyince denemeden olmuyor tabi canım nabacan bu yüzden sıcak sacayağını tutmuştum biraz büyüyüncede güneşe baktım şimdi miyop var neyse elde titreme ve kasları zorlayınca tüm vücut titremeye başlıyor o yüzden sporda kendimi zorlayamıyorum vücut V8 motor gibi içip 60 hp güç veriyor gibi işliyor bazen yürüyüşüme takılıyordum şu an ip gibi yürürüm zorlama sonucu fıtık var yapacak bişey yok geceleri ağrıyor hafif düz tabanlık var yürürken parmak ucumdan destek alırım o yüzden ayağımın altındaki kaslar çok gelişmiş durumda 😅 derde dert yığarak moreli yükseltmeye çalışmak
he aklıma geldide tehlike anında acele edip yakalamak ya da aniden müdahele etmek yerine donup kalabilirim ve suçtan kastın ne ne yaptında senin suçun olmadığını anlamak istiyorsun
hee belki normal birşeydir ama normal olmadığıma emin gibiyim
Attığım yorum nedense gitmedi şimdi yeni bir tane yazmam gerekecek offffff
Şimdi bana şunu de hele sen dehb misin ve bende dehb olduğunu düşünüyor musun ben bunu anlattıklarından çözemedim çünkü
Öncelikle hızlı konuşmak o kadar da iyi bir şey değil çünkü bazen cümleleri bitirmeden yarıda bırakarak konuşuyorsun bazen kelimeleri tam telaffuz etmeden diğerine geçiyorsun ya da telaffuz edemiyorsun tam tersine veya işte iki kelimeyi harmanlayabiliyorsun yanlışlıkla ikisini de birden düşündüğün için hani sanırım konuşma hızın düşünme hızına yetişemiyor gibi buna zihin hiperaktifliği diyebiliyorsak şayet emin değilim ama o zaman bir hiperaktiflik söz konusu olmuş oluyor
Dili damağa değdirme derken neyi kastettin bilmiyorim ama dilin arkasıyla ağzın arkalarındaki damağı uyarmak demeyeyim ama kaşımayı kastediyorsan o bende de var abi ama ilk defa üzerine düşündüm şu an bana çok normal geliyordu ama cidden benden başka kim yapıyordur ki böyle tuhaf bir hareketi dışarıdan çok anlaşıldığını düşünmüyorum ama boğazıma bakan birisi anlayabilirdi sanırım
Gurultu konusunda endişe etme bu arada muhtemelen senin miden olduğu için sana yüksek geliyor ses benim de karnın gurulduyor ayrıca sjjsjdj yani acıkabiliyoruk sadece yemek yemiyorum her acıktığımda ama belli bir eşik var o kadar uzun süre aç kalırsam artık açlık hissedilmiyor ama o eşiğin süresini bilmiyorum hiç ölçmeye çalışmadım
Öpmekten kastım küçük bir çocukken tekrarlı bir şekilde sürekli öpmek aşırı sevgi göstermek ve sürekli öpmekle ilgiliydi hani bu sonra kendini sevgilimle olan durumda gösterdi
Ayrıca kulak zarı konusu için çok geçmiş olsun çok normal bir şeymiş gibi anlattın ama tramvatik bir deneyime benziyor
Ben de tehlike anında donup kalabiliyorim bir keresinde bir tanıdığımın eli kapıya sıkışmıştı ve ben öylece kaldım baya kaldım kızın parmağı kopabilirdi öyle kaldık baya saçmalık disjdjdjs neyse ki hiçbir şey olmadı buz tuttular geçti falan
Bu şekilde yani
Hayatımın içine ettim bunun benim suçum olmadığını bilmeye ihtiyacım var yoksa hayata dönmeyecek gibiyim sonum iyi görünmüyor mükemmeliyetçi bir insanım gittiğim bütün psikologlar bunu doğruladı (3 5 tane psikolog olmuştur) ve her şeyi en harika yapmak için mahvettim mahvolunca bir daha geri dönemedim ama en harika yapamayışımın bir sebebi vardı olmalıydı o yüzden bir hastalığım olduğuna inanıyorum yani her zaman yapabildiğim şeyleri birden yapamamaya başladım KİMSE BANA ERGENLİKTEN DEMESİN ŞURACIKTA KELLESİNİ ALIRIM ACIMAM evet bunu geçersek bu şekilde yani sorunun cevabı bu
dehb miyim bilmem hastanelerle ilgilenmiyorum ilgilenmekte istemiyorum gereksiz uzun süren işler geniz etinden 1 hafta hastanede kalmışlığım var yanii sevmem max ölürdüm ki oda dert değil onunda güzel bi heyecanı var kan kusarken espri yeteneğim gelişmişti hiçbir bana canım gelen değere saygım yok artık herşeyle dalga geçebilirim dişçiyledenaram iyi değildi dolgu diye gitmiştim babam konuşmuş çekmişlerdi psikoloğa gitsem adamı deli edebilirim yani birini daha bozmak bişey kazandırmayacak çocukluktan beride hep hastaneye gitmişimdir bağışıklılığım düşüktü sürekli iğne olurdum ortaokul 2-3e kadar senin bu konuşma konun ise bende bazen zihnimde çok hızlı olarak geçmiş konuşmaları tekrar edebilirim kafa yoruyor biraz birgün çok atesim çıkmıştı o zaman kazandım bunu ama çok kullanmıyorum
hiç sanmam gayet yüksek sesli olduğuna eminim
kulak zarında cidden bişey yok ya ben hep zarar görerek öğrenen biriyim
mükemmelliyete uzak olduğum için hedeflemeyi bıraktım bu vücuda uygun değil elimden geldiğince iyi oluyorum
düzeltmek istediğin şey neydi ki tekrar aynı şeyi düzeltmeye dönmemen için onu düzeltsen fena olmaz öncelikle
he ben nası batırdım biraz ilişkilere battık çıkamadık şimdi bi tık duygularım köreldi iyi bişey
Ya bilmiyorum benim pek hastanelerle işim olmadı bu hayatta hani son dört yıldır her türden doktora gittik sayılır o ayrı bir şey hani hastalığımı bulmaya çalışıyordum ama işte hâlâ bulamadım arayış devam ediyor o yüzden bu kez de dehbe sardım yani mevzu o aslında sana da çok geçmiş olsun geçmişte yaşadığın kötü deneyimler için
Düzeltmek istediğim bir şey yoktu var olan hayatımın daha iyi daha başarılı daha efsanevi olmasını istedik güzel/ yakışıklı bir insanın sürekli estetik yaptırmak istemesi gibi yani iş bir süre sonra sarpa sarar ve kişi bir daha asla eskisi gibi olamaz olan hayatımla mutlu olmayı başarabilseydim zaten zaman geçtikçe her şey güzelleşirdi herhalde bilmiyorum belki de yine yapamazdım çünkü sorun sadece mükemmeli istemem değildi çevremdekilerden çok kötü etkilendim yani olan olaylar beni herkesten daha fazla etkiledi sonra idareye falan hep asilik ettim lise hayatım boyunca başarılı olan ama asi bir öğrenci çok saçma geliyor insanlara hani ben idareyle iyi anlaşmak zorundaymışım gibi olmadı ama olmadı bir şekilde bir dönem okula gidemedim zaten yani gitmeyi başaramadım hani imkanım vardı ama içsel olarak gidemiyordum yani ortaokulda sorun çıkarmayan davranışlarım lisede sorun çıkarmaya başlayınca ben battıkça battım aslında olan bu başaramadım bazı şeyleri ve şimdi o yüzden bir sebebi olmalı diyorum içimden zihnimden bir şeyler bana engel oldu diyorum hayata dönmemin tek yolu bu şeyi bulmak aksi hâlde yaşayan bir ölü olacağım o kadar ailemde zaten psikiyatrik hastalık var yani genetik olarak bende olması tuhaf olmazdı
ben lise 2 gibi bi kızı sevmeye başlayınca batırdım herşeyi onunla başladı beni sevmedi ben unutamadım unutmak için çok şey denedim yapamadım sinirlendim sınıfta her ders arası dışarıda kendi kendime geziyorum kendimden yapabileceklerimden korkuyordum ellerimi parçalıyordum sınıf zaten yavaştan baş kaldırmaya başlıyordu sınıfın enerjisi birbirini etkiliyordu ben yoldan çıktıktan sonra kimse toplayamadı herkesin notları bok gibiydi derslerde uyuyorduk gürültü olunca gülmemi saklayamıyordum hocalarımdan özür dilerim iyi kişiler olsa bile lisede kimse doğru düzgün birşeyler öğrenmemişti kimse depremler korona derken depremlerde kahkaha atıyordum kafa böyle son sınırda rehberlik hocası gelmiş haliniz nası neyiniz var ben bütün olumsuz cevapları değerlendirip gülüyorum kişiye bakarak arada önce bi hoca çağırıyor önce pohpohluyor çalışmadan dersleri geçiyormuşsun sonra şu kıza çok bakıyormuşsun rahatsız oluyormuş bana geldi kendi aramızda halledelim sonra rehberlikçiye gidiyorum bi kaç sefer elimden bişey gelmediğini anlatıyorum deniyorim diye bişey yapamıyorlar falan diye siciline işlenmesin lise son son dönemde sınıftan başkasını sevmişti sevip bir şey yapamadığın kişinin başkasıyla gözünün önünde yemesi sindirmesi zor bi durum yapacak bişey yoktu savaş bitmişti kaybetmiştik ama hala seviyorum unutmak için başkasıyla zaman geçiriyorum ikimizde birbirimizi çok sevmiyoruz yarabandı taktiği takılıyoruz okul bitene kadar dayandık arkadaşlarla yine takılıyoruz herzaman ki gibi diplomayı aldığım gibi uzadım okuldan aşka yenilebilen biriyim yapacak bişey yok ve alsam deli raporu alırım ailemde dayım hariç deli yok o da elektrik çarpması sonu öyle oldu sinir genetiğim var yapacak bişey yok elimden geldiğince sinirlenmiyorum kişilerle bağ kurmuyorum
ee dehb misin şimdi anladın mı alttaki yorumdan
ben kendime deli diyebilirim
Ya yaşadıkların kolay değilmiş senin de inşallah ileride her şey çok daha güzel olur senin için o kızı da tamamen aşabilmeni diliyorum hani benim de lise ikiye doğru lise birin yazında hayatıma sevgilim girmişti hayatımın kaymasında biraz etkisi var ama onun suçu değildi tabii ben sorunları olan birisiydim ve onun bana hiçbir şey yapmıyorken bile zararının dokunmasına sebep oldum benimki de böyle bir hikâye hani okulumuz aynı değildi o yüzden okul benim için ayrı bir çöküş hikâyesidir sevgilimle tanışmam ve derslerden yavaş yavaş uzaklaşmam ayrı bir hikâyedir
Aşağıdaki yorumda yazanları ben başka yerlerde de birçok kez okudum aslında o yüzden ekstra bir yardımı oldu diyemem ama yine de derli toplu görmek iyiydi yalan yok dehbim olduğuna inanıyorum ama kafamı karıştıran şey dikkat testinden geçmiş olmam belki de dehb değil de başka bir şeydir hastalığım doktor umarım işinde iyidir ve sorunum neyse bulur bulması bile iyileşmem için yeterli çünkü
Ayrıca kendine deli demem delilik çok uç bir şey en fazla benim gibi psikolojik sorunların ya da psikiyatrik bir rahatsızlığın vardır hepsi o inşallah da hayatın güzelleşir zamanla ve karşına hep iyi insanlar çıkar diyorum
chatgpt yi denesene birde iyi kötü bi tahmin yapar neymiş diye belirtilerini yaz dehb ten bahsetme ne diyecek merak ettim bilmezse sallıyor haberin olsun doğru yanlış yerlerdende bilgi toplayabilir fal bakmak gibi bişey doğru ya da yanlış olabilir
üni 3 e falan mı gidiyorsun (yaşını tahmin etmeye çalışıyorum) ben yil olarak 20ysem benden daha olgun ve bi tık daha sorunlu olduğuna göre üniversitede 4 senelik bi bölümdesindir 3 sene olmuştur senin 21 1 sene mezuna kalsan 22 ama mezuna kalmamışsındır ve hazırlık okumamışsındır yani 21
Chatgptyi defalarca kez denedim ama teşhis falan koyamıyor söyledikleri yardımcı olmuyor o nedenle gerçek bir örnek aradık hani testi geçen ama bir şekilde başka bir test ile dehb olduğu ispatlanan gerçek bir örnek ama bulamadım henüz varsa da burada değiller ama psikolog da yapay zeka da bunun mümkün olabileceğini söylüyor merak ediyorum psikiyatrist sihirli değnek sallayacak herhalde hastalığımı bulmak için
Bu arada üni okuduğumu söylemedim sana hiçbir yerde olgun olduğum da senin çıkarımın galiba çünkü öyle bir şey de söylemediğimi düşünüyorum çünkü ben 19 yaşındayım zjdjdjdjjd mezuna kaldım ama bu gidişle bir yıl daha kalacağım gibi ama orası belli olmaz tabii
Ayrıca çıkarımların başarılı olduğumu söylemem üzerine yapıldı sanırım ama ben eskiden başarılıydım lise boyunca gittikçe düştü başarım yine okul birincisi olarak bitirdim ama okulum zaten puanımdan çok düşük bir okuldu oraya gitmem bile devasa bir hataydı ben son sene liseden mezun olamayacağıma inanmaya başlamıştım birinci olarak geldiğim ve üç yıldır birinci olduğum bu okuldan ben mezun olamayacağım korkusu yaşıyordum çünkü durumum kötüydü üçüncü sene okula gidemez olmuştum 40'a yakın yok olduğum gün vardı ve bunların çoğu geçlerin toplamıyla bir gün etmesi şeklinde hani aslında toplam 40 gün değil toplamda bu süreç koca bir yıl ve ben her gün okula gitmekte zorluk çekiyordum okul uzak değildi mevzu o değil yani psikolojikti tamamen o nedenle son sene böyle bir korkum olmuştu okula gidemeyip okulda kalacağım ders çalışamıyorum sınavlardan kötü not alacağım tadında bir korkuydu birinci olarak bitirmemin tek sebebi de dört yılın ortalamasıyla belirleniyor olması son iki yıl batırdım ama ilk iki yıl çok iyiydim o nedenle yani yoksa başarılı falan olduğumdan değildi dolayısıyla mezuna kalmam gayet beklenilen bir durumdu aslında
şu an delirmemek icin duygu belirtilerimi minimize ediyorum bi kaç kişi korkabilir ama korkulacak bişey yapmadıkça sorun yok ileride bi kaç kişiyi öldürmede sorun görmüyorum dünyada çok insan var en azından işe yarar kişiler kalabilir he o lise hikayesinin başıda orta okula dayanıyor galiba ben harbiden mazojiştim ya 8. sınıf canım sıkıldıkça kendimi deniyordum kafamı duvara vuruyordum beyin hücrelerim çok azalmış olabilir rotringi bacağına saplama uzun süre izi kalıyor kalıp gibi kesildiği için kömürde içinde kalıyor sorunlu kız mıknatısı olabilirim galiba, aile içi şiddet olan bi kız vardı yapabileceğim bir şey yoktu uzaktan izleyebiliyordum en fazla o zamanda çok utangaçtım kızlar konusunda tam olarak erkek gibi bi kızdı okulda erkeklere kafa tutardı vur savun bazen biraz kaç sonra tekrar vur tam bi oyuncu köpekler olur ya mahallelerde onun gibiydi niye sevdiğimi bilmiyorum şuanda ama iyi bi fiziği çekik iri gözleri tombul yanakları siyah at kuyruğu saçları vardı beni anlamış olsa gerek ki arada cilve yapardı bazen kışkırtırdı
son baharda ingilizce kursuydu bi kapişonlu üstüne mont gibi bişey kazımla oturuyoruz masa geniş uzun u toplantı masaları gibi geldi araya girdi anlamamış bana soruyor ben zaten doğru düzgün konusamıyorum hızlıca anlattıktan sonra kıpkırmızı olmuştum ve görünmemek için montun fermuarını çektim bogazlı motlardan yanaklarımı gizleyebiliyorum şapkayıda taktım çok görünmemek için hocada anlamış heralde bişey dememişti ders sonuna kadar öyle kafamı eğmiş bi şekilde kitaba bakar gibi yapıp yüzümü gizlerken bi yandanda yanımda diye terliyorum ceket ayrı sıcak tutuyor zar zor geçti sınıftan çıktığında yaptığım ilk şey ceketten kurtulup sweatle dışarı çıkmak oldu ondan sonra bi kaç bakışmalar arada yürürken beden dersinde cilve yapıyordu daha sevgili olamadan okul bitti bahceye gitmeden önce hala konuşamıyordum o yüzden çıkma teklifi edemedim o ara bi kere daha sinirlendim niye yapamadım diye kolumu kesicektim kesemedim kör çakıyla kesilmiyormuş hızlı saplamak lazımmış ben yavaş yavas kesiyordum kesemedim 3 ay bahçedeydim sonra uzun süre göremedim en son bizim evin ordaki liseye gidiyordu lise 2 gibi görmüşümdür hala utanıyordum bakarken
Peki tüm bunlara rağmen neden psikiyatriste gitmeyi düşünmüyorsun yani kendine veya başkalarına zarar vermekten falan bahsettin deli olduğuna veya mazoşist olduğuna inanıyorsun neden yardım almayı düşünmüyorsun
üni okuman başarılı biri olduğunu düşünmemdi ama sen uzun zamandır düşüyormuşsun ben 1-2 yıllık flndı diye düşündüm olgunda kesinlikle kötü bi çıkarım olmuş biz nası aynı yaştayız ya en azından şimdilik ben allahtan babamın zoruyla ya mezuna kalacaktım ya da sanayide ya da baska bi yerde çalışacaktım o sırada sınava hazırlanacaktım ki öyle bir şey olmazdı bende 2 yıllık bi bölüme geldim bursada otomotiv tek. bölümü bitecek bu dönem ben notları hiç o kadar takmadım çalışmadan gecebildiğim derse niye çalışayım mantığı meslek lisesiydi zaten organize sanayi bölgesinin içinde nargile fabrikası yanı kimse çalışmıyordu bende boşverdim sıkı yönetiliyor aslında fena değil ilk biziz diye düzeni sıkı tuttular yani fena değildi
çünkü başkasına zarar vermeyi düşünmüyorum hem sadece ben zarar vermiyorum ki çok kişi temizlik yapıyor dünyada yararsız bi kaç kişiyi kaybetmenin bi zararı yok oksijen ve daha çok öldüren kişileri öldürmek lazım bu yolda ayrıca psikologtan yardım almak kesinlikle bi işe yaramayacak sadece zaman kaybı herkes bişeylerini kaybeder babamın iki parmağı ufakken oyun oynarken kesmiş dert değil hani olur öyle şeyler ki sinirleri çalısmaz katlanmaz o parmaklar
kendime verdiğim zararlarda beni daha sert yapıyor iyi bir şey deli olmadanda bu dünya çekilmez mazojistte herkesin zevki farklıdır
yani kötü değil iyi yanına bak
sen kötü yanlarını arıyor gibiydin bende kötülerini anlattım ama iyi yanına bakmak daha iyi buda benim eğlence yöntemim tek sorunu arada boksör kırığı gibi şişiyor ee yapacak bir şey yok onada geçen dirseğin lifin koruma derisini kopardım galiba trafic direğine bi dirsek çıkarttımda ileride şu kaslarda top gibi dışarı fırlayan lifler var ya onlardan olacak dert değil
ayrıca psikologların tanı koyması zor sen daha iyi biliyorsun ve deliler hastanesine çok uzak yaşamıyorum yatırılmak ve ordan çıkamamak istemem böyle bi deney bile var hasta olmayan kişileri yatırıyorlar 1980 lerde falan ve tanınmıyorlar deliyle normali anlayamıyorlar
insan olmak hata yapmaktır önemli olan hatalardan sonra kalkabilmek geçmişe sorunlara takılı kalmamak problem çözülebiliyorsa problem yok cöz çözülemiyorsa problem yok çözmene gerek yok zaten çözemiyeceksin takılmaya gerek yok gibi bi laf var biliyorsun
Kötü insanların çoğu hastadır tedavi edilmedikleri için kötülük ederler bunu her kötülüğe uyarlayamam ama cinayetlerin çoğu psikiyatrik bir vakadır katil muhtemelen ruhsal anlamda sağlıklı değildir kötüleri temizlemek yerine hastalarla yeterince iyi ilgilenmek dünyadaki suç oranını eminim azaltacaktır sen kimseye zarar vermeyeceksin ama bazılarına mesela kötü insanlara zarar verilmesini doğru buluyorsun o kısmı anladım ancak kendine zarar verme davranışın var sonuçta ve biliyor musun herkes kendine zarar veremez mesela ben kendime zarar veremem kollarımı kesemem mesela parmağımı kıramam kendi irademle yara almak için bedenimin herhangi bir uzvuna çok sert bir maddeyle vuramam veya senin saydıklarını yapamam ve birçok insan yapamaz zaten bu sağlıklı bir durum değil yani bunun ilerisi intihar zaten ve bu nedenle ben yardım almanı tavsiye ederdim açıkçası anladığım kadarıyla hastaneye yatıracaklarını falan düşünüyorsun ama bilmiyorum eğer imkanın varsa özele git özelde para vermediğin sürece kimse seni yatıramaz yani öyle ama devlette de bu şekilde direkt yatış vereceklerini düşünmüyorum açıkçası hem psikolog ile psikiyatrist çok farklı psikolog zaten sana yatış veremez hani o ilaç bile yazamıyor sadece dinliyor ve bir şekilde rehberlik ediyor konuşuyor seninle böyle bir şey psikiyatrist tanı koyma ilaç yazma yatış verme gibi yetkilere sahip olan kişi
Ayrıca iki parmağını kaybetmek böyle hafife alınabilecek bir mesele değil kesinlikle korkunç bir tramva ve ömür boyu sana zorluk çıkartacak kendini hatırlatacak bir acı yani bu böyle hafife alınamaz alınmamalı
la niye vücut parçalarını bu kadar önemsiyorsun babam hala herşeyi yapıyor tüfek kullanır yazı yazar sadece ilk sinir tutuyor parmağındaki zaten sünnet olmuyormuyuz biz benzer şeyler plastik bıçak kesmiyor bu arada çok derin göz gibi hassas bi yere saplamayacaksan deride en fazla 1 mm kesiyor meraktan denemiştim kızgın demirde çok fena yakıyor acıya hazır olmazsan ileride çok büyük sorunlarda ne yapıcaksın işkencelerde mesela yarıda büyük ihtimalle pes edebilirim ama başları atlattıktan sonra sorun olacağını düşünmüyorum ayrıca suç oranı hemen düşecek bişey olmadığını biliyorsun çünkü her şey ortalarda bırakılıyor yani hırsızlık hep devam eder sonra ondanda hırsızları öldürmeler başlar kan davası başlar hiç yok gibi ölümler ölümleri tetikler sebebini insanlığa belirtmen lazım ve bunun nasıl etkileri olacağını tahmin edemezsin intihar kolay bişey değil ayrıca bu dünyada hala istediklerim var ve intihar sorun değil tanıdığım biri 38 yaşındaydı sanırım 2-3 sene önce intihar etti canım yaptı dediler yolladılar yani babamın bi arkadaşı vardı bi dede bi gece evinde ölmüş baya konuşurduk avda ondan sonra balığa gitmedim doğru düzgün güldürüyordu baya o gidince saldım bende 2-3 köpeğim öldü hayat uzun süren bişey değil bee takılma o kadar ben yaşlılarla konuşuyorum zaten genelde bizim ortaokulda okula gelmemek için kol kırma taktiği vardı ortaokulda hiç öğrenmedim ama vardı yani ayrıca sadece konuşacaksam bi anlamı yokki konuşacak kişi yok mu sanıyorsun sen çok mu çöktün ya bizim mükemmelliyet anlayışlarımız çok farklı galiba ne okuyacaktın ki
neyse büyük ihtimalle benden iyi ve uzun yasarsın zihinselden çok bedensel sorunlara bakarsan
İşkence görmeyeceğim niye göreyim ki asker değilim devlet adamı değilim kendi hâlinde dünyayla ilgili pek bir şey bilmeyen bir insanım kim bana niye işkence etmek istesin
Ayrıca olay benim vücut parçalarını önemsemem değil 10 parmağı olan birisine göre daha az işlevsel olur 8 parmağı olan birisinin elleri bu kolayca düşünülebilecek bir mesele yani senin dediğin kadar basit bir şey değil bunun psikolojik bir tarafı da var ayrıca sana ait olan bir şeyi bir kaza sebebiyle geri dönmeyecek şekilde ve acayip acı çekerek kaybediyorsun bu bir tramvadır sen ne söylersen söyle söylediklerim gerçekler baban hayatına bakmışsa bu durumla barışmışsa tramvayı aştığı iyileştiği anlamına geliyor ancak bu yaşadığı durumu basit falan yapmıyor ve olayın vücut parçalarına önem vermekle alakası yok parmak kaybını nasıl normalleştirebilirsin sanki kılı kopmuş gibi anlatıyorsun yerine yenisi çıkmayacak bir şeyin kaybı söz konusu yani böyle bir tavrı mantıklı bulmuyorum açıkçası hele bir de sünnetle kıyasladın inanamadım ona bu durumu o organın kopartılmasıyla falan kıyaslayabilirsin yalnızca sünnet dediğin nedir ki sanki bir organın kaybı söz konusuymuş gibi oldu sen böyle söyleyince ama hayır işte kıyaslanamaz yani çok saçma bir kıyas bu hâliyle.
Ayrıca birçok konuda çok olumsuzsun, kendine zarar vermeyi "matah" bir şeymiş gibi anlatıyorsun sonra tramvatik gerçeklikleri onlar bir şey değil şeklinde hafife alıyorsun ancak bu kesinlikle doğru değil.
Olay konuşacak bir insanın olması da değil zaten olay konuşan kişinin o alanda profesyonel olmasıyla alakalı, eğitim almasıyla alakalı, doğru yöntemlerle konuşmasıyla alakalı.
Üniversitede ne okuyacağımı soruyorsan herhangi bir hayalim yok zaten bu da bir sorun geleceğe dair istediğim bir şey bile yok boş hayallerim bilr bitti sanki artık yavan yani her şey çok tadsız tuzsuz hayatta ayrıca kısa yaşamak da yine "matah" bir şey değildir bunu bu şekilde yansıtman yine bana sorarsan doğru değil hem zihinselden çok bedensele önem veriyor olsaydım şimdi burada oturmuş zihinsel hastalığımı araştırıyor olmazdım. Anlamadığım şey neden bir insan kendisini övmek için başkasını yermeyi seçer ki? Hem kısa yaşamak dediğim gibi övünülecek bir durum değil. Son olarak bu hayatta sorunlarla daha büyük sorunların varlığını öne sürerek ya da düşünerek başa çıkamazsın bu yaptığına yalnızca duyguları bastırmak denir ve o bastırdığın duygular bir gün gün yüzüne çıkıp senin hayatını muhtemelen altüst ederler.
tamam parmak mevzusunu geç şimdilik ama zamanla alışılır ona psikolojik kısmı arkadaşı kaçmış olması babam bağırmayacak kadar sert biriydi gitmiş eve sonra ordan hastaneye dikmişler, ama sünneti benim yaptığım çoğu şeye sayabiliriz hepsi bi deri kaybıydı ben babamla yaşıyorum genelde asker gibi onun sözü emirdir yaparım açıklama yapmada iyi değildir bazı konularda ama iyidir ayrıca ellerime hep bişey olacak dikkat edemiyorum yaşarken 5-10 kilo altında ezilmeler, hep keserim zaten bu benim eksilmez şeyim kurbanda olsun birşeyi keserken olsun yakmaların izi kalıyor ama onlarda iyileşir bi ara he ayrıca bahsetmedim geniz etinde yüzümün yarısı kısmi felçli kaldı hala acıyor yani hatırlarsam yapacak bişey yok bazı şeylere zamanla sarkıyor o zaman bana sorsalar yüzümün ortasından kesmelerini söyleyecektim yani dikiş izi geçmez ama ağrımaz en azından korkutucu olmakla bi sorunum yok zaten olacak travmatik şeyleri hafife almak atlatmış olmak değil mi zaten bi kaç kere üzülmüşümdür yeter kaç kere konuyu açıcaz en fazla çocukken adamın birinin arabayla bırakayım demişti spin atmıştık yolda o yüzden araba sürmede çok iyi değilim yani çok uzun süre süren kamyon şoförü değilim zaten hani bu işin sonunda kötü kişilere patlarım en kötü yani sorun olmaz altüst olana kadar devam o zaman çoğu erkek sorunlarını yok sayar zaten bilirsin ufak bi kesikte ufacık şey icin ağlıyor musun derler yani umursamamak bizim meselemiz ayrıca ben çok umursamazım hastaneye gidersem 2-5 sene çıkamam göz-diş teli-bi kaç fıtık--şu yüz ve bişey-psikolok zaten en az 1 sene konuşacaz gibi duruyor ve ben bu konuları psikologla konuşurken kesin sinir olmaya başlıyacam bitmeyecek gibi devam ederse ayrıca ekstra maliyet bunlar biz o kadar zengin değiliz bunları takacak kadar
olası psikolojik sorunlarım; insanlara genelde güvenmem çoğu kişi yalan söyler sebepsiz, insanların etrafında rahat edemem bazı kişiler hariç insan okuma bu galiba, araçlarda fazladan geriliyorum ehliyet almadan önce bi sorun yoktu yorgunken dalıyorum o yüzden o biraz sorun yorgunken kullanmıyorum bilerek ileride azalır belki, insanları sevme konusunda bok gibiyim ailemi uzun süre görmesemde özlemem max 5-10 sene flndır heralde gerçi o kadar zaman geçse yanlarında rahat edemem ama zaten evdede odamda takılırım, avcılık sebepli hayvan vuruyordum zaten ama insanları daha az seviyorum yani onları vurmak dert olmaz artık, yetersizlik kaynaklı kendime genelde güvensizlik bunu geçmişini anlatmıyacam o hocayında aq, kontrolsüz gücüm var arada sorun oluyor çok güçlü olmasamda bazen parçaları taşırken ya düşürebilirim ya düşünmem ya da parçaları yamultabilirim kırabilirim, ölümden korkuyor olabilirim emin değilim daha vardırda aklıma gelmiyor