günde kaç şınav çekmek lazım..
kas yapmak için bir öneriniz var mı?
kas yapmak için bir öneriniz var mı?
öncelikle vg öyle basit bir durum değil araştırma ve emek ister mesela şınav benim bildiğim ağırlıklı olarak arka kol ve omuzları etkiliyor
kas çalışmaya başlayınca insanlar ilk önce sixpack sonrada ön kol biceps(ön kol) kaslarının gelişmesini istiyor o yüzden şınav çok faydalıdır ama şınavla bırak tüm kasları tüm kol kaslarını bile çalıştıramazsın mesela benim kollarım iyi sayılır özellikle görsellik açısından biceps kaslarım iyidir ama şınavda kötüyümdür 20 tane çekiyorum o yüzden bence bir dumbell al ve internette ilk önce geliştirmek istediğin kasın adını bul sonra ona göre antreman bul derim
link
buna bak sağ taraftaki konularada bak. Sadece şınav a odaklandığına göre konuya biraz yabancısın sanırım
Bir erkek başlangıç olarak 30 desek sonra 50-60 arttırmalı işte
Cevap
7Cevap
Yeni başlıyorsan çeke bildiğin kadar çek.3 set halinde çek.Tabi belli günlerde çek her gün çekme
vücudun dinlensin.Ben tek seferde 40 çekiyorum uzun zamandır çekmiyorum.Ben
4 ay filan çok uğraştım beya şekilenmişti kol kaslarım :D.
Mesela ilk 1 setinde maximum çekebileceğin kadar çek
1 dakikalık ara ver ondan sonra
2 set geç zaten 2 seti zor çekersin zorlanırsın beya.
yine 1 dakika ara koy dinlen ondan sonra
3 setini tamamla işte . 1 sette 15 tane çektiysen 2 sette ve 3 sette 10 düşür.
dairus ilk defeda maksimum yapması sonra set yapması antrenman displini ve bilincine aykırı.set ya da pramit en ideali sanada tavsiye ederim
gerkir diye bir sey yok her sporcunun calsmasina gore sevyesi var ve sevyen kactane sinav cekmen gerktgini belirler
salona gitmediğim günler bunları yapıyorum evde ufaktan başla bir kaç aya sende yaparsın
Kas yapmak istiyorsan dambıl al onu kullan nasıl kullanırsan nerelerde kas cıkar arastır butdan tarif etmesi zor. Yaparsın.
Bende başladım gümlük antrenmanlara.
Pramit ya da 3 x 15 den başla
Sadece şınavla olacak iş değil. 3 aydır kendimi harap ettim. Kaslar yeni şekillenmeye başladı.
ben günde 100 şınav çekiyorum futbol oynuyorum ben kendimin doğru yaptığını düşünüyorum
30 ideal olması gerek
15-20 arası
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar