Ben yemiyorum Çin tuzu yediriyor ! Monosodyum Glutamat yani bilinen adıyla Çin tuzu bu kadar zararlıysa neden kullanılıyor?

Ben yemiyorum Çin tuzu yediriyor ! Monosodyum Glutamat yani bilinen adıyla Çin tuzu bu kadar zararlıysa neden kullanılıyor ?
Cipsten kuruyemişe, hamburgerden pizzaya soslara kadar her türlü yiyecekte bulunuyor. Hatta sokakta satılan döner ve çiğköftede bile var! Bahsettiğimiz madde Çin tuzu. Bunu içeren yiyeceklerin yemeye teşvik ettiği, bağımlılık yaptığı iddia ediliyor. MSG bir çeşit nörotoksindir, yani sinir hücrelerine zarar verir. Bu yüzden merkezi sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak alzheimer, parkinson, huntington hastalıkları, epilepsi oluşmasına neden olabilir. Retinal dejenerasyon yapabilir. Yağ birikimi ve doyma mekanizmasında bozukluk yaparak obezite yapabilir.

MSG katkı maddesi yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel Olarak algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor. Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda üreticilerinin bir çoğu MSG'yi karlı olduğu için kullanıyorlar. Dünyada yaklaşık 50 ülkede kullanımı sınırlandırıldı bu aroma arttırıcı maddenin.

Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek
yediği CİPS'lerde çok kullanılmakta.
-Hazır köfte harçları,
-Et suyu tabletleri,
-Hazır çorbalar,
-Dondurmalar,
-Renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründe var..

Kullandığımız bulyon tabletlerden birinin içeriği ;
http://www.icerir.com/knorr-tavuk-suyu-bulyon-icindekiler-kalori-besin-ogeleri.html
Ben yemiyorum Çin tuzu yediriyor ! Monosodyum Glutamat yani bilinen adıyla Çin tuzu bu kadar zararlıysa neden kullanılıyor?