Ellerimde 5 yıldan beri egzama var. Doktora gittim bir sürü krem verdi ama işe yaramiyor. Bir geçiyor bir yeniden cikmaya başlıyor. geceleri uykumdan oluyorum artık. fena halde kasinip kaniyor. Allah rızası için bir bilgisi olan var mı ya? Strestende çıkıyor bir de bende.
Ellerimde egzama var çok zor durumdayim nasıl gecer? Allah rızası için bir bilgisi olan var mi ya?
Tam bilmiyorum ama bildiklerimi yazayım. Kara ciğer de bir sıkıntı varsa olduğunu, yediğin bir meyva veya yemekten olduğunu, bazı kumaş, giysi gibi şeylerden olduğunu duymuştum. Ellerini yikadigin sabundanda olabilir. Bildiklerimi yazdım, Allah şifa versin, geçmiş olsun kardeşim.
Kronik egzamaların ise tetikleyici etkenleri bastırılarak dönemsel iyileşmeler sağlanabilir. Kronik egzama hastaları, egzamayı tetikleyici faktörlerden olan stres ve uykusuzluktan uzak durmalıdırlar. Kimyasal hiçbir maddenin cilde temas etmemesi gerekmektedir. Özellikle deterjan, sabun ve parfümler egzamalı bölgenin zarar görmesine sebep olacaktır. Asit özelliği fazla olan sebze ve meyvelerin (özellikle limon ve domates) egzamalı bölgeye temas etmemesi de önemlidir.
merhaba egzama krem den çok ilaçtan çok alerjij bir olaydır, çok tüketmiş oldugun bir gıda var onu bulmak gerek, domates, patlıcan, kabak, çikolata , meyve suları, ve nemsiz kalan ellerde bu çok görülür nedir alerjik durumun
0
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gidayla bir alakasi yokki. Çok denedim 1 2 ay boyunca hepsindende tukettim bir şey olmadi. Sonradan yeniden çıktı
bazen egzaman da çok krem ilaç kullanmak degil amaç , önemli olan sinir sters kaygılar düşünceler, baskılar insanı gerer ve egzama buna baglı olarak çıkar , ama egzamayı tek başına kaygılar yeterli degil , bunu alerjik durumuda var kesinlikle yedigin bir şeyde bunu destekliyor
Ben elimdeki su kabarcıklı egzamaya care buldum. Hergün 1 tane küçüf kefir için. Meyvelide olur. Bagısıklık sistemini güçlendirdiği için geçiriyor 1 aydır kefir içmiyorum ve tekrarlamadı çok şükür...
En İyi Cevaplar