ne kadar nemlendirirsem nemlendireyim işe yaramıyor çatlayıp kanıyor arada kaşınıyor ama yazın tamamen geçiyor kışın tekrar başlıyor

ne kadar nemlendirirsem nemlendireyim işe yaramıyor çatlayıp kanıyor arada kaşınıyor ama yazın tamamen geçiyor kışın tekrar başlıyor
Bu gizli egzama mı ne diyorlar öyle bir şey benim bir arkadaşımda da vardı yazın hiçbir sıkıntısı yoktu ama kışın sürekli böyle oluyordu çatlıyordu kanıyordu geçmiş olsun
Sıvı sabun kullanıyorsan kullanmayı bırakmalısın, cildiye doktoru ellerim için sadece bu tavsiyeyi vermişti ve katı sabun kullandığım sürece böyle bir sorunla karşılaşmadım
Ne demek
Kış aylarında cilt hastalıkları daha sık görülür zaten ayrıca sürekli maruz kaldığınız bir sey var mi? Deterjan olur bir madde vs olur sürekli elinizin maruz kaldığı
Evet sabun yapmış olabilir. O sabunu değiştirdikten sonra sikayetlerinde gerileme var mi yok mu bakmak lazım
Benim ten bu 🤣 beyaz tenlimisin ya da muhtemel buğday ve hassas ten yapısı
Benzer paylaşım var cidden sinir bozucu ama koruyucu eldivensiz hiç haldeyiz
Sıcak suya sokup kurula yumuşar ve varsa ağrı geçer sonra tavsiyem vazelin sürebilirsin iyi gelir eli koru vr eldiven giy mutlaka dışarı giderken
Kötü hali paylaşım da var bir abime atmıştım benzer sorun yaşayan sıcak su sonrası
Sıcak suda tuttum kurutup kremlicem abi
https://hizliresim.com/gcc9kjb
Kesinlikle dene
Teşekkürler ama sıvı sabundan ziyade hassas ten laneti bizimle 🥲 ne ürünler kullandım sonuç aynı sıcak su+krem tedavisi kurtarıyor tek 5 senelik denemeler de gördüğüm hocam
Sıcak su ve tamamen kurulama sonrası yapın lütfen dışarıda eldivensiz gezmeyin
Ah canım, kışla birlikte artan bu cilt kuruluğu ve hassasiyet çok can sıkıcı olabiliyor. Fotoğrafına baktım, durum egzama olabilir ama kesin sonuç için bir dermatoloğa görünmeni öneririm 🩷. Çünkü egzama ile alerjik reaksiyonlar ya da çok kuru cilt komplikasyonları birbirine benzeyebilir.
Eğer egzama ise, nemlendiriciyle yetinmeyip cildinin bariyerini güçlendirecek ürünlere yoğunlaşmalısın. Yazın tamamen geçmesi, muhtemelen havanın neminden kaynaklanıyor. Kışın, kuru hava cildini daha da olumsuz etkiliyor olabilir. Shea yağı içeren ya da cilt bariyerini destekleyen ürünler, cildine ekstra destek sağlayabilir. Ayrıca, eldiven kullanmayı ihmal etme ve çok sıcak suyla temas etmemeye özen göster 💧.
Ciddiyeti artarsa mutlaka bir uzman görüşü almayı unutma 🌸! En kısa sürede rahatlayabilirsin inşallah. 🥰
Cevap
33Cevap
Benimde öyle ya krem kullansam bile iki gün sonra aynı oluyor
Katı sabuna geç bebeğim bende öyle düzelmişti
Doktora gittin mi gadası
egzema olabilir
Evet egzema gibi duruyor.

Doktor bana bunu önerdi tavsiye ederim.
Cildin kuru sanırım. Kışın daha çok kuruyup hassaslaşıyor olabilir. Bu hale gelmeden önce nemlemdiriyor musun?
Soğuğa karşı alerjin olmasın?
Kremli olunca ellerin dışarı çıkarken eldiven giy rüzgarı yemesin ayazı.
Doktorada mutlaka görün
Soğuktandır havadaki nem azalır kışları. Excipial hydro 2x1, dermabel krem 2x1. Dermabeli 2 hf'dan fazla kullanmıycaksın.
Biliyorum😎
Hepimizde aynı sorun var... kantoron yağı iyi gelir ve çözüm olarak, doktor ibrahim saraçoğlunun bir tedavisi vae bununla alakalı. Sürdüğümüz kreme kadar hepsi şikayet aynı. Yazın hcbswy yok. Kışın başlıyoe
Evde yaptığın yöntemler ile geçebilecek gibi durmuyor. Soğuktan ellerimiz çatlıyor ama senin biraz daha farklı diye düşünüyorum o yüzden mutlaka doktora gitmen de fayda var
Şu güzel tırnaklara bak ya senin ellerin böyle olmayı haketmiyor canım bu ellerin sahibi Ankara’da yaşıyor bence ki burada herkesin eli böyle inan ki hep tahriş hep çatlak
Soğuk su, soğuk hava, deterjan alerjisi gibi şeylerden olabilir. Sık sık nemlendirici kullan eline ve eldivensiz deterjanlı işlərə girişme.🫠🫴🏻
Evet egzama, benimde böyleydi bi ara. Bi sıcak bi soğuk olunca elin böyle olur. Hatta bileğe kadar yayılır.
Ellerini akşamdan zeytinyağıyla nemlendir. Krem gibi sür o şekilde yat sabaha yumuşacık olurlar.
🙄zeytinyağı ne kada pahalı
Ayçiçek kullanıyorum o yüzden 😊 ama yemeklerde 😅 elime şeyime sürecek kadar sosyetik olamadım
😊 peki omu sürerim 😅
AA o zaman ihtiyacım yok 😂
Ne biliyim.. oruç başıma vurdu herhal 😅 senle az bi uğraşasım geldi 😊
Peki olur 🙃😅
Bir ara yaşadım ama ne ara yaşadım, ben çok suya elimi soktuğum da oluyor bu. nemlendirici Krem kullanmak şart. geçmiş olsun
Aynı sorun bende de var ellerim aynı resimdeki gibi
Egzama, bol bol nemlendir, sıvı sabunla yıkama katı sabunla yıka geçer 1 haftaya
Aynı benim de böyle. Hava bir derece soğusa benim ellerim çatlayıp kanamaya başlıyor. Sürmediğim nemlendirici kalmadı ama yok, çare olmuyor. Havaların ısınmasını bekliyorum çaresizce
Gazla mı elin su da ve kullandığın şeyler kalitesiz
Egzema değil sanırım elimi çok yıkıyorsun ya da soğukta çok kalıyor ellerin
Saglik ocağına doktorun söylediği ilaci sürekli kullan geçmezse cildiyeye git
Genelde kışın başlar oğlumda da var aynı şekilde yazın bişey yok kışın her iki elide egzama Kaçtane doktora götürdüm elini Çokmu yıkıyorsun her sabunu kullanma dediler
Ne yap biliyormusun sıvı sabun kullanma elini havluyla iyice kuru bendede oluyor kışın😞
Soğuk ya da deterjandan dolayı gibi görünüyor eldiven kullanın derim birde nemlendirici krem sürün geçmiş olsun
Değil bence.. yazdan kalma resim dimi? Yazın oluyor çünkü böyle şeyler çilte
Soğuk ve deterjanlardan oluyor nemli kalıyor ondandır
Saçında kaşıntı oluyor mu?
Gecmis olsun kardesim
Ricalar
Karaciğerde sorun var mı hiç doktora gittin mi
Tursu vs yiyormusun kışın
Soğuktan, sert iklimdesin sanırım
Cildiyeye bir görün istersen ama soğuktan bu
Bünye farklıdır herkeste bende öyleydi eskiden nasıl olduysa geçti bu arada bir de vardı ve sıvı sabundan da olur demişti. Katı sabun dene veya nemlendiricili olan kaliteli sabunlari bir dene şimdi aklıma geldi bak
Katı sabuna geçince düzeldi şaka gibi :) Sanırım sabun dandik ti ondan
Bise sorabilir miyim
Kaşık kullanıyor musun yoksa o tırnakla çorba icebiliyor musun? 😀😀😀
Benim de kafamda var bir türlü çözemedim
Benziyor evett devamlı nemli tut
Mevsimsel bir kuruluk da olabilir
Kurukuktan okuyor nemlendiricin yetersiz
Alerji ve sogukdan nivea dene Doktora gorun
kremlerle geçmez o işler
Cıldıye ye gıt dırek kötü olmuş gecmıs olsun
Rica ederım
Oaaa çok geçmiş olsun dermatojiye gittin mi
Rahatsız eder bence gitmelisin yani saglık bu
Baya ilerlemiş senin ki randevu al böyle olmaz
Sıvı sabun kullanmayı ve deterjanları acilen bırak
Ozon yağı kullana bilirsin soğuktan koruyor.
O nasıl el aw
Shshshhshshs
Sedef de olabilir
Değil sanırım
Soğuktan olmuş gibi.
Vazelin sğrecejsin
Bulaşıkları elinle yıkama, socak suda tut 15dak ve keseyle kesele
Öyle görünüyor
AIDS
Evet egzama
Vazelin sür
Eldiven kullan