Merhaba değerli arkadaşlar :) Belki bilirsiniz bel çiğnetme olayını 😅 Genelde büyükler kendinden daha zayıf birini bulur uzanır ve "Ya şu sırtımı bir çiğne bakalım iyi gelecek mi 😁" der. Bende bazen küçük kuzenlerime diyorum faydadan değilde çocuklar eğlensin diye 😅 Bu bel ve sırt çiğnetmenin bir zararı veya yararı var mı? Varsa da nedir bu zarar veya yarar? Edit: minnoş biri çiğnerse zararlı değil gibi sanki 😂 #Subarusti
Bel ve sırt çiğnetmenin zararı veya faydası var mıdır?
Aslında zarari var diye biliyordum, kulunç kırmak oluyor bide ayakta 2 elini boynuna koyup dirseğini göğsüne koyup 2 . Ci kişi arkasından yanaşıp partner in dirseklerini elleriyle kilitleyip sıkarak kaldırıp kulunç kirdiriyor lar birinde ben kırmış tim adam nefessiz önüme yığılmış ti 😁
Sağlık açısından, kuvvet uygulanan yerdeki eklemlerin ya da kemiklerin birbirine sürtmesi olayı gerçekleşir, kuvvet fazla olursa basınc da fazla olur bu durumda canın yanabilir yani (i mean) ne faydasi ne zararı var ama fazla basınç tehlike yaratabilir.
Vardır faydası bedeki kasları yumuşatıp omurgaları daha çok işlev hale getiriyor birde hakkiki zeytin yağını sürüp iyice yedirerek bir gece bekletip sabah gayet sıcak banyo yapmak vucuda ideal bir fayda sağlar. veselam
çok sık yapılırsa elbet zararı vardır ama ben bi fetişist olarak kendimi güzel kızların ayakları altında ezdirmeye bayıldığım için bence bi mahsuru yok :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Valla bilincsiz masajin bir cok rahatsizliga yol actigini duymustum
@XOAbel Sen kendin yüz üstü yattiginda bile omurgana fazla baskı geliyor. Kambur durduğunda, telefona bakarken boynunu önüne egdiginde yine omurgana fazla yük bindirmis oluyorsun.. Yorumunun saçmalığı zaten şurada, 250 kg olan insanlar yerlerinden kalkamiyorlar bile, senin sırtını mı cigneyecekler 😂
En İyi Cevaplar