link buradaki başlığa yazdığım cevabı aynen kopyalıyorum...
büyük ihtimal ektomorf yapıdasın. haliyle vücudun yağ tutmuyor. cevaplarda yazılan cips, kola, oralet tarzı önerilerden faydalanamassın kaldı ki faydalansaydın bugüne kadar çoktan faydalanırdır. ayrıca yağlanarak kilolanmak kadar kötü bir şey olamaz. peki sen ne yapacaksın...
3 öğün yiyorum, somun ekmeği yiyorum diye ağlanmayı keseceksin. adım gibi eminim 1 öğünü tıka basa yiyip diğer öğünleri atlıyorsun. ya da yediklerin sana fazla görünüyor. mesela yarın otur, gün boyunca ne yediysen tek tek bir kağıda yaz. gün sonunda bir kalori hesabı yap bakalım ne göreceksin. senin kilonda birinin günde en az 2bin kcal alması gerekiyor. metabolizman da hızlıysa, 2400-2600 diyebiliriz. kalori ihtiyacının üzerine çıkan hiçbir insan evladı ben kilo alamıyorum diyemez. bu mümkün değil. kilo alamıyorsan yeterince beslenmiyorsun veya yeterince kaliteli besin tüketmiyorsun demektir. kalitelinin altını çiziyorum, senin kaliteli karbonhidrat tüketmen lazım. peki nelerde var bu kaliteli karbonhidrat? pirinç, makarna, bulgur, yulaf, patates. yanında bir de protein alman lazım ki her insanın alması gerek ama kimse dikkat etmiyor protein alımına. ortalama bir insanın günde kilo*1.2gr protein alması gerekiyor. spor yapanlarda çarpanımız 2gr olabilir. yani senin düz hesap 85gr da günlük protein alman gerekiyor. peki protein hangi besinlerde mevcut; süt ve süt ürünleri, yumurta, etin her türlüsü ve bazı sebze meyvelerde(bitkisel protein) bulunur. 100gr tavuk etinde ortalama 20-25gr protein vardır. normal bir beslenmeyle protein günlük protein ihtiyacı kolay bir şekilde karşılanabilir.
gelelim tekrar kilo alamama mevzusuna. kilo almak için yemek yemek lazım demiştik. 3 öğün değil, 6 öğün yiyeceksin günde. tıka basa yemekten bahsetmiyorum. ara öğünlerle birlikte 6 oalcak bu sayı. mesela sabah kesinlikle sağlam bir kahvaltı yapacaksın, istersen kahvaltıdan 15-20 dakika önce yulaf tüketebilirsin. öğle yemeğinden önce kuruyemiş sıkıştırabilirsin. öğle yemiğinden sonra bir muz enerji verir. akşam yemeği ve sonra yatmadan önce yine ağır olmayacak şekilde bir beslenmeyle kilo almamak mümkün olamaz.
bunları ektomorf vücut tipinde olan biri olarak yazıyorum. 1 yıl öncesine kadar çiroz gibiydim. ben de yiyorum yiyorum alamıyorumculardandım yani. o yüzden gerçeklerden haberdarım :) yemiyoruz. ek olarak önerebileceğim tek şey fittnes olur. kolay hacimlenirsin ve güzel bir vücuda sahip olursun.
bu kadar uzun yazdım, şu notu eklemeyi unutmuyorum. her mesajıma yazıyorum çünkü; bira için.(bunu önemsemiyorsun, seninle alakası yok)22 Yorumla- +1 yıl
Vay bu çok güzel oldu. Yalnız. Örnek. Kuru fasulyenin kalorisini nasıl hesaplıcam ki?
En İyi Cevaplar
akşam yemek ye gece yatağa girmeden yağlı sıcak yemek ye 3 aya dombili olursun
211 Yorumla- +1 yıl
Bunu ben makarna ile 2 hafta falan uyguladım. Etksini hiç görmedim.
- +1 yıl
Yağlı ve şekerli bunu yapacağım. Peki spor falan yapmak şart mı kilo almak için ?
- +1 yıl
Boy: 181 Kilo : 60 . en az bir 75 olalım yav :))
Eyvallah Allah c.c razı olsun yardımların için. Başka önerilerin var mı ? Gün içinde falan ? - +1 yıl
Balık yağı denedim olmadı bişi :))
Balık yağı sadece iştah için değil mi. Kilo için katkısı yok ? - +1 yıl
Anladım üstad. Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun :))
Başka var mı tüyolar :)) - +1 yıl
Bende öyle düşünüyorum.
Allah c.c seninde yardımcın olsun :))
Allah c.c razı olsun :))
Düzenli beslenmelisin 3 ana öğün minimum 2 ara öğün. Ara öğünlerde kalorisi yüksek şeyler ye fındık, ceviz, kuru meyve, kek falan. Süt ve yumurta özellikle bol tüketmen gerekiyor. Arkadaşım bu şekilde 1 ayda 4 kilo aldı önünü alabilcek mi onu bilmiyorum :D
16 Yorumla- +1 yıl
Vay vay 1 ay 4 kilo Diyetizyene falan mı gitti. Yoksa rasgele mi yedi yemekleri ana öğün flan
- +1 yıl
Hım .. Sigara var evet ..
Teşekkür ederim yardımların için :)) - +1 yıl
Etmeye başlayacağım . Bir şekil yapcaz sigaraya artıkın :)) Hayırlı gecelerin olsun :))
bal kaymak ye kahvaltı da.. sonra pekmez iç :)) balık yağı, b12 gibi vitaminlerde kilo aldırımış ben diyenlerin yalancısıyım. yediğin halde kilo almadığını düşünüyorsan tsh değerlerine bir baktır derim
232 Yorumla- +1 yıl
Pekmez her gece içiyorum ablam. Kahvaltı pek yapmıyorum. Direk sigaramı içip giyinip çıkıyorum evden:)
- +1 yıl
Benimle yaşayın ablam kilo verirsiniz :)) Arkadaşlara hep öyle derim. :))
- +1 yıl
Ablam ben yiyemedikten sonra nasıl alacam sizde :))
- +1 yıl
heheh ablam neler yapmışsınız siz böyle ya :D
- +1 yıl
Günaydın ablam :))
Kızmak ne demek ablam ya :)) - +1 yıl
Gördüm ablam bana gülmüşsünüz. Benim yağ oranım yok gibi birşey :))
- +1 yıl
Bütün site biliyor artık he yağ oranlarınızı :D buna baya güldüm :))
- +1 yıl
Yani Orkunun kilo problemini çözmek yerine yaptığınıza bak ablam ya hehe :))
- +1 yıl
Devamlı yemek konuşarak dimi :)) Açıktırır insanı :))
- +1 yıl
Alın ablam ya 100 'ü geçin :))
- +1 yıl
heheh :D:D seviyorum abla seni ya yüzümü güldürüyorsun hep :))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
+1 yılMerhaba
Kilo almanın, tıpkı vermek gibi birçok şekli vardır ama sağlıklı/kalıcı kilo almaktan kasıt, vücuttaki "kas" oranını arttırmak olmalıdır. Bunun için de egzersiz yapmanız gerekiyor. Muhtemelen "ectomorph"(ektomorf) vücut yapısınıa sahipsiniz. Aldığınız besinleri yüksek kalorili tercih etmeniz gerek. Ancak, sadece beslenmeye abanarak kilo almak hem geçici hem de sağlıksız olur.
İnternette ektomorf, kilo alma, antrenman, ectomorph home training, gibi kelimerler ile arama yaparsanız bazı antrenman programları ve beslenme kalıpları bulabilirsiniz.
SAYGILAR
Personal Trainer12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :))
- +1 yıl
Bu arada profilimdeki facebook sayfamdan bana ulaşabilirsiniz :)
+1 yılCebimde param yok her ay başı fatura kira bilmem neler.. Gel de kilo al.
Bazen 2 öğün yiyorum bir şey olmuyor. Zaten yediklerim de ne olaki lokantada en fazla 5 lira vererek aldığın yemekten ne beklersin sen... 3 öğünü göremedim zaten.
Sağlıksız bir toplumda sağlıklı olmaya çalışmak bayağı zor şey...
Her şeye rağmen kardeş, paran varsa mısır gevreğini çerez niyetine yiyiver. Günlük de 1 saat (zevk alarak) spor yapıver. Yaptığın spor en sevdiğin olmalı. Bunların Hayat tecrübemde kilo almaya etkisi oldu..
Al sana 5 ver bana xper :)11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :)) Bunu da not aldım mısır gevreği
Vücut ihtiyacı olan besini alır. Ve bedende kalabilen 2 besin türü vardı. 1 protein 2 yağ. bunların ikisini de saf şekilde alamazsın alsan da depoların dolu olduğu için ilk tuvalet ihtiyacında deliği boylar. Yapman gereken şu kendine bir saat aralığı oluştur. mesela her gün saat 7'de 30 tane şınav ya da mekik çek. Vücudun alışacak. Kasların büyümeye başlayacak. Kaslar mideye gelişmek için protein ihtiyacı olduğunu söyleyip depoları da yiyince senin et, yumurta veya mayonez yemen gerekecek. 7'de kendimi ayarlarım 2 saat önce ya da sonra mayoneze abanırım. 55den 65'e çıktım 2 ayda. Prof şekilde body yapsam sen düşün artık. Hem fit görünürsün kıçın değil gövden büyür hem de suratın yağlanıp şişko olmazsın. şınavın en büyük getiriside salonda başladığın body'i bırakınca erimeye başlar. ama şınavla sahip oldukların gitmez. boru bulursan bol bolda barfix yap işte.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :)) Çok açıklayıcı yazmışsın :)
üstad bende seninle aynı kaderi paylaşıyordum 6 ay içinde 7-8 kilo aldım ama sağlıklı şekilde gidipte tatlı cips saçma şeyler yemedim .
yapıcakların spora başlıyorsun hafif ağırlık çalış
spor yaptıktan sonra ton balığı vs protein ağırlıklı besinler tüketiyorsun
tavuk göğüs et- yumurta gibi
şeker kesinlikle yemiyorsun
ekmek yemiyorsun
haftanın 4 günü hafif tempoda koş
sakın gece yemek falan yeme onların hepsi boş laf onlar direk yağ yapar sağlıklı kilo almassın
gece 8 den sonra birşey yeme .
ben yaptıklarımı söyledim ve şuan hayet memnunum hatta ekmek yemeyince diyettemisin kilo mu vercen diyorlardı tam tersi sağlıklı beslenmen lazım konuşanları aldırma .
1 ayda 2 kilo idealdir 5 kilo alıcm diye uğraşma yavaş ama kalıcı olsun .14 Yorumla- +1 yıl
Hımm. Yaşayan birinden bu tatikleri almak güzel. Herhangi bir programın var mıydı yemek için ?
- +1 yıl
günde 3 öğün güzel ful bir şekilde ye 1 öğünde ekstradan bulgur yoğurt falan yiyebilrsin
kesinlikle pilav yeme
bulgur-fasülye+ayşekadın, bu tarz beslen günde 100 gr tonbalığı yemen gerek
spor yapıcağın zmn evde bile yapabilrsin mekik şınav dumble alıp internetten hareketlere bakıp çalış
spor yapıcağın gün kilon kaçsa örneğin 70 kg sın 100 gr protein al . - +1 yıl
Bak bu bilgiler şahane oldu ya :) Umutlandım be :))
- +1 yıl
Of bende aynı durumu yaşıyorum maalesef 1.58 boyum kilom 46 artık sorun olmaya başladı benim için ve bu ekonomide spor salonları çok pahalılaştı evde kendi imkanlarıma kilo almak istiyorum hayatımda 50nin üzerine çıkmadım artık bişeyler değişsin istiyorum
+1 yılaşağıda yazılanların hiç biri iş yaramaz eğer yemek yemene rağmen kilo alamaıyorsan gece kalkıp yemek yesen dahi işe yaramayacak spor yaparak kilo alabilirsin inanmıyorsan sadece 1 ay dene ve gör. hem iğrenç bir şekilde kilo almazsın vücudun oturu yerine hemde deri kemik gözükmezsin denenmiş test edilmiştir. ben bırak gece yemeği sofrada ne varsa silip süpürrdüm gece yarısı çikolatalar tatlılar yer almazım kilo spora giderek 15 kilo aldım 3-4 ayda
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
Balık hapları var hocam ev arkadaşımın da bu problemı vardı cok zayıftı balık hapı alıyor gunde 2 tane ıcıyor kilo almaya başladığında 60 fılandı sımdı 79. Birde makarna kilo aldırmaz bu bilimsel olarak ta açıklanmıstı. Ekmeği çok tüket, tavuk ye bol bol. Karbonhidrat tozunu arastır sporcuların kılo almak ıcın kullandığı işe yarıyodur elbette dene 1 ay faydasını görmezsen bırakırsın
12 Yorumla- +1 yıl
onun içinde domuz yağıda var.
- +1 yıl
+1 yılTiroidlerin iyi çalışıyor demek ki..Ben su içsem şişiyorum.Sana tavsiyem,dahiliye ye başvur ve tam kan testinin yanı sıra tiroid ölçümü de yaptırt.Sonuca göre davranırsın.
12 Yorumla- +1 yıl
Hım. Bak bunu araştırıcam.
Teşekkür ederim :)) - +1 yıl
Bende bir sorun yoktu doktorum spora başlayabilirsin dedi ama okdar gücüm yok evde kendi imkanlarımla kilo almak istiyorum ya
+1 yıl5 yıldız verdim, işe yarar cevapları merakla bekliyorum hadi bakalım.
Bu arada kendi tezim; iştah açıcı şeyler deneyip hızlı hızlı yemek yemek olsa gerek. Gözlemlerim o yönde.11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim.
ben bir kere bir yerde okumuştum bir bardak süte bir-iki çay kaşığı zeytinyağı karıştırıp yatmadan önce içilirse kilo alınırmış.yani bilmiyorum ne kadar doğru, öyle okumuştum.
21 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim paylaştığın için :))
+1 yılsabah 1 litre süt öğlen 5 tane kuru incir akşam 1 makarnanın yarısı yap ve onu bitir düzenlli olarak bunu uygula ben 1 ayda 9 kilo aldım.
11 Yorumla- +1 yıl
Yarım litre süt içiyorum. 2 günde bir yarım kilo incir bitiriyorum ama farklı saatlerde bunlar.
Teşekkür ederim :)
Sağlık konusunda 520 cevap paylaştı. Sen alma ben verme derdindeyim :(
Balik yagi iyi geliyor diye duymustum125 Yorumla- +1 yıl
Denedim onları hiç bişi fayda etmedi :))
- +1 yıl
Evlenene kadar ohoo :))
- +1 yıl
Gidip evleneyim bu mudur çözüm heheh :)))
- +1 yıl
Lalikalde mi abla ? :)) Banada hep ablalar geliyor yav :))
5 sene sonra evleniriz ablam :)) - +1 yıl
İki güzel abla beraber takılıyorlar demek :))
- +1 yıl
heheh ablam neler yapmışsınız siz böyle ya :D
- +1 yıl
Ne yalan söylim acıktım sanırım :))
- +1 yıl
Önemli değil güzel ablam , böyle şeylere takılmam :))
Balık yağı iyi geliyor diyolar bro.Bende düşünüomda bir fırsat bulupta doktora gidemedim.
11 Yorumla- +1 yıl
Gidiceksen özele git. Devlet bir işe yaramıyor 3 hastaneye gittim
+1 yılkesinlikle gece yatarken yemek ye. tost türü şeyler. acaip kilo aldırıyor.
21 Yorumla- +1 yıl
+1 yıl:) sigara kilo almaya engel degil abi ac karnina icmezsen sıkıntı yok ayrica fıstık ezmesi alabiliyorsan ye guzel olur
11 Yorumla- +1 yıl
Bakıcaz artık bişiler eyvallah :))
+1 yılAynı sorun bende de var. Yağlı yeme olayina kesinlikle katılmıyorum. Vücudu heba etmeye gerek yok. Ben pek kabul etmem yemiyorsun diyenleri ama gercekten yemiyormusum mesela :) iştah açmak için pekmez sulandırıp içiyorum ve on numara beş yıldız :)
01 Yorumla- +1 yıl
Bende her gece yapıyorum onu 2 senedir . tık yok ..
+1 yılspor ve gainer karbonhidrat tozları szaten spor yapınca eşek gibi acıkıyon kardeş kilo da alırsın vücutta yaparsın manitada tavlarsın
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılbende alamıyorum lütfen cidden bu işi bilenler uzman olanlar bilgi verebilirmi acaba ayrıca çok yavaş yiyorum ben yemeği
13 Yorumla- +1 yıl
Bak burayı incele işte. Çoğu insan bişiler yazmış
- +1 yıl
burası neresi kardeş :)
- +1 yıl
35 kişi cevap vermiş. Yani burası işte bu soru başlığı altında
hacı kilo almanın en güzel yolu fitnes. Düzenli olarak gidersen kesinlikle kilo alırsın tabi işin içine beslenmede giriyor. Ben düzenli olrak beslenip spora gittiğimde 4 kilo aldım 2 ay içerinde.
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılbro metabolizmaya bağlı bişi. ben çok yerim. benim her akşam yemeğim düğün yemeği gibidir. ama hiç kilo alamıyom. vermiyom da ama.
12 Yorumla- +1 yıl
Kaç kilosun
- +1 yıl
62
kılo almak ıcın yağlı yiyecekler sakın yeme yatmadan önce kesinlikle yeme hem yağlanır kılo deyuil yağlanırsın hemde sağlığını kaybedersin
10 YorumlaBİzim bir arkadaş vardı zayıftı valla sonra protein tozu gibi bişe kullandışu aniyi
11 Yorumla- +1 yıl
Bulk diye bir toz var süte katıp içiyorsun bu kilo aldırmak için, ecz satılıyor
15 Yorumla- +1 yıl
Kesin kilo aldırır mı ?
- +1 yıl
Peki deneyen biri ile karşılaştın mı ? Yoksa bu sadece bir bilgi mi?
- +1 yıl
Peki teşekkür ederim :))
+1 yılabi dalga geçmek için mi soruyorsun nedir ya kilo alamama sıkıntısı, içinde kurt mu var?
11 Yorumla- +1 yıl
Amacım dalga değil. Alamıyorum ciddiyim
Hr bir de makarna ve ekmegi cogalt ögrenci evi usulu
20 Yorumla
+1 yılbıldırcın yumurtası iç demişlerdi bana ama ben 2 hafta içtim sonra sıkıldım bıraktım yanaklarım tombullaşmıştı
10 Yorumlaben bir ara kilo almak için full gece yemek yiyip uyuyordum baya olumlu sonuc aldım.
10 Yorumlagece saat 1 de yağlı şeyleri ye yat.
bol abur cubuk yağlı şeyler ye gece yarısı yediğin yemekle acayip kilo alabilirsin10 Yorumlayatmadan önce ve geceleri yemek yemek yüzünden + sürekli yatıp oturmak yüzünden 3 yılda 30 kilo aldım :)
10 Yorumla
+1 yılÇok ekmek ye :) Makarna gibi besinler tüket. bak ekmek yemek gerçekten kilo aldırıyor
10 YorumlaSağlık konusunda 552 cevap paylaştı. Spor..Ama her gün yıllardır yemek yemeyen bir hayvan gibi yiyerek :)
10 YorumlaSağlık konusunda 331 cevap paylaştı. Spor salonuna git ağırlık çalış. Kas kutlen artsın emin ol kilo alacaksin
10 Yorumlasigarayı bırakıp, görmemişler gibi önüne her geleni hatta gelmeyenide yiyeceksin :)
10 Yorumlagece yatmadan önce ballı süt içmek işe yarıyor diye duymuştum.
10 Yorumla
+1 yılBal kaymak ye ekmege sur felaket kilo aldirir helede gece yatmadan ye
10 YorumlaSigarayı bıraktım kilo aldım.
Gerçi alkolünde katkısı fazlasıyla var.10 Yorumlasigara içiyosan alamazsın içmiyosan gece yatarken pekmez iç düzenli saatlerde yemek ye alırsın
10 Yorumlasigara içiyorsan bırak.
22 Yorumla- +1 yıl
o zor
+1 yılyatmadan önce yediklerine dikkat et. tatlı tuzlu ve ağır hamur işlerinden uzak dur
10 Yorumla
+1 yılProtein tozu kullan 1 ayda 2 veya 8 kilo garanti :D
10 Yorumlakarbonhidrat tozu kullandım kilo aldım
12 Yorumla- +1 yıl
Sporla birlikte mi ?
gece yatmadan önce ekmek arası peynir ye :)
10 Yorumla
+1 yılGece yarısı bir şeyler atıştırabilirsin.
10 Yorumlaçekirdek çitle garanti :D
10 Yorumlatabiki karbonhidrat ve spor yapma evde yat :))
10 Yorumlabeyaz ekmek ye gerçekten alırsın
10 YorumlaBalık yağı hapi kullan
02 Yorumla- +1 yıl
Kanser yapiyor diyorlar onun icin
+1 yıltecrubeyle sabit cok yemek
10 Yorumla
+1 yılKarbonhidrat tozu
10 YorumlaYe iç yat uyu kalk yemeye devam.
00 Yorumla
+1 yılbende kilo almak istiyorumj :(
12 Yorumla- +1 yıl
sen alma ben alıyım :)
- +1 yıl
seni ilgilendirmez !
yaglı yemek yee
10 Yorumla
+1 yılherkez kendi derdi.
10 Yorumla
+1 yılBende anlamadım.
00 Yorumla