Bu muhteşem üçlü kalp ve beyin için oldukça faydalıdır. Omega 3 yağ asitleri içerdikleri gibi ciddi bir enerji ve yağ deposudur. En ideal kuruyemiş tüketimi ise günde 3 ceviz, 8 fındık, 8 badem şeklinde olmalıdır. Bu karışım kemikleri güçlendirir, beyne iyi gelir, kolesterol ve tansiyonu da düşürür. Eğer ki yemiyorsanız arada sırada sabahları tüketmenizde fayda var. Sabahları tüketemi yorsanız aralarda yiyebilirsiniz.
Peki, sizler sağlığınız için sabahları aç karnına bu üçlüyü tüketiyor musunuz? #Mutluluk26
Sağlığınız için sabahları aç karnına, ceviz, fındık, badem tüketiyor musunuz?
Mutluluk26 günde bir tane solgar omega 3 950 kapsül alıyorum. Bunun maliyeti yüksek olduğu için her gün 3 adet ceviz yiyeyim diyorum ama cevizin içindeki yağ asidi bitkisel omega üç imiş. Bitkisel omega üç olan "ala"nın ise çok küçük bir bölümü esas faydalı omega yağ asitleri olan epa ve dha ya çevriliyormuş. Bu beni düşündürüyor. Her gün düzenli olarak yiyeceğim 3-4 adet cevizin faydası olur mu yoksa 1 gr epa+dha almak için günde bir kilo ceviz yemem mi gerekir diye düşünüyorum. (Benim günlük aldığım bir kapsülde 504mg epa ve 378mg dha var.)
Kilo mu aldırır? Eğer sorun kilo aldırması ise ben cevizden önce hamur işine ve şekere dikkat etmeliyim. Canan Karatay'ı takip ediyor musun? Söyledikleri çok hoşuma gidiyor ama ben beslenmeye artık dikkat etmiyorum. :)
En İyi Cevaplar