Kahvaltı sofrasında 2 gruba ayrıldık. Bir grup sucuğun pastırmanın kölesiyiz, dünyaya kaç kere gelicez derken diğer grup sosis salam midemi bulandırıyor, kalp damar tıkanması ve kolesterol istemiyoruz diyor 🤭 Siz şarküteri ürünlerini sağlıklı buluyor musunuz?
Kahvaltıda şarküteri ürünleri tüketiyor musunuz? Sağlıklı buluyor musunuz?
Sucuk, pastırma, sosis, salam işin içine girdiği zaman aşırı sağlık malesef devre dışı kalıyor.. Yumurta, peynir, zeytinin dışına pek çıkmamak ile birlikte ara ara da özel yapım sucuğum dan sucuklu yumurta yapar, gönlümü hoş ederim.
Sağlıklı tabi yeni araçlarda özellikle motor suyu boşaltılır içine full antifreeze konur a re aç 48 saat çalışır halde bırakılır hararet yapmadan ve borular patlamadan dayanabilirse çıkışı yapılır satılır yani bedeni zorla kollestrol çıksın git tedavinin ol
Sağlıklı değiller ama yediğimiz hiç bir şeyin zaten sağlıklı olduğunu düşünmüyorum özellikle hazır ve paket yiyeceklerin. bu yüzden dengeli beslendiğim sürece yiyecek ayırt etmiyorum.
Şağlıklı değiller evet ama sağlıksız onu yeme bunu yeme stres olurum , ee streste zararlı 😅 ben aşırıya kaçmadan canım isteyince tüketiyorum. Ayrıca şeker kalp ve kolesterol için daha kötü bir besin son çalışmalar bunu gösteriyor.
Fazla şarküteri tüketmiyoruz. Bazen ayda 1 adet sucuklu yumurta (yaklaşık 1 haftada 1 sucuk bitiriyoruz) yediğimiz olur, bazen 3 ayda bir yeriz. Kıymalı yumurtayı severim. Yarım kilo kıymayı yaklaşık 1,5 haftada bitiriyoruz.