çekirdekler yararlı diye söyleniyor. yutan var mı? mide de erir mi?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Hayır bununla bir alakası. Zeytin çekirdeğinin iki ucu da sivridir ve çekirdeği mide öğütemez. Dolayısıyla zeytin çekirdeğinin sivri uçları bağırsaklarda tahrişe sebep olabilir. Yine hemoroitli hastaların yaralarını parçalayabilir
10 Yorumla
siyah üzüm çekirdeğinde antioksidan maddeler vardır yararlıdır ama hurma ya da zeytinde ben daha önce duymadım yutmamda kocaman çekirdek sonuçta eriyeceğinide sanmıyorum o kadar uzun süre midede kalmaz çünkü.
00 Yorumla
Sağlık & Diyet konusunda 363 cevap paylaştı. herseyınde cekırdegı yararlı değil yahu.. sanmam hurma cekırdegının falan erıycegını... dırek baska yoldan cıkar bence :))
00 Yorumla
Errir ve zayıflatr
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
12Cevap
- +1 yıl
Küçüklüğümden beri alışkanlık hep yutarim ama bu faydasini gormedim
00 Yorumla - +1 yıl
zeytin çekirdeğinin bişeye faydalı olduğunu söylerlerdi küçükken ama hiç denemedim yutmayı :D
00 Yorumla Midenin eritemediği tek şey soğanın kabuğu biliyorum...
00 Yorumla- +1 yıl
midede erimez. ağır bir havanda dövrek toz haline getrip tuketebilirsin ama...
00 Yorumla - +1 yıl
Midede erimez o dediklerin. Dışkı yolu ile dışarı atılır.
00 Yorumla Zeytin cekirdeginin yemek borusundan inerken erimeye basladigini soyluyorlar
00 YorumlaZeyton cekirdegi imkani yok mideme gidemez. Hurmayi bilmiyorum :)
00 Yorumla- +1 yıl
zeytin çekirdeğinin mideye iner inmez eridiğini duymuştum bende
00 Yorumla - +1 yıl
ben şişe kapağı denedim o bile eridi anasını satım zeytin çekirdeği hayli hayli erir:D
00 Yorumla - +1 yıl
mide bu dostum değirmen değil.
00 Yorumla - +1 yıl
Sorun değil dışkı yoluyla çıkar :)
00 Yorumla - +1 yıl
erirmiş.hatta netten araştır canim.
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 4,3b cevap paylaştı. evet eritir...
mideki asit her seyi eritir..00 Yorumla- +1 yıl
karpuz çekirdeğinin erimediğini biliyorum :))
00 Yorumla Bunu bende biliyorum da neye iyi geldiğini unuttum
00 Yorumla- +1 yıl
Ne bilem
00 Yorumla Bığazında kalırsa geberirsin
00 YorumlaZararlı diyen var yararını gören de.
00 Yorumla- +1 yıl
İşk kez duyuyorum bilimsel dayanağı vardır umarım
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
geldikleri gibi giderler
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 1,5b cevap paylaştı. erımez aynen cıkarr
00 Yorumla- +1 yıl
Annem hep yutuyor 😅
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Erir
00 Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Zeytin çekirdeği yutmak faydalı mı?
Sevgili zeytin dostları,
Zeytin çekirdeği yutmanın mideye ve sindirim sistemine zararlı olduğunu net bir dille ifade edebilirim.
Faydalı değil dersek sanki daha doğruya yakın bir ifade olur. Çünkü; bütün bu faydalar için en mükemmel kriterlerde naturel sızma zeytinyağı ve naturel zeytin üretirken, bu kaliteyi doğru kullanalım diye mücadele ederken, bütün iksiri içinde barındırdığını bildiğimiz iyi bir naturel sızma zeytinyağı tüketmen çok daha doğrudur.
Aslına bakacak olursak bunun altında asıl olarak sofralık zeytinlerin işleme sırasında yapısının değiştiği ve iyileştirme etkisini kaybettiği görüşü yatmaktadır. Başka bir ifade ile piyasada satılan zeytinlerin çekirdekleri sağlığa fayda sağlamadığı gibi mideyi de çok fazla yorarak ona zarar vermektedir. Hatta apandisit gibi hastalıklara davetiye çıkarttığı tıp camiasında ifade edilmektedir.
Halk arasında faydalı olarak bilinen, zeytin çekirdeklerinin yutulması konusu yanlış bilgidir. Hatta zeytin çekirdeğinin yutulması son derece zararlıdır. Zeytin çekirdeği yutulduğunda vücuda hiçbir fayda sağlamaz. Ayrıcavücudu oldukça fazla yorar.
İnsanların yuttuğu zeytin çekirdekleri, çoğu zaman sofralık zeytinlerin çekirdekleridir. Oysa bu zeytinler fermente olmuştur. Yani çekirdekteki embriyoda bulunan bütün faydaları bozulmuş olur. Bu nedenle naturel zeytini yemek ya da naturel zeytinyağını tüketmek yerine çekirdek yutmak aslında ne alaka denir aslında.
Birtakım bilimsel araştırmalar sonucunda zeytin çekirdeğinin dış kabuğunun içeriğinin;
Ancak duyduklarıma inanırım ve hareket ederim denirse biz de eyvallah deriz.
Bence yine de derim ki; iyi bir naturel sızma zeytinyağı kesinlikle ilk tercihiniz olmalıdır.
Sağlıklı bir ömür dileklerimle ve saygılarımla…