Propolis, en basit tanımıyla arıların ürettiği doğal bir madde aslında.
Faydaları;
-Propolis, içindeki vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemimize ilaç gibi geliyor ve güçlendiriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için de grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücudu koruyor, oluşmuş hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırıyor. -Diş eti iltihaplanmalarında, ağız içinde çıkan yaralarda hızlı bir iyileştirici etki yaratıyor. Propolis, sadece diş eti iltihaplanmalarında değil, vücutta oluşan iltihaplı hastalıkların birçoğunda olumlu etkilerde bulunuyor. Bu sayede ülser, mide iltihaplanması gibi rahatsızlıkların da üstesinden gelmenize destek oluyor.
Peki siz "Propolis" tükettiniz mi ve faydalarını biliyor musunuz?
"Propolis" her şeye fayda sağlıyor! Propolis hiç duydunuz mu ve tükettiniz mi? Faydaları nelerdir?
Merhaba, evet. Uzun yıllardır propolis, arı sütü, arı ekmeği ve birçok arı ürünlerini tüketiyorum. Aynı zamanda da herkese tavsiye ediyorum. Siz de günlük olarak doğru bir şekilde özütlenmiş, anadolu propolisini kullanabilirsiniz.
Propolis;arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları çok güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip tamamen doğal bir arı ürünüdür.
Arılar tarafından, kovandaki mikropları yok etmek ve kovanın sterilizasyonu için kullanılır.
Propolis kovanda hangi görevi görüyorsa, doğru işlendiği takdirde insan vücudunda da aynı etkileri gösterir.
Virüs ve bakterileri yok ederek vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur. Çocuklar kreş, okul vb. kalabalık ortamlarda maruz kaldığı mikroplardan dolayı sık sık hasta olurlar.
Propolis düzenli tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirerek hastalanma sıklığının azalmasına yardımcı olur. Buna bağlı olarak antibiyotik kullanımını da azaltır.
Propolis hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından rahatlıkla tüketilebilir.
Alerjen sınıfında bir ürün değildir. Bal tüketebiliyorsanız propolis tüketmenizde de herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Bunun yanı sıra, propolisin solunum sistemi rahatsızlıklarında, ağızda çıkan yaralar, aftlar, uçuklarda, mide bağırsak rahatsızlıklarında kullanım alanının bulunduğu ve kansere karşı etkilerinin olduğu yapılan bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır.
Ayrıca, yapılan bilimsel çalışmalarda propolisin vücutta sağlıklı ve canlı hücre sayısını arttırdığı kanıtlanmıştır.
Annemin bana yedirdiği bir bal vardı bir de ona benzer bir şey içinde vardı ben de merak edip araştırmıştım 😅 bir de teyzem hepatit B için bir şey almıştı yanında küçük bir kavanozla hediye etmiştiler ben kullandıydım
Aktarlarda bulabilirsiniz bazilarinda ve doktorlar tavsiye ediyor fakat doktorlara danismalisin kullanmadan once. Herkesin bünyesi bir olmadığı için. Ne olur ne olmaz :)
Evet duydum fakat tek başına kesinlikle tüketilmemeli bunu arı sütü ve balla karıştırıyorlar, sadece doz ayarlamasını bilen kişiler yapıyor. Yoksa damar çatlaması yapaıyor.
ben hünnap kullanıyorum aşırı memnunum osman müftüoğlu alkolsuz propolisi kullanın diyordu, eczacıya sorduğumda hünnap alkolsüz dedi. Diğer markalarda alkol bulunuyormuş
Merhaba, evet. Uzun yıllardır propolis, arı sütü, arı ekmeği ve birçok arı ürünlerini tüketiyorum. Aynı zamanda da herkese tavsiye ediyorum. Siz de günlük olarak doğru bir şekilde özütlenmiş, anadolu propolisini kullanabilirsiniz.
Sağlıklı günler dilerim.