Selamlar.. Vücudumu kısa süreli bir detoksa sokmak istiyorum sadece 2 veya 3 günlük. Kabak detoksundan çok bahseden oldu. Oldukça güzel sonuçlar alanda var. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ya da farklı ve sağlıklı bulduğunuz detokslar var mı?
Kabak severim değişik tariflerle de lezzetli olacağına eminim işe yarayacağını da düşünüyorum bence denemelisin ama bana sorarsan hiç ihtiyacın yok fıstık gibisin zaten 🥰
Bununla ilgili bir video izledim, kabak detoksuydu o da neden yapıldığına anlam veremedim kadın 3. Gün sonunda 3 kilo verdiğini söyledi oda ödemdir herhalde. Diyet bazında düşünürsek aşırı saçma ve sağlıksız geldi bana. Ben ıspanak, kereviz sapı, salatalık, maydanoz ve limon suyu karışımını detoks olarak 2 gün içtim onu yaparken bazı besinlerden uzak kalmak gerekiyormuş bilemedim 😅ancak verdiği tokluk hissi harikaydı.
Haklısınız kesinlikle ödem olduğunu düşünüyorum bende biraz daha araştırma fırsatım oldu. Sizin belirttiğiniz detoks karışımı bence daha mantıklı. Bende deneyeyim o halde. :)
En iyi detoks yeşil çayını içip , biraz koşu yapmaktir ,3 gün boyunca sadece kabak yemek sadece su attırır sana ve belki kas da kaybedebilirsin çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum , temiz beslenip fast foodd vs yemiyip kardiyo yapar , biraz detoks ürünleri kullanırsan yeterli zaten toksitleri ter yoluyla atıyorsun
Arkadaşımla denedik onda işe yaradı bende yaramadı vücutla alakalı denemeden bilemezsin o yüzden muhtemelen. ama bu tarz detokslar kilo verdirmeyip ödem atıyo genelde. Ben de şişkinlik sorunu hiç yaşamam reglken bile tartıda gram oynamaz. ödem olmadıgı için işe yaramadı muhtemelen. Ödem atıldıgı için detoks bitince direkt aynı kilo geri alınıyo
kendini denemek istersen içinde kalmasın diye dene istersen bana bunu direkt diyetisyen vermişti sadece bikaç gün oldugu zama zararlı bi şey değil. ama detoksu bırakınca direkt tekrar almak can sıkıyo o yüzden ben pek düşünmüyorum bi daha yapmayı :D
Benim diyetisyenim son haftalarda vermişti sabah normal kahvaltı akşam kabak detoks sonra hiçbir şey yemiyordum 5 gün yaptım sonra bıraktım ödemi attırdı bendeki 2 kilo kaybım olmuştu o hafta yaparken bol su içmeni öneririm.