Tuz: Yüksek tansiyonu, ödem sorunu ve böbrek hastası olanların uzak durması gereken besinlerin başında gelir. Ayrıca bağırsakların çalışma etkinliğini azaltır. Vücuttaki su tutulumunu artırır. Şeker: Kilo problemi, diş sorunlarına sebep olur. Fazla şeker diyabete yol açabilir. Un: Kilo problemi ve besinlerle alınan vitaminlerin azalmasına sebep olur. Üç beyazdan uzak durmaya çalışıyor musunuz?
hepsini kulanıyorum yani zararlı olduğunu biliyosun ama onlarsızda olmuyo yani direk madende cıkar gibi bakılmaması lazım siz kızlarda cikolataya bayılıyosunuz nasıl oluyor o cikolatalar yüzde 70i şeker veya colaların ablam diyo yok kilo aldım diyo birşeyde yemiyorum diyo harbiden yemiyoo ben gömüyorum o yemiyoo ama cikolatayı cok seviyo haa bir büyük tabak köfte yemişsin ha bir kaşık nutella hic farkı yok hatta cikolata daha kalorili olabilir
Tuz az kullanırım. Un ekmekte az yerim börek flan olunca tüketirim. Şekerde az kullanıyorum ama bu aralar ağzım dilim çok kuruyor. 5kilo flan doğunca şekerden şüphelenmiştiler ozmnlar çıkmadı ama şimdi varsa yandım ki ne yandım
Bence hic alakasi yok. Eskiler yemiyormuydu gayet guzel yiyordu ama insan gücü kullanımı fazlaydi. Teknoloji arttikca hareketsiz yasam artti. Bu da bu sorunları çıkardı 😉
O sadece nakilden sonra 1 ay yasaktı çünkü Aldığım ilaç Sandimmun Neoral yüksek tansiyon hastası gibi yan etki verdiği için. sonra izin verildi.
Ben kemoterapi zamanı da ilik nakli zamanı da Börek falan her şey yiyordum, çikolata da şekerli çay da içebiliyordum, böyle şeylerin bir zararı yok diyorlardı
Çünkü senin durumun sadece bağışıklıkla ilgili, normal bir hastalık değil. Bu beyazların da bağışıklıkla pek ilgisi yok. Zaten un ve şeker için nerdeyse sadece kilo dedim, tuz da böbrek için ve
Zaten soruda yazdıklarımdan kilo problemi dışında yazdığım tansiyon, ödem, böbrek var tuzla ilgili? Ve doğruluğundan eminim onların. şeker için kilo ve diş, diyabet yazmışım o da doğru. Ne yanlış?
Çikolata olayı benim kendi bildiğim bir şey değildi araştırırım yine doğruluğunu 😄
kırmızı et yararlidır yeyin 😌 işte sorun şu ki sağlık sürekli değişen bir şey. Veya bir uzmanin kabul edip birinin karşıt görüşte olduğu şeyler oluyor. Çok şey var öyle mesela dünya Sağlık örgütünün ideal kilo formülünü tersleyen çok kişi var. Onun gibi. Bunda da benim yapıcak bir şeyim yok
ben dediğim konuya geldik. Tuz sana zarar verebilir bana vermez. Şeker bana zarar verir sana veremez. En iyis her kes kendi metabolizmasını bilse ve ona göre hareket etse iiy. Bizim bir akraba var doktor tuzu yağı şekeri ve kızartmayı yasaklamış adamı vücudunda ne olaylar oldusa hastaneye zor yetiştirdiler. Bu sefer doktor bunları ye demeye başladı.
Keşke doktorlar ve siz sağlıkçılar insanlara şunu yeme bunu ye yerine stresten uzak kalın deseniz. Çünkü tüm hastalıklar stresten kaynaklanıyor.
Gelen hastaya sadece stresten uzak dur dersen sana ne der hiç tahmin ediliyor musun? 😄 Öneri vermek zorundalar ama kimine göre yanlış kimine göre doğru işte arada sıkıntılar oluyor. Ona bakarsan bizim tanıdığı da doktor tuzu yasaklamış ama yedi sonra hastaneye zor yetiştirdik Sebeplerin iyi araştırılması gerekiyor baştan savma tavsiye veren de çok kişi gördüm. Ayrıca her sorumda stresı bırakın yazacak halim yok size çikolata yararlı gidin 10 paket yeyin demiyorum.
Sen beni anlamadın. Ben yememesine rağmen tuzsuzluktan oldu diyorum. Vücuda tuz lazım. Örnek vereyim. İneklere mesela kaya tuzu getirip bırakılır ki, yalasın. Tuzsuz insan yaşayamaz. Aynı şekilde un ve şekersiz de.
Doktora gidince doktor şunu yeme gibi klişelerdense, akıl maktık sığan şeyler söyleseler keşke.
Tamamen yasaklanmasi ayrı bir olay tabi ama kişiden kişiye değişiyor işte. Diyelim birine bir kaşık tuz bir şey yapmazken birine azcık tüketmesi bile rahatsızlık verebiliyor
O yüzden tamamen inanmamak gerekiyor, sadece kulak vermek yeterli. Ama kasmaya gerek yok 😄 Yani şu kanser yapıyormuş yemeyelim demek saçma tabi. Ama böyle bir ihtimal olamaz mı olabilr. Genel söylüyorum o haber için değil.
Ben de mesela buraya yazdığım sorularda diyelim badem yararlı yazıyorum ama badem yemiyorum, veya şu kansere sebep olabilir yazıyorum ama kendim tüketiyorum.
En İyi Cevaplar