Tamı tamına görseldeki saatten önce uyuyamıyorum. O da en erken hali. "Sabah erken kalk, gece bak nasıl uyuyacaksın hemen" dışında tavsiyesi olan varsa alabilirim. Çünkü o bende işe yaramıyor. Sabah ne kadar erken uyansam da, 3 saatlik uykuyla duruyor olsamda gece 4 ten önce uyuyamıyorum. Dünyayı tersten yaşıyorum resmen yaklaşık 2 yıldır 😑 Ne yapmamı önerirsiniz?
Gece geç saatlere kadar uyuyamayan birine, uykusunu düzene sokması için ne gibi tavsiyeleriniz olur?
1. Kulağa garip gelebilir, ancak akşamları kıvırcık salata yemek daha iyi uyumanıza yardım ediyor. Salatadaki sütlü Bitki özü lactucine diye bilinen afyon içeriyor. Bu Madde uyku ve gevşeme sağlıyor. Uykusuzluğa iyi gelir 2. Bir fincan çay rahatlatıcı olabilir, ancak 8 saatlik kesintisiz bir uyku çekmek istiyorsanız, en iyi seçenek papatya çayı olmalı. Papatya çayı doğal bir yatıştırıcıdır ve asabi tansiyonu düşüren etkisi bulunuyor 3. Çay içmek istemiyorsanız, yeşil sebzelerde bulunan Mineral magnezyum, kasları ve sinirleri gevşetmeye yardım ediyor. Öözellikle, brokoli, Brüksel lahanası, kıvırcık lahana, hindiba gibi sebzeler rahatlatıcı etkiye sahip 4. Özellikle, et, tavuk, balık ve hindi etinde bulunan triptofan isimli amino asit, serotonin üretimini destekliyor, bu da vücudun gevşemesine ve uykusuzluk sorunlarıyla baş etmenize yardımcı oluyor. 5. Sebze sevmiyorsanız, alternatif olarak triptofan içeren diğer bir yiyecek olan muzu deneyebilirsiniz 6. Çalışmalar, balın doğal uyku yardımı olduğunu gösteriyor. Balın içindeki oreksin isimli doğal içerik beynin kendini kapatıp dinlenmesine yardımcı oluyor. 7. İhtiyacınız olanlar, bir muz, bir tencere, biraz su, bir de isterseniz bir tutam tarçın… Önce tencerede suyumuzu kaynatıyoruz. Sonra muzumuzu, uçlarını kesip, kabuklarıyla birlikte tencereye yerleştiriyoruz. 10 dakika kadar demlenmesini bekliyoruz. Demlendikten sonra bir fincana güzelce süzüyoruz. İsterseniz bu aşamada bir tutam tarçın da şahane oluyor.
Uzun bir liste yazabilirim bu konu hakkında ancak listenin başında şu olur sanki : telefonunla daha az vakit geçir, bir bağımlılık var mı? Bu en önemli soru Neyse, ( konuyu daha da açayım )
1) Yaklaşık "2 yıldır" dedin işte şu 2 yıldır zamanını nasıl değerlendiriyorsun? Kendine zaman ayırıyor musun ( aktiviteler vs), "daha" yoğun bir tempo hayatın mı var? Yoksa yukarda da dediğim gibi sosyal medya bağımlısı mısın? Bunlar kendine sorman gereken sorular!! 2) İyi bir uyku için önerilerim - yapmaman gerekenler Kafein alımına dikkat et, gece yemek yok ( ! ) , cep telefon kullanma - yapman gerekenler Çay iç ( lavanta) gevşemene yardımcı olur Kitap oku ( bunu yaptığımda hemen uykum gelir ) Meditasyon, yoga ( bu konu hakkında YouTube da videolar var izleyebilirsin) Sıcak bir duş al Yatağına bir kaç damla lavanta yağı damlat
Bunları denemekte fayda var ancak senin sorun yaşam tarzın sanki (1), çünkü 2 yıldır böylesin, kronikleşmiş.
Aşık olmalısın körü körüne delice, aşık olamıyorsan sorun vardır. Çocuk olabilir mesela kürtajla aldırman gereken zor bir ameliyattır bu bazen anestezi süresi yıllar alabilir, alışmaktan ve umutla beklemekten başka çaremiz yok. https://i.hizliresim.com/aL88VO.jpg
Ben isteğim zaman yatıp istediğim zaman kalkıyorum. Fırsat olsa 24 saat yatarım. İş olsun 2saat uykuyla 2gün çalışırım. Saat kurma derdimde yok askerde gececiydim gündüz gezerdşm gece 2saatte bir devriye atmam lazımdı yatar uyurdum tam saatinde uyanır gider gelirdim en son psikolojim bozulmuştu o ayrı. Uyku sorunum olmadı hiç
aynısı gibi devam et. Nasıl mutluysan öyle davran. ben bir akşam saat 03 te uyurum. diğer akşam 23 te. 1 yıldır böyle devam ediyorum. hiç sıkıntı yok. istediğim saatte uyuyup istediğim saatte de uyanıyorum.
Bugün büyük ihtimal uyuyamadan derse giricem 😔 5'ten önce yatamıyorum 7'de dersim var 😭 Doktorda aynı şeyleri söyleyecek ama belki ilaç falan verir ya 😒
Çalışmıyorsun sanırım.. Kendini yormalısın gündüz, spor yap mesela. Her gün birer saat geri çek yatmayı düzene girecektir. Yatağını sadece uyumak ve seks için kullan, başka hiçbir aktivite yapma. Mesela telefonla vs uğraşma yatakta.
Sabaha kadar uyuma akşam 9a kadar diren pat düş yat düzelir günün berbat geçer ama düzelir. ya da 4 te uyudun diyelim 8.30'de mutlaka uyan öğle ikindi arası 1 1.30 saat uyu akşama uykun gelir düzelir hadi eyv.
Yarın akşama kadar uyuma akşam uyu sabah erkenden kalkarsın 😂 Bide öyle yapınca akşamları yatmadan önce 11 gibi mesela sıcak süt falan iç uykunu getirsin 4e kadar ayakta durma yani
asosyal birisi olarak bos oldugun bir gun hic kafein almadan tum gun bir sekilde ayakta kalip ertesi gun aksama kadar beklemeni ve 11 de uyuyup sabaha kadar guzel bir uyku cekmeni oneririm..
Bu aralar evde olduğum için yaklaşık 7 saat falan erken kalkma sıkıntım yok çünkü. Yani kalktığım saate göre değişiyor. Ama iş veya okul olursa mesela geçen yıl günde 2-3 saat uyuyordum
En İyi Cevaplar