Canan ablama göre yumurtanın en faydalı hali, az pişmiş olanıymış. Ancak benim midem bulanıyor, yiyemiyorum. Nasıl kendimi alıştırabilirim? #CananKaratayınAskerleriyiz
abi canan abla benim yemek düzenimi mahvetti günde bir meyveden fazla yemek zararlı dedi günde 2-3 meyve yiyen ven meyveyi kesmek zorunda hissettim sonra ne mi oldu çok daha zararlı olan aburcuburlara yöneldim zamanla sanan ablayı çok da takma yaş gidince kayış hafiften sıyırıyor...
Nasıl çorbaya ekmek banıyorsak ona da öyle yapacağız. pişirmeden önce iyi bir salla beyazı ile sarısı karışsın koyu olur. Yok Sallamıyım diyorsan tamamını soy sonra bir kaba boşalt çatal yardımı ile beyaz ile sarıyı karıştır. Başka taktik olarak ilk 10 dk sonra her gün bir 20 ile 30 sn arası azalt... Afiyet olsun :)
Kanka eğer o şekilde yiyemiyorsan alışman zor valla. Ben seviyorum cıvık oluncada. Ama şu var; cıvıkken tepesini kırıp içine karabiber atarsan o kokusunu alır biraz. Çok çok az tuzda atabilirsin. Birde o şekilde dene bakalım ;)
Tuz dökün simiti bandırın o vakit illâ o hâliyle yemeye alışmak istiyor iseniz. Canan KARATAY ı ben de severek takip ederim ama işime geleni uygularım hem her bünyenin ihtiyacı da fazlası da farklıdır.
Aslında az pişmiş yumurta pek sağlıklı değil diye biliyorum ben. Salmonella bakterisi taşıyor yumurta. Kararında pişmiş yumurta daha sağlıklı. Çok kaynatıp etrafı yeşilli mavili bir renk alınca da tüketilmemeli.
biraz dah a pişirerek tam rafadan kıvamına getir tabağa dök tabak derin olsun içine tercihe göre pul biber ve tuz ek ve ekmeği ban on numara olur ama beyazı iyi pişsin yumurtanın
çocukluğuna dön.. kümesten bir tane yeni çıkmış sıcak yumurta yürüt.. beyazını akıt sarısını iç. sevmemen mümkün değil.. ama bunu yapmamış olman mümkün:)
Annemin içirdiği çiğ bıldırcın yumurtalarını hatırlattı : / Bol yağlı, sucuklu yumurta yemiyorsun sonuçta, bu kadar da abartmamak lazım. İlla az pişmiş yiyeceğim diyorsan zorlayacaksın kendini.
En İyi Cevaplar